Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, με στόχο τη νίκη που θα του ισχυροποιήσει τη θέση για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμη ένα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΣΕΦ την Μπάγερν Μονάχου (9/3, 21:00, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports Prime), για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στην κορυφή με ρεκόρ 19-8 είναι η ομάδα του Πειραιά, ενώ από την άλλη οι Βαυαροί απέχουν από την οκτάδα, αφού είναι στη 15η θέση με 11-16. Στο ματς του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 82-71, μέσα στη Γερμανία.

Η «διαβολοβδομάδα» ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έπειτα από τη συντριβή στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι και τη δύσκολη νίκη στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό για την Basket League, ο Ολυμπιακός έδωσε μία εξαιρετική παράσταση στο κατάμεστο ΣΕΦ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Με «όπλο» την άμυνά τους και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 77-70 τους «μπλαουγκράνα». Μία νίκη που αφενός τους επανέφερε μόνους στην κορυφή της Ευρωλίγκας και παράλληλα τους διατήρησε γερά στο «κόλπο», ώστε να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Το άλλο πολύ θετικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έτσι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Από την άλλη, με νίκη ξεκίνησε και η Μπάγερν στη διπλή εβδομάδα. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι φιλοξένησε τη Βιλερμπάν στο Μόναχο. Η εμφάνιση των Βαυαρών δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της ASVEL, επικρατώντας 76-72. Βέβαια, γνωρίζουν ότι με το ρεκόρ που έχουν δεν μπορούν να κυνηγήσουν πολλά, οπότε παίζουν κυρίως για το γόητρο.

Από ‘κει και πέρα, τα προβλήματα δεν λείπουν από την Μπάγερν. Εκτός είναι οι Όγκουστιν Ρούμπιτ και Ελίας Χάρις, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βλάντιμιρ Λούτσιτς, ο οποίος έχει χάσει τα τελευταία ματς εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση. Αντίθετα, δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός ψηλός, Ζίλαν Τσίταμ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Μαξίμ Μπουμπέρ (Γαλλία).

Πηγή: www.sport-fm.gr

 
 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις-ThemaSports
12/05 @ 22:35

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις

Στον Ολυμπιακό επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ, ωστόσο ο Σέρβος θα υποβληθεί σε εξετάσεις τη Δευτέρα (13/05) για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 20:37

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Στέφανο Σπάρταλη να κάνει μυθικό ματς (28π., 15ρ.), ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final 8 με σκορ 75-45, κατακτώντας έτσι το 4ο πρωτάθλημα Εφήβων στην ιστορία του!

Χαλαρή κατοστάρα για Ολυμπιακό στη Ρόδο με αγωνία για τον Πετρούσεφ!-ThemaSports
12/05 @ 19:55

Χαλαρή κατοστάρα για Ολυμπιακό στη Ρόδο με αγωνία για τον Πετρούσεφ!

Ο Ολυμπιακός ήρθε με... φόρα από την Βαρκελώνη, διέλυσε τον Κολοσσό Ρόδου με +34 (100-66) και έκλεισε θετικά την Β' φάση. Έξι διψήφιοι παίκτες για τους "ερυθρόλευκους" που ανησυχούν για τον τραυματισμό του Φίλιπ Πετρούσεφ.

Παναθηναϊκός: Ο σπουδαιότερος ξένος που έχουμε δει τον 21ο αιώνα στην Ευρωλίγκα-ThemaSports
13/05 @ 16:57

Παναθηναϊκός: Ο σπουδαιότερος ξένος που έχουμε δει τον 21ο αιώνα στην Ευρωλίγκα

Να μας συγχωρούν οι Μπατίστ, Μποντιρόγκα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά αυτά δεν τα έχουμε ξαναδεί

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ