Themasports teamΟ Κώστας Τσιμίκας κατέγραψε μία εξαιρετική εμφάνιση στη νίκη της Λίβερπουλ με σκορ 2-0 επί της Γουλβς, με αποκορύφωμα την τρομερή ενέργεια και την ασίστ στο γκολ του Σαλάχ.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Λίβερπουλ μετά την γκέλα και το 0-0 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 2-0 της Γουλβς το βράδυ της Τετάρτης (1/3) για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Premier League.
Τα γκολ για τους «κόκκινους» πέτυχαν ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ (73’) και ο Μοχάμεντ Σαλάχ (77’), όμως δεν ήταν οι μόνοι που ξεχώρισαν από το παιχνίδι. Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, όχι μόνο για την ασίστ που έκανε στο 2ο γκολ της ομάδας του, αλλά και για την συνολικότερη εικόνα του.
Ο «Greek Scouser» επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ σε αγώνα Premier League για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν στις 2 Ιανουαρίου, όταν οι «κόκκινοι» γνώρισαν την ήττα με 3-1 στην έδρα της Μπρέντφορντ. Ο Γιούργκεν Κλοπ σε εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από τη συνεισφορά του Τσιμίκα και για αυτό τον αντικατέστησε στο ημίχρονο.
Μετά από εκείνο το ματς στο Λονδίνο, ο Γερμανός είχε δηλώσει ότι ήθελε να δει περισσότερα πράγματα από τον Τσιμίκα, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, όπου με τον Ρόμπερτσον η ομάδα του είχε γίνει πιο απειλητική. Τα λόγια αυτά φαίνεται πως λειτούργησαν ευεργετικά για τον Έλληνα μπακ, ο οποίος βέβαια άργησε να πάρει ξανά παιχνίδια στα πόδια του.
Έκτοτε, και σε διάστημα 10 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε μία 90λεπτη συμμετοχή στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Αγγλίας με τη Γουλβς και πέντε ακόμη «σκάρτα» λεπτά στο ματς της Premier League με αντίπαλο (ξανά) τους «λύκους».
Έτσι φτάσαμε στην αναμέτρηση της 1ης Μαρτίου. Λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ο Τσιμίκας εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ με φανέλα βασικού και ένα μαύρο περιβραχιόνιο στο μπράτσο, σε ένδειξη πένθους. Ενενήντα λεπτά μετά θα είχε έναν καλό λόγο να χαμογελάσει, αφού σημείωσε μία εξαιρετική εμφάνιση. Μία εμφάνιση που θα έχει εκτιμήσει και ο Κλοπ, αλλά κυρίως που θα του δώσει την αυτοπεποίθηση που είχε χάσει.
Ο Τσιμίκας ήταν εξίσου καλός, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. ‘Ηρθε σε επαφή 92 φορές με την μπάλα, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον παίκτη μέσα στο γήπεδο, ενώ είχε 85% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του. Μπορεί μονάχα η μία από τις πέντε σέντρες που επιχείρησε να βρήκαν στόχο, ωστόσο το 4/4 στις μακρινές μπαλιές δείχνει ότι τα πόδια του είναι σε καλή κατάσταση.
Παράλληλα είχε δύο καίριες απομακρύνσεις της μπάλας, δύο «κλεψίματα» καθώς και ισάριθμα επιτυχημένα τάκλιν. Αποκορύφωμα όμως της εξαιρετικής βραδιάς που έκανε, ήταν η ενέργειά του στο 2ο γκολ της Λίβερπουλ. Στο 77’ μετά από ωραίο «ένα-δύο» με τον Χάκπο, ο Τσιμίκας έκανε ένα σπριντ, λες και το παιχνίδι ήταν ακόμη στο ξεκίνημα και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα για τον Μοχάμεντ Σαλάχ που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.
Ήταν η 6η ασίστ του «Greek Scouser» τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λίβερπουλ και το 20ο γκολ του Αιγύπτιου, το οποίο όμως ανήκει ολοκληρωτικά στον δημιουργό!
Μετά από αυτό το παιχνίδι, ο Κλοπ σαφώς θα νιώθει ικανοποιημένος, όπως άλλωστε είναι και οι φίλοι της ομάδας, που για ακόμα μία φορά γράφουν θετικά σχόλια για τον Τσιμίκα στα social media.

Και πως να μην τον εκθειάζουν άλλωστε, όταν επιστρέφει μετά από δύο μήνες σε αγώνα Premier League και κάνει εμφάνιση MVP…
www.bnsports.gr
Στο βίντεο που δημοσίευσε η Ομόνοια με πλάνα από τη χθεσινή προπόνηση, ξεχώρισε η παρουσία των Κουλιμπαλί και Άιτινγκ, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα και δείχνουν ότι μετράνε αντίστροφα για την επιστροφή τους στη δράση, προκαλώντας φυσικά ικανοποίηση στον Χένινγκ Μπεργκ, αφού πρόκειται για δύο πολύτιμες μονάδες της... καλοκουρδισμένης «πράσινης μηχανής».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/11 @ 18:25
Σύμφωνα με την Guardian ο Άγγλος φορ της Μπάγερν Μονάχου είναι ο εκλεκτός των Καταλανών για να αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!
12/11 @ 17:17
Το κλίμα στα αποδυτήρια της Ρεάλ δεν είναι και το ιδεατό, όπως περιγράφεται από το Athletic σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
12/11 @ 15:52
Οι αποκαλύψεις στην Τουρκία για παράνομα στοιχήματα φέρνουν τον κίνδυνο μαζικών υποβιβασμών και ισόβιων αποκλεισμών, με τα ΜΜΕ της χώρας να μιλούν για «τσουνάμι» εξελίξεων.
12/11 @ 12:00
Οι ιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, ενώ διαγνώστηκε πως πάσχει από καρδιακά προβλήματα
12/11 @ 13:57
Ο Τόμας Σούτσεκ αποκάλυψε στη βιογραφία του πως πέρασε δύο χρόνια παλεύοντας με την κατάθλιψη, περιγράφοντάς τα ως «χρόνια φρίκης», θέλοντας να δώσει δύναμη σε όσους βιώνουν το ίδιο.
11/11 @ 23:02
Σε μία νέα ή πιο εξελιγμένη έκδοση, η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε παράγει ποδόσφαιρο, δεν το καταστρέφει. Ομάδα δράσης πλέον μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι αντίδρασης.
BEST OF THEMASPORTS