Με ανακοίνωση της η ποδοσφαιρική ΑΕΛ, ενημερώνει ότι απέστειλε επιστολές στην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Πρόεδρο του ΚΟΑ, αντιδρώντας στις καταγγελίες οπαδών της ομάδας, για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα στο γήπεδο "Αμμόχωστος".
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά:
«Η Διοίκηση της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο αντιδρώντας στις καταγγελίες φιλάθλων της ομάδας μας για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας μετά το τέλος του αγώνα Ν. Σαλαμίνα-ΑΕΛ, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ζητώντας εξηγήσεις.
Μεταξύ άλλων στάλθηκε σχετική επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Πρόεδρο του ΚΟΑ.
Αυτούσια η επιστολή:
«Δια της παρούσας, επικοινωνούμε μαζί σας για να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας και τα παράπονα μας για ακόμη μια φορά για την συμπεριφορά της Αστυνομίας κατά των φιλάθλων της ΑΕΛ μετά από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον αγώνα Ν.Σαλαμίνας-ΑΕΛ, 02.03.2023 για τον επαναληπτικό κυπέλλου. Μετά το τέλος του αγώνα και χωρίς κανένα σοβαρό λόγο, έγινε χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία και του «Αίαντα» κατά των φιλάθλων της ΑΕΛ.
Έχουμε δεχθεί σωρεία παραπόνων και δεκάδες καταγγελίες από φιλάθλους της ομάδας μας, ότι μετά το τέλος του αγώνα κατά την ειρηνική και χωρίς καμία πρόκληση αποχώρηση των φιλάθλων μας από το γήπεδο, έγινε χρήση δακρυγόνων, τα οποία δημιούργησαν πανικό και αναπνευστικά προβλήματα σε δεκάδες φιλάθλους.
Από πλευράς φιλάθλων της ΑΕΛ δεν έγινε καμία ενέργεια ή πρόκληση ή δημιουργία οποιουδήποτε επεισοδίου που να δικαιολογεί αυτή την υπέρμετρη βία και την χρήση δακρυγόνων κατά της μάζας του κόσμου. Ούτε υπήρξε το οποιοδήποτε επεισόδιο ή αντιπαράθεση μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό και γίνεται χρήση δακρυγόνων κατά φιλάθλων μας χωρίς σοβαρό λόγο.
Ζητούμε από τις Αρμόδιες Αρχές και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, να ζητήσει έρευνα για το περιστατικό και να μας δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και εξηγήσεις».


Ένα τετράλεπτο ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την Πάφο για να πετύχει δύο γκολ κόντρα στον Απόλλωνα στο «Στέλιος Κυριακίδης» και να επικρατήσει με 2-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι-οφ και σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από τον ΑΠΟΕΛ, να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/04 @ 08:56
Ο Μάριος Νικολάου, παραμονές του αγώνα με την ΕΝΠ (πριν 3 εβδομάδες), όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης, να μην παραμείνει στην θέση του πρώτου προπονητή τη νέα σεζόν, αλλά να συνεχίσει απο άλλο πόστο, ήταν ξεκάθαρος…
21/04 @ 15:16
Παρελθόν θα αποτελέσει από την Ανόρθωση ο Μάουρο Καμορανέζι.
18/04 @ 11:26
Την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον Παναγιώτη Ζαχαρίου και τον τρόπο διαχείρισης του, εξήγησε ο πρώην ισχυρός παράγοντας του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Kick off".
17/04 @ 09:13
Ανακοίνωση από Δ.Σ. ΑΕΛ Futsal και ΑΕΛ Γυναικεία Καλαθόσφαιρα:
16/04 @ 11:21
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον του πρώην πρόεδρου της ΑΕΛ και συνεργατών του στο ΔΣ.
15/04 @ 11:50
Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.
BEST OF THEMASPORTS