MENU

Themasports.com

«Γινόμαστε περίγελος», «Να σας δώσω χάπι να μην νυστάζετε» και απόφαση... από Τετάρτη για το Ατρόμητος-ΑΕΚ!

Η εκδίκαση της έφεσης για τα... δοκάρια του Ατρόμητος-ΑΕΚ διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες, με τις ατάκες να πέφτουν βροχή. Προθεσμία μέχρι την Τρίτη για τα υπομνήματα, από Τετάρτη και μετά η απόφαση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το απόγευμα της Παρασκευής (24/2) εκδικάστηκε στην ΕΠΟ η έφεση που άσκησε η ΑΕΚ για την... διαβόητη υπόθεση των δοκαριών στο γήπεδο του Ατρόμητου, αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Stoiximan Super League, που, θυμίζουμε, δεν είχε «βρει» υπαιτιότητα της ομάδας του Περιστερίου και ως εκ τούτου το παιχνίδι θα έπρεπε να οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Μετά από μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν τρεις ολόκληρες ώρες και με ατάκες που θα συζητηθούν εντόνως, γνωστοποιήθηκε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν δικαίωμα μέχρι την προσεχή Τρίτη (28/2) να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, με την απόφαση ν' αναμένεται από την Τετάρτη (1/3) και έπειτα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άπασες οι πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία πως το αργότερο μέχρι την άλλη Παρασκευή (3/3) θα πρέπει να έχουν την απόφαση στα χέρια τους.

Η ΑΕΚ έκανε γνωστό πως δεν θα έχει υπομνήματα όπως και οι υπόλοιποι πλην του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα ο κ. Δημακόπουλος τόνισε πως επειδή έπρεπε να αποχωρήσει επιθυμούσε προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων, παίρνοντας προθεσμία έως την Τρίτη.

Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων των ανθρώπων που εκπροσώπησαν τις εμπλεκόμενες πλευρές:

Έλλη Ρίζου (στέλεχος ΑΕΚ):

«Δεν προβλήθηκε με έφεση η κρίση του διαιτητή από τον Ατρόμητο. Η απόφαση είναι τελεσίδικη. Το μέρος της απόφασης που έχει μεταβιβαστεί είναι ότι ο Ατρόμητος δεν έχει υπαιτιότητα για το γήπεδο. Η παραδοχή αυτή δεν είναι μόνο αβάσιμη και αναληθής, εινα επικίνδυνη γιατί καταλύει την έννοια της αντικειμενικής ευθύνης.

Καμία ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ δεν έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Ανήκουν είτε στον ερασιτέχνη, είτε στους δήμους. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κρίση αυτή της απόφασης ότι Ατρόμητος δεν είναι υπαίτιος αφού το γήπεδο ανήκει στον Δήμο.

Υπάρχει απόφαση για το ΟΑΚΑ όπου τιμωρήθηκε η ΑΕΚ και όχι η ΓΓΑ όπου ανήκει το γήπεδο.

Διαβάσαμε στην απόφαση κάτι πόυ δεν είχε ειπωθεί, ότι ο Ατρόμητος κάθε Κυριακή παραλαμβάνει το γήπεδο έξι ώρες πριν από τον αγώνα, από τον Δήμο. Αυτό είναι επινόηση της απόφασης δεν προβλήθηκε ποτέ. Και καταλήγει η απόφαση ότι η ευθύνη βαρύνει τον Δήμο. Ο ισχυρίσμός αυτός διαψεύδεται από δημόσια έγγραφα.

Υπάρχει συμφωνητικό ανάμεσα στον δήμο και την ΠΑΕ Ατρόμητος στις 10 Αυγούστου. Εκεί αναφέρεται ότι το γήπεδο παραχωρείται στην ΠΑΕ, η χρήση του. Και συνεχίζει ότι η ΠΑΕ αναλαμβάνει τα έξοδα για τη συντήρηση του γηπέδου αποκλειστικά. Διάρκεια παραχώρησης είναι 12ετής από 1/8/2012 και λήγει 31/7/2024.

Ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για την έκδοση άδειας του γηπέδου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συμφωνητικό. Όλη την ευθύνη του γηπέδου την είχε ο Ατρόμητος από τον Αύγουστο του 2012.

Για τον αγώνα της ΠΑΕ Γιάννινα με ευρωπαϊκή ομάδα υπάρχει έγγραφο που ο Ατρόμητος το παραχωρεί. Όχι μόνο έχει την ευθύνη του γηπέδου αλλά το παραχωρεί κιόλας σε άλλες ομάδες. Τι να πούμε για την παραδοχη της εκαλουμένης ότι μπήκε έξι ώρες πριν από το παιχνίδι στο γήπεδο αλλά δεν φέρει ευθύνη.

Η εκαλουμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες στον παρατηρητή γιατί δεν επιθεώρησε το γήπεδο. Ο Ατρόμητος είχε άπλετο χρόνο από την παραλαβή για την κανονικότητα του γηπέδου. Παρέλαβε το γήπεδο, ακόμη και αν το δεχθούμε, δεν το επιθεώρησε, δεν το φρόντισε, δεν το διόρθωσε.

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης είπε ότι δεν έχει υπό την ευθύνη του τις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Δεν πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις με λέιζερ από το δήμο. Η ΠΑΕ προσκόμισε μετρήσεις μία μέρα μετά, σύμφωνα με τις οποίες τα δοκάρια ήταν κανονικά!

Η απόφαση έχει σφοδρές αντιφάσεις. Σε ένα σημείο δέχεται ότι και τα 2 τέρματα ήταν αντικανονικά, μετά έκανε προσπάθειες η ΠΑΕ και το ένα τέρμα διορθώθηκε. Είδατε τα βίντεο ότι έσκαψαν την εστία, η απόφαση λέει ότι δεν έγινε αυτό γιατί δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Πώς ψήλωσε το ένα τέρμα αφού δεν δέχεται ότι δεν έγιναν έργα».

Αλέξης Κούγιας (δικηγόρος Ατρόμητου):

«Κωμικό το σκηνικό με το μέτρημα των δοκαριών. Δεν αναφέρεται ποιο είχε πρόβλημα.

«Η βάση των ισχυρισμών μας είναι ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε δύο ενστάσεις. Η πρώτη υπεβλήθη στο γήπεδο που βρήκε την μέτρηση 3-5 πόντους και στο άλλο δοκάρι 2,5 πόντους διαφορά. Μετά από νέα μέτρηση βρέθηκε το ένα δοκάρι κανονικό. Στη 2η μέτρηση βρέθηκαν δύο σημεία σωστά και στο άλλο 2-2.5 πόντους διαφορά. Έχει μία αοριστία. Η δεύτερη ένσταση έγινε για να μπορεί να παρίσταται γιατί η δίκη ήταν πειθαρχική. Οι συνάδελφοι μου έκαναν ένσταση για να παρίστανται. Πρέπει ο διάδικος να έχει έννομο συμφέρον.

Έχουμε μία νέα ένσταση από την ΑΕΚ χωρίς να υπάρχει έννομο συμφέρον. Έννομο συμφέρον έχει στην πρώτη ένσταση. Μόνοι οι πειθαρχικώς ελεγχώμενοι πρέπει να παρίστανται εδώ και να διώξουν όλους τους υπόλοιπους.

Η ΑΕΚ δεν λέει το τι ζητάει σήμερα. Ακόμα κι η ίδια είναι σε δικονομική αμηχανία. Ζητάει γενικά να εξαφανιστεί η απόφαση. Ποια απόφαση; Η νομική εκπροσώπηση του Ατρόμητου ζητά να απορριφθεί η ένσταση της ΑΕΚ λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος και ότι γενικά είναι αβάσιμη»,

Η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση και ότι δεν δικαιούται να είναι διάδικος. Επίσης πως κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση δεν χωρεί στις πειθαρχικές υποθέσεις.

Ούτε η ΑΕΚ μπορεί να είναι σήμερα εδώ παρούσα ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει κάτι να εξετάσουμε. Είναι προδικαστικό θέμα. Και μόλις τελειώσω θα ζητήσω τη διακοπή της διαδικασίας για να τεθεί θέμα παρουσίας της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο μοναδικός που θα μπορούσε να εφεσιβάλει είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εφόσον κρίνει ότι υπάρχει παράβαση από το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έκανε έφεση και πλέον η υπόθεση καθίσταται αμετάκλητη. Ποιος ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να κάνει έφεση; Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ο πειθαρχικός εισαγγελέας δεν έκανε έφεση: έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση κανονισμού.

Το θέμα έχει κριθεί.»

Δημήτρης Καρπετόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού):

«Αυτό που προκύπτει είναι ότι αν δεν γίνει ένας αγώνας η κρίση του δεν ελέγχεται υπό την έννοια ότι δεν είναι πειθαρχικά ελεγχόμενος, Πρέπει να εξεταστεί αν και κατά πόσο ο γηπεδούχος εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Ο αγώνας πρέπει να γίνει στο γήπεδο του Ατρόμητου.

Ο Ατρόμητος δεν είχε ευθύνη όπως σωστά δέχθηκε ο δικαστής. Έγινε ματς εκεί με τον Λεβαδειακό. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Η ΑΕΚ δεν υπέστη καμία βλάβη. Μόνο ότι έφυγε από τη Φιλαδέλφεια και πήγε στο Περιστέρι».

Λεωνίδας Μπουτσικάρης (Παναθηναϊκός):

«Η απόφαση λέει ότι ο μόνος αρμόδιος είναι ο διαιτητής. Εάν δεχτούμε αυτό τι ελέγχει τότε το δικαστήριο; Γιατί προβλέπει τότε ο κανονισμός αντιρρήσεις και ενστάσεις; Ο διαιτητής ουδέποτε απάντησε στις ενστάσεις του Ατρόμητου. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Είδαμε φωτογραφίες με μετρήσεις με λυγισμένο καρπό. Για αυτό προβλέπονται τα λέιζερ και οι ράβδοι. Αποκλείεται με τέτοιες καιρικές συνθήκες να υπήρξε ανωμαλία στο έδαφος; Μιλάμε για γρασίδι εκτεθειμένο σε καιρικές συνθήκες. Όσα είπε η ΑΕΚ περί χαντακιού και σκαψίματος δεν συμπεριλήφθηκαν ούτε καν στο πρώτο δικαστήριο. Περιορίστηκε μόνο στο θέμα των δοκαριών. Μπορούμε να αποκλείσουμε τις πιθανότητες δολιοφθοράς ή ανθρώπινου λάθους; Ο φόβος να γίνουμε περίγελος είναι το λιγότερο. Υπάρχει ο φόβος να μην τελειώσει το Πρωτάθλημα. Αυτό που ζητάμε είναι να κριθούν οι βαθμοί στο γήπεδο».

Αργύρης Λίβας (δικηγόρος Ατρόμητου):

«Μόνο ο Ατρόμητος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αντιρρήσεις και ο ρέφερι να απαντήσει. Το κύρος του αγώνα θα κριθεί από εσάς. Είμαι πολλά χρόνια στον Ατρόμητο. Δεν τέθηκε από κανέναν αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο Ατρόμητος δεν μπήκε σε διαδικασία να κοντύνει τα δοκάρια. Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Ο Ατρόμητος δεν έχει οποιαδήποτε υπαιτιότητα στις εστίες. Εμείς καθημερινή επαφή με το γήπεδο δεν έχουμε. Κάνουμε μία προπόνηση όπως όλες οι ομάδες για να έχουμε επαφή με το γήπεδο. Σαφέστατα οι αγώνες να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο αλλά και σωστά. Όμως εδώ δεν έχουν γίνει σωστά. Εγώ να πω ότι δεν έγινε η μέτρηση με λέιζερ. Εδώ δεν έχουν γίνει σωστά τα πράγματα. Είναι δυνατόν να γίνει με μία μεζούρα που δεν ξέραμε και δεν ξέρουμε εάν είναι σωστή και ποιος την έδωσε; Ακόμα και εάν θέλουμε τα ματς να κριθούν στα χαρτιά, τα χαρτιά πάσχουν και είναι υπέρ μας».

Αλέξης Αλεξίου (ΑΕΚ):

«Η έφεση της ΑΕΚ έγινε λόγω της απαλλαγής της ευθύνης του Ατρομήτου μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας. Η ΑΕΚ ήταν και παραμένει διάδικος. Η ΑΕΚ δεν εφεσίβαλε την ακαταλληλότητα. Αυτή η μέτρηση με τη μεζούρα έγινε παρουσία και των δυο πλευρών και του αρχηγού του Ατρόμητου. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν άρεσε η μεζούρα στον Ατρόμητο θα έπρεπε να είχε μεζούρα. Δεν μπορεί να κουβαλάει η ΑΕΚ το λέιζερ. Γιατί ο Ατρόμητος δεν έδωσε ένα μέτρο μέτρησης; Ο Δήμος Περιστερίου βρήκε λέιζερ δύο μέρες μετά. Είχαν 1.5 ώρα: γιατί δεν βρήκαν το απαραίτητο μέτρο για τη μέτρηση; Γιατί ήξεραν τι έχουν κάνει. Η ΑΕΚ ήθελε να γίνει ο αγώνας. Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κάνει τον αγώνα. Η ΑΕΚ μπορούσε να κάνει ένσταση στις 17.29. Την έκανε στις 16.40 για να έχει χρόνο ο Ατρόμητος να 'φτιάξει' το δοκάρι».​​​​​​​

Πηγή: sdna.gr

Ροή Ειδήσεων

Βαθμολογίες

Ομάδα
Αγώνες
Βαθμολογία
α' όμιλος

ΑΠΟΕΛ

28

61

ΑΕΚ

28

57

ΑΡΗΣ

28

57

ΠΑΦΟΣ

28

52

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

28

50

ΟΜΟΝΟΙΑ

28

42

Β' Όμιλος

Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ

28

41

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

28

39

ΑΕΛ

28

38

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

28

30

ΔΟΞΑ

28

24

ΕΝΠ

28

22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

28

19

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛ.

28

13

TAGS

X