Ο Κύπριος προπονητής, Κωνσταντίνος Μηνά, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Super Sport FM.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το πρώτο σχόλιο του Μηνά: «Καλό μεσημέρι να έχουμε! Ιστορικό παιχνίδι για την ΑΕΚ απέναντι σε ομάδα της Premier League. Η ΑΕΚ είναι αουτσάιντερ, όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Η ομάδα είναι καλή, ενώ όταν μιλάς για νοκ άουτ δοκιμασίες, πολλά μπορούν να συμβούν. Δεν είναι πρωτάθλημα το Conference League. Η αλήθεια είναι πως στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα, άρα η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στους Άγγλους».
Για τη νοοτροπία της West Ham, υπολογίζει την ΑΕΚ; «Σίγουρα την υπολογίζει η West Ham, γνωρίζουν ότι ο αντίπαλος θα κυνηγήσει την διάκριση. Δεν υποτιμούν κανέναν, υπολογίζουν αρκετά την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο μας».
Μπορεί να πάει τελικό η West Ham; «Είναι ένα σύνολο με ταλέντο, άρα μπορεί να πάει τελικό και να το πάρει, όπως σημείωσε και ο Μόγιες. Περιμένω ότι ο προπονητής της ΑΕΚ θα πιέσει ψηλά, θα πιέσει για να φτάσει στο ζητούμενο, ο Όλτρα είναι τολμηρός και θα προσπαθήσει τα μέγιστα για το αποτέλεσμα. Δε θέλει να πάρει ο αντίπαλος τον έλεγχο του αγώνα».
Τι θα παίξει ρόλο στη «μονομαχία»; «Θα παίξει ρόλο η πίεση στη μπάλα, η ψυχολογία και η ρέντα που μπορεί να έχει ένα σύνολο. Αρκετοί παράγοντες μπορούν να παίξουν το ρόλο τους».
Για την πορεία στην Premier League και το Conference: «Στην Premier League μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά, όμως εδώ είναι άλλη διοργάνωση, κάθε ματς είναι διαφορετικό και οι αντίπαλοι δεν είναι ίδιοι με το αγγλικό πρωτάθλημα».
Για την πορεία της ΑΕΚ: «Η πορεία της ΑΕΚ είναι ιστορική και χαρακτηρίζεται από σταθερότητα. Δεν έχασε η ομάδα τον χαρακτήρα της. Η δουλειά που βλέπουμε τώρα, δεν είναι ενός ή δύο ετών. Το μοντέλο λειτουργεί, έχοντας μάλιστα εξαιρετικό προπονητή. Ο Όλτρα είναι σπουδαίος τεχνικός, εκείνος κατάλαβε τη νοοτροπία της πόλης και της Κύπρου. Σωστός μάνατζερ και σοβαρός στη συμπεριφορά του. Εκπέμπει κάτι ιδιαίτερο και αντλεί τον σεβασμό όλων».
Για το ρόστερ: «Το ρόστερ το διαχειρίζεται άψογα, ενώ έχει καταφέρει να πείσει και τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Όλτρα έχει ηρεμήσει τον κόσμο, έχει φύγει η μιζέρια από την κερκίδα».
Για Γκαρσία, Πονς και Γκιούρτσο: «Οι απουσίες είναι σημαντικές, όμως έλειψαν ξανά, όσοι τους αντικατέστησαν έπαιξαν καλά, όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το ίδιο για τώρα. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο ρόλο θα παίξουν οι απουσίες».
Για το πρωτάθλημα: «Ο μεγάλος πόθος είναι το πρωτάθλημα, δίχως αμφιβολία. Στη δεύτερη φάση υπάρχει αισιοδοξία, ο κόσμος πιστεύει στο σύνολο και στον προπονητή. Υπάρχει στήριξη στην ομάδα και είναι εξαιρετικό αυτό. Ελπίζω η ΑΕΚ να κάνει μία εμφάνιση αντάξια του κυπριακού ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να τη θαυμάσουν στο εξωτερικό. Θα το βλέπει αρκετός κόσμος το ματς, θέλω να πάει καλά η ΑΕΚ για να μας εκτιμήσουν πλήρως».
Η Πάφος FC κοντράρεται απόψε (19:45) στο στάδιο «Αλφαμέγα» με την ισπανική Βιγιαρεάλ για την 4η αγωνιστική της League Phase του Champions League και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
05/11 @ 20:05
Με προπόνηση που έγινε σήμερα στην «ΑΕΚ Αρένα», η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το αυριανό (06/11, 19:45) εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Αμπερντίν, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League.
05/11 @ 13:21
Για τον αγώνα με την ΑΕΚ προετοιμάζονται οι φίλοι της στην Αμπερντίν, που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στο παιχνίδι στην ΑΕΚ Αρένα.
05/11 @ 17:07
Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα στις 17:00 στην Αίθουσα Τύπου της «ΑΕΚ Αρένα» ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ενόψει της αυριανής (06/11, 19:45) εντός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο την Αμπερντίν, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League. Τους ποδοσφαιριστές της Λαρνακιώτικης ομάδας εκπροσώπησε ο Γιώργος Ναούμ.
04/11 @ 18:13
Ανάρτηση από τους οργανωμένους της ΑΕΚ ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνα σε ποδόσφαιρο και καλαθόσφαιρα.
04/11 @ 17:01
Ανακοίνωση από την ΑΕΚ για τον επαναληπτικό αγώνα της Κ19 στο Youth League.
04/11 @ 12:54
Από την Τσεχία η διαιτητική ομάδα για το ΑΕΚ-Αμπερντίν.
BEST OF THEMASPORTS