Ο Κολοσσός ήταν καλύτερος, στρίμωξε στα σκοινιά τον Ολυμπιακό παίζοντας μπασκετάρα αλλά έκανε μοιραίο λάθος στα 12’’ με τον Μορέιρα και στο transition ο εκπληκτικός Βεζένκοφ με το 7ο τρίποντό του κράτησε τη νίκη και το αήττητο για τους Πειραιώτες (80-79) που σώθηκαν από θαύμα!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο κλειστό της Καλλιθέας ο Ολυμπιακός είδε τον Κολοσσό να ελέγχει το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, να φτάνει να προηγείται ακόμα και με 9 πόντους (46-37), όμως στο τέλος βρήκε μεγάλα σουτ, χάρη στον Σάσα Βεζένκοφ που βρέθηκε σε πολύ μεγάλη μέρα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 16-0 με την επικράτηση αυτή, διατηρώντας το εντός συνόρων αήττητο, την ώρα που ο Κολοσσός υποχώρησε στο 8-8.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με 33 πόντους και 7/10 τρίποντα ήταν μια ομάδα μόνος του επιθετικά για τον Ολυμπιακό, κάνοντας όλη τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία. Ο Βούλγαρος «κουβάλησε» την ομάδα του και την κράτησε μέσα στο παιχνίδι, σε σημεία που οι Ροδίτες έδειχναν να το ελέγχουν. Τον ακολούθησε ο Κώστας Παπανικολάου με 14 πόντους.

Από τον Κολοσσό Ρόδου, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έφτασε μια ανάσα από μια σπουδαία νίκη, ο Χάρης Γιαννόπουλος μέτρησε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Μάικλ Ντίξον να μετράει 14, με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ 11 πόντους πρόσθεσε ο Τζέιμς Γιανγκ.

Ο Κολοσσός μπήκε με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και χάρη σε Ντίξον και Χατζηδάκη πήρε τα ηνία (7-2, 3'). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει με τον Ουόκαπ, ανεβάζοντας την ένταση στο παιχνίδι του (7-6, 4'). Ο Χάρης Γιαννόπουλος φώναξε παρών και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του (10-6, 5').

Ο Χρυσικόπουλος ακολούθησε τον συμπαίκτη του, με τον Κολοσσό να ανεβάζει τη διαφορά (17-10, 7'). Ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα από εκείνο το σημείο και με τους Βεζένκοφ-Κάνααν να ηγούνται ισοφάρισε (20-20, 9'). Ο Βεζένκοφ είχε βρει ρυθμό και με δικό του τρίποντο έκλεισε το δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα (22-23).

Ο Κένταλ Σμιθ έγινε παράγοντας στην επίθεση του Κολοσσού, με την ομάδα της Ρόδου να παίρνει ξανά τα ηνία (28-24, 12'). Ο Σλούκας έβαλε και πάλι μπροστά τον Ολυμπιακό (28-29, 13'). Αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Κολοσσός χτύπησε κοντά στο καλάθι με τον Μορέιρα, χτίζοντας διαφορά (36-29, 15').

Ο Κώστας Παπανικολάου φώναξε παρών και ο Ολυμπιακός μείωσε (36-34, 17'). Η άμυνα των Ροδιτών ήταν αποτελεσματική και ο Κατσίβελης είπε την... τελευταία λέξη στο ημίχρονο, για το 38-34 του Κολοσσού.

Τα τρίποντα των Ντίξον και Χρυσικόπουλου έφεραν τον Κολοσσό σε θέση ισχύος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (46-37, 22'). Ο Βεζένκοφ αφυπνίστηκε και με δικές του προσπάθειες μείωσε (49-45, 24'). Ντίξον και Κατσίβελης έδωσαν λύσεις στον Κολοσσό, με την ομάδα της Ρόδου να κρατάει το προβάδισμα, λίγο πριν μειώσει ο Κάνααν (54-50, 25').

Παπανικολάου και Φαλ έδωσαν λύσεις στον Ολυμπιακό, μαζεύοντας εκ νέου τη διαφορά (58-57, 28'). Ο Κολοσσός έμεινε στο πλάνο του και κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα, για το 63-60, χάρη στον Τζέιμς Γιανγκ.

Ο Ταρίκ Μπλακ έγινε παράγοντας στην επίθεση του Ολυμπιακού, με τους φιλοξενούμενους να περνάνε μπροστά (63-65, 31'). Η απάντηησ του Κολοσσού ήταν άμεση, με τους Γιανγκ και Μορέιρα να σκοράρουν (70-67, 33'). Ο Μπλακ συνέχισε να σκοράρει, ο Σλούκας μπήκε στην εξίσωση και ο Ολυμπιακός σε κρίσιμο σημείο έχτισε διαφορά (73-77, 37').

Ο Κολοσσός όμως δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι και με δύο μεγάλα σουτ από Γιανγκ και Γιαννόπουλο πήρε και πάλι τα ηνία (79-77, 38'). Το θρίλερ συνεχίστηκε. Μια καλή άμυνα του Λαρεντζάκη οδήγησε σε κλέψιμο και ο Βεζένκοφ με τρίποντο έβαλε τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά (79-80, 5,5'' για το τέλος).

Οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία επίθεση, ο Κατσίβελης αστόχησε και ο Ολυμπιακός έφυγε από τη Ρόδο με μια άκρως αγχωτική και δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 38-34, 63-60, 79-80.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση-ThemaSports
27/04 @ 00:10

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε με σκορ 80-74 της Μούρθια και πέρασε στον τελικό του BCL, επομένως το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τη δεύτερη για την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»-ThemaSports
26/04 @ 22:10

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»

Στο πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Τζο Ράγκλαντ στο τέλος του αγώνα και στις βολές που κέρδισε ο Χουέρτας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη-ThemaSports
26/04 @ 21:23

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Περιστέρι τα έδωσε όλα απέναντι στην πιο δυνατή Τενερίφη, άγγιξε την ανατροπή, όμως λύγισε στο φινάλε και στις λεπτομέρειες, μένοντας εκτός τελικού στο Basketball Champions League.

Τηλεφώνημα στήριξης Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από τους Ισραηλινούς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 20:23

Τηλεφώνημα στήριξης Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από τους Ισραηλινούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε προσωπικά στον Εργκίν Αταμάν, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του στον προπονητή του Παναθηναϊκού για τις απειλές που δέχτηκε!

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!-ThemaSports
26/04 @ 10:26

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός ΚΑΙ στα δύο πρώτα ματς της σειράς των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι.

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
26/04 @ 08:48

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από δύο χρόνια για το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού AKTOR το έζησε έντονα από την αρχή μέχρι το τέλος και τη νίκη των πράσινων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ