Ο Εμπαπέ έφτασε τα 200 γκολ με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και είναι «αγκαλιά» με τον Έντινσον Καβάνι στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας. Ποιοι όμως είναι οι τοπ σκόρερ των μεγαλύτερων ομάδων στην Ευρώπη;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Κιλιάν Εμπαπέ σκόραρε δις στο χθεσινό (26/02) ντέρμπι με την Μαρσέιγ (25’ και 55’) φτάνοντας στην κορυφή, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Έντινσον Καβάνι με 200 γκολ. Είναι κατανοητό πως η πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει μία κρατημένη θέση με το όνομα του Εμπαπέ χαραγμένο πάνω της. 

Ας θυμηθούμε ποιοι έχουν τον τίτλο του «πρώτου σκόρερ» σε 10 από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη

Παρί Σεν Ζερμέν: Έντινσον Καβάνι και Κιλιάν Εμπαπέ με 200 γκολ

Ο Καβάνι ήταν μόνος στην κορυφή των σκόρερ για την γαλλική ομάδα από τις αρχές του 2018 όταν και ξεπέρασε τον πρώην συμπαίχτη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τα 156 δικά του τέρματα. Ο Έντινσον συνέχισε να αγωνίζεται και σαφώς να σκοράρει ανεβάζοντας τα νούμερα του μέχρι τον αριθμό 200. Από την στιγμή όμως που ο νεαρός Κιλιάν «πάτησε το πόδι του» στο Παρίσι το ρεκόρ Ουρουγουανού φαινόταν να κινδυνεύει, έτσι και έγινε. Πλέον το ερώτημα δεν είναι πότε ο Γάλλος θα ανέβει πρώτος αλλά σε ποιον αριθμό θα σταματήσει.

Μπάγερν Μονάχου: Γκερντ Μίλερ με 566 γκολ

Η κατά τεκμήριο μεγαλύτερη ομάδα της Γερμανίας είχε στις τάξεις και τον σπουδαιότερο Γερμανό σκόρερ για 14 σεζόν. Ο Γκέρντ Μίλερ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Γερμανικού συλλόγου με 566 γκολ αλλά και ολόκληρου του γερμανικού πρωταθλήματος  με 365 τέρματα. Το εντυπωσιακό είναι πως στις μισές σεζόν του με την Μπάγερν (7 από τις 14) είχε μέσο όρο τουλάχιστον ένα γκολ ανά παιχνίδι. Ενώ επιπλέον κράταγε και το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ (40) σε μία σεζόν της Bundesliga την χρονιά 1971-1972. Μέχρι να έρθει ένας άλλος επιθετικός της Μπάγερν που ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και να καταρρίψει το ρεκόρ του πετυχαίνοντας 41 γκολ την σεζόν 2020-2021.


Μπαρτσελόνα: Λιονέλ Μέσι
 με 672 γκολ

Δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανένας πως πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα και με διαφορά μάλιστα είναι ο «μικρός μάγος». Στις 16 σεζόν που πέρασε στην Βαρκελώνη σήκωσε ότι τρόπαιο μπορεί να σηκωθεί και έγινε η «σημαία» της ομάδας. Στην δεύτερη θέση είναι ο Σέσαρ Ρονρίγκες (απεβίωσε το 1995) με μόλις 226 γκολ. Μεταξύ τους υπάρχει το χαώδες κενό των 446 γκολ. Μόνο από αυτό το στατιστικό μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την επιρροή του Μέσι στους «μπλαουγκράνα».

Ρεάλ Μαδρίτης: Κριστιάνο Ρονάλντο με 451 γκολ

Σαφώς και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα κατείχε και αυτό το ρεκόρ στην καριέρα του. Σε μόλις 438 εμφανίσεις σκόραρε 451 γκολ, εξωπραγματικοί αριθμοί από έναν εξωπραγματικό ποδοσφαιριστή. Πίσω του βρίσκετε ένας εν ενεργεία παίκτης στην δεύτερη θέση με 341 γκολ. Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος όμως στα 35 του πλέον δεν δείχνει ικανός να φτάσει την πρωτιά.

Ίντερ: Ζουζέπε Μεάτσα με 284 γκολ

Ο θρύλος της Ίντερ έφυγε από την ζωή το 1979 αλλά ποτέ δεν ξεχάστηκε ούτε από τον σύλλογο, ούτε και τους οπαδούς. Ένα χρόνο αργότερα (1980) η Ίντερ έδωσε προς τιμήν του στο γήπεδο της το όνομα του, που παραμένει το ίδιο μέχρι κι σήμερα. Ο Ιταλός πέρα από την Ίντερ είχε οδηγήσει και την Εθνική του ομάδα στις επιτυχίες, με τις δύο back-to-back κατακτήσεις Μουντιάλ (1934 και 1938) να το αποδεικνύουν.

Γιουβέντους: Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με 290 γκολ

Στο Τορίνο τον Μάϊο του 2012 οι κερκίδες στο «Στάδιο  Γιουβέντους» αποχαιρετήσαν ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά. Το Γιουβέντους - Αταλάντα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ντελ Πιέρο. Ο Αλεσάντρο ως συνήθως τους «έκανε το χατίρι» και σκόραρε μία τελευταία φορά. Βγήκε αλλαγή με δάκρυα στα μάτια και ένα ολόκληρο γήπεδο να τον αποθεώνει. Ο Αλεσάντρο ήταν ένας πιστός στρατιώτης για την «μεγάλη κυρία» που την είχε ακολουθήσει μέχρι και στην Serie B για την σεζόν 2006/2007.

Μάντσεστερ Σίτι: Κουν Αγουέρο με 260 γκολ

Το καλοκαίρι του 2011  οι «σίτιζενς» απέκτησαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης τον νεαρό, τότε αλλά άκρως επικίνδυνο Αργεντινό επιθετικό. Τα 40 εκατομμύρια τότε μπορεί να φαινόντουσαν πολλά, αλλά ο ίδιος δικαίωσε απόλυτα τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν. Στην πρώτη του χρονιά χάρισε το πρωτάθλημα στη Σίτι μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να ξεχαστεί. Είναι πολύ νωρίς για συγκρίσεις αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήδη μετράει 33 γκολ σε 33 εμφανίσεις. Αν συνεχίσει με την ίδια ταχύτητα ίσως και να είναι αυτός που θα απειλήσει να ρίξει από την κορυφή τον Κουν.

Τότεναμ: Χάρι Κέιν με 268

Ο Άγγλος αποτελεί πλέον τον σύγχρονο θρύλο τον «σπιρουνιών», ειδικά από την στιγμή που ξεπέρασε στα γκολ και τον Τζίμι Γκρίβς. Στις 5 Φεβρουαρίου 2023 απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι ο Χάρι έγραψε ιστορία. Έβαλε το 267ο γκολ του με την φανέλα των Λονδρέζων και άφησε πίσω του τον Γκριβς στα 266. Μπορεί να μην έχει καταφέρει (ακόμα τουλάχιστον) να σηκώσει κάποιον τίτλο στην γεμάτη γκολ καριέρα του αλλά άπαντες αναγνωρίζουν το επιθετικό του ένστικτο και την στενή του σχέση με το σκοράρισμα.   

Άρσεναλ: Τιερί Ανρί με 228 γκολ

Ο Γάλλος είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο Νησί. Διέθετε ένα από τα καλύτερα πλασέ στον κόσμο με τα σουτ εντός περιοχής να είναι σαν προπόνηση για αυτόν. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2002,2004) με την αγαπημένη του ομάδα όπου στο δεύτερο παρέλαβε  και το μοναδικό ολόχρυσο τρόπαιο Premier League που δόθηκε ποτέ. Ο λόγος; Η Άρσεναλ του 2004 ήταν και είναι η μοναδική ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας αήττητη, με τον Ανρί να έχει καθοριστικό ρόλο σε αυτό με τα 30 γκολ που σημείωσε.

Τσέλσι: Φράνκ Λάμπαρντ με 211 γκολ

  Στον πρώτο σκόρερ της Τσέλσι υπάρχει μία τεράστια διαφορά σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Λάμπαρντ δεν αγωνιζόταν σε καμία από τις τρεις μπροστινές θέσεις. Έπαιζε ως επιθετικός μέσος και μέχρι εκεί, ποτέ πιο ψηλά στο γήπεδο. Σε μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ιστορίας της Τσέλσι, στα οποία έχουν περάσει πασίγνωστοι και καταξιωμένοι επιθετικοί (όπως Ντιντιέρ ΝτρογκμπάΝικολά ΑνελκαΦερνάντο Τόρες) ο Φρανκ κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους, ή μάλλον καλύτερα κανένας δεν μπόρεσε να τον φτάσει. Μόλις τρεις από τις συνολικά 14 σεζόν του στο Λονδίνο δεν είχε πάνω από διψήφιο αριθμό γκολ. Πολύ επιθετικοί της  Τσέλσι τα τελευταία χρόνια δυσκολεύονται να βάλουν 10+ γκολ, πόσο μάλλον αν η θέση σου είναι στο κέντρο του γηπέδου.

www.bnsports.gr  

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι-ThemaSports
18/04 @ 23:27

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα κάνει όλο τον δρόμο στο φετινό Champions League, ώστε να βρεθεί στο Wembley. Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι εκεί για το Κύπελλο Αγγλίας. Και θέλησε να το... υπενθυμίσει, παρότι και οι «πολίτες» βρίσκονται στους «4» του ίδιου θεσμού!

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!-ThemaSports
18/04 @ 16:42

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 14:17

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ