Τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θέλει να ζήσει στην Κωνσταντινούπολη η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η πρωταθλήτριά μας, μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου πέρσι στο Μόναχο, όπου κατέλαβε τη 12η θέση στο μήκος, αισιοδοξεί ότι και φέτος στον κλειστό στίβο θα καταφέρει να ζήσει παρόμοια σημαντική στιγμή. Το πρωί του Σαββάτου (4/3/23, 10:10) η Φωτοπούλου Καβίτεν θα μπει στην «Ατακόι Αρένα» με στόχο να βρει το μεγάλο άλμα, που θα την κατατάξει στην πρώτη οκτάδα των προκριματικών. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου έθεσε ως όριο απευθείας πρόκρισης τα 6,64μ. ή στον τελικό θα βρεθούν οι 8 από τις 18 συμμετέχουσες με τις καλύτερες επιδόσεις.
Από το φθινόπωρο η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν μετακόμισε στην Αγγλία, για να βρίσκεται μαζί με τον άντρα της, συνάπτοντας συμφωνία συνεργασίας με τον εκ των ομοσπονδιακών προπονητών της Μεγάλης Βρετανίας στα άλματα, Τζον Χέρμπερτ. Ωστόσο, στους πρώτους αγώνες που έκανε στον κλειστό στίβο δεν κατάφερε να βρει το μεγάλο άλμα και τη σωστή φόρα με γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες να μεταβεί στην Αθήνα, για να δουλέψει την ταχύτητά της με τον προπονητή της δίδυμης αδελφής της, Ολίβιας, Κώστα Βογιατζάκη. Το τελευταίο διάστημα δεν της δόθηκε η ευκαιρία να λάβει μέρος σε αγώνα, γι’ αυτό τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής θα φανούν στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, ελπίζοντας πως θα είναι τα καλύτερα.
Φέτος, η Φίλιππα Καβίτεν συμμετείχε σε τρία διεθνή μίτινγκ και σύμπτωση κατέκτησε και στα τρία την 3η θέση. Στη Ναντ (28/1) πήδηξε στα 6,21μ., στη Γάνδη (4/2) στα 6,30μ. και τέλος στο Βελιγράδι (15/2) στα 6,37μ. Η σταθερή βελτίωσή της, σε συνδυασμό με τις ειδικές προπονήσεις στην ταχύτητά της με τον κ. Βογιατζάκη, την κάνουν αισιόδοξη ότι τα καλύτερα άλματα θα τα πετύχει στην Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει πετύχει και το παγκύπριο ρεκόρ στον κλειστό στίβο το 2021, με 6,53μ. «Βρίσκομαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση για το Ευρωπαϊκό. Τις τελευταίες μέρες με τον κ. Βογιατζάκη βελτιώσαμε τη ταχύτητα στη φόρα μου. Στόχος μου στο Ευρωπαϊκό είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να κάνω μια καλή παρουσία και ό,τι έρθει είναι καλοδεχούμενο», μας ανέφερε η πρωταθλήτριά μας.
* Μέχρι τις 15:30 (3/3/23) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν ανέβασε τις λίστες συμμετοχών του Σαββάτου.
ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΒΙΤΕΝ
Ημερομηνία γέννησης: 20/12/1996
Τόπος γέννησης: Λεμεσός
Τόπος διαμονής: Λονδίνο
Σύλλογος: Γ.Σ. Παγκύπρια Λευκωσίας
Προπονητής: Τζον Χέρμπερτ
Αγώνισμα: Άλμα σε μήκος
Ατομική επίδοση: 6,79μ. (25/5/22, Καλλιθέα)
Ατομική επίδοση κλειστού: 6,53μ. (20/2/21, Κωνσταντινούπολη) – παγκύπριο ρεκόρ
Φετινή επίδοση: 6,37μ. (15/2/23, Βελιγράδι)
Σύγκριση φετινής επίδοσης στο Ευρωπαϊκό: 17η από 18
Παγκόσμια κατάταξη (έως 28/2/23): 30η με 1186 βαθμούς
Κατάταξη στην Ευρώπη: 15η
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
3η Μεσογειακοί Αγώνες 2022, Οράν (4Χ100μ.)
2η Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2016, Πιτέστι
3η Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2021, Σμεντέρεβο
3η Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2022, Κραϊόβα
2η Βαλκανικό Κλειστού 2021, Κωνσταντινούπολη
8η Κοινοπολιτειακοί Αγώνες 2022, Μπέρμιγχαμ
7η Μεσογειακοί Αγώνες 2022, Οράν
2η Παγκόσμια Γυμνασιάδα 2013, Μπραζίλια
Τελικός Ευρωπαϊκού 2022, Μόναχο, 12η θέση
Προηγούμενα Ευρωπαϊκά Κλειστού
2021 Τόρουν, 6,46μ. (14/17)
ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
Προκριματικός: 4/3, 10:10
ΤΕΛΙΚΟΣ: 5/3, 18:50
Άλλη μια χρωματιστή, ιστορική και "εμποτισμένη" με κάμποσα εκατομμύρια (2,1 είναι το μπόνους της ΟΥΕΦΑ για το τρίποντο) ευρωπαική βραδιά για τους πρωταθλητές Κύπρου. Το πέτυχαν κι αυτό... Νίκησαν την 3η στη βαθμολογία της Ισπανικής Λα Λίγκα, Βιγιαρεάλ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
05/11 @ 08:47
Για την ανάπτυξη του αθλήματος της υδατοσφαίρισης μίλησε χθες βράδυ στην εκπομπή «Capital Sports» ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Φράγκος.
04/11 @ 17:44
Άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο Ιστορίας της Κλάσης Optimist, συνεχίστηκε χθες με την 4η συνεχόμενη διοργάνωση του Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C. και μια λαμπρή τελετή έναρξης.
04/11 @ 16:24
Με στόχο την προώθηση της κατανόησης, της αποδοχής και της κοινωνικής συνοχής, διοργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους εναντίον των προσφύγων, μέσα από την ενωτική δύναμη του αθλητισμού.
04/11 @ 14:26
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 9η διαδοχική χρονιά το Μεσογειακό Κύπελλο Τοξοβολίας και Παρα-Τοξοβολίας, στην Πύλα, από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2025.
03/11 @ 17:35
Ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ: 149km Συνεχούς Κολύμβησης σε Ανοιχτή Θάλασσα – Ένας Άθλος για την Αλληλεγγύη.
01/11 @ 16:14
Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από το 2019, όταν μπήκε στη ζωή των αθλητών και αθλητριών τού στίβου η παγκόσμια κατάταξη, ο στόχος της βελτίωσης των επιδόσεων είναι ακόμα πιο αναγκαίος, αφού από την παγκόσμια κατάταξη σε κάθε αγώνισμα κρίνονται οι περισσότερες συμμετοχές στις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις.
BEST OF THEMASPORTS