Δεν έκανε το... χατίρι στην ΑΕΚ η κληρωτίδα για τη φάση των "16" του Κόνφερενς Λιγκ, αφού έφερε στο δρόμο της την Αγγλική Γουέστ Χαμ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το... μόνο θετικό στη συγκεκριμένη κλήρωση, είναι ότι η Αγγλική ομάδα δεν τα πάει καθόλου καλά φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού μετά από 23 αγωνιστικές, συγκέντρωσε μόλις 20 βαθμούς (5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 13 ήττες (και βρίσκεται στη ζώνη της διαβάθμισης.

Συγκεκριμένα, είναι στη 18η θέση και θα δώσει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ. Ως εκ τούτου, λόγω και του δύσκολου προγράμματος που έχει, ενδέχεται να βάλει σε... δεύτερη μοίρα την Ευρώπη, δίνοντας βαρύτητα στο πρωτάθλημα.

Σημειώνουμε ότι το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί στο "ΑΕΚ Αρένα" στις 9 Μαρτίου και η ρεβάνς στις 16/03 στο Λονδίνο...

Όπως βλέπετε πιο κάτω, αύριο θα υποδεχθεί τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε ένα κομβικό ματς... έξι βαθμών, την Τετάρτη 1η Μαρτίου έχει πολύ δύσκολη έξοδο κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στις 04/03, πέντε μέρες πριν την πρώτη μάχη με την ΑΕΚ, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπράιτον που διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στις 12 Μαρτίου, τέσσερις μέρες πριν τη ρεβάνς με την ΑΕΚ, θα υποδεχθεί την Άστον Βίλα που επίσης κινδυνεύει με υποβιβασμό, ενώ στις 19/03 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι! Μιλάμε για πρόγραμμα... "φωτιά".

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσει την πρόκριση στους "8". Θα διεκδικήσει την πρόκριση, ακόμα κι αν κάνει εκτεταμένο ροτέισιον στα ματς με την ΑΕΚ, ακόμα κι αν παίξει με τα... "δεύτερα" που λέει ο λόγος.

Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, ναι μεν θα συνεχίσει να είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση η Γουέστ Χαμ, αλλά θα αυξηθούν οι πιθανότητες της Κυπριακής ομάδας για μία ακόμα υπέρβαση, αυτή τη φορά κόντρα σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ!

Να θυμίσουμε ότι τα "Σφυριά" έκαναν μία εκπληκτική πορεία στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας ΑΝΕΤΑ στην 1η θέση κάνοντας το... απόλυτο, δηλαδή έξι νίκες σε ισάριθμα ματς (!) κόντρα σε Άντερλεχτ, Σίλκεμποργκ και Στεάουα. Αυτό από μόνο του, λέει πάρα πολλά για τη δυναμικότητα της Αγγλικής ομάδας...

Σημειώνουμε ότι η Γουέστ Χαμ ιδρύθηκε το 1895 και έδρα της είναι το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στην περιοχή του Στράτφορντ του δήμου Νιούχαμ στο Ανατολικό Λονδίνο και έχει ως προσωνύμιο «Τα Σφυριά».

Προπονητής των "Σφυριών" είναι ο Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση τον τελευταίο καιρό, λόγω της κακής πορείας της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως το 1940 κατέκτησε το πρώτο "Φούτμπολ Λιγκ Γουόρ Καπ", τη διοργάνωση που αντικατέστησε το Κύπελλο Αγγλίας από το 1939 ως το 1945 λόγω του πολέμου. Κατέκτησε επίσης το Κύπελλο Αγγλίας τρεις φορές, το 1964, το 1975 και το 1980 και ήταν φιναλίστ το 1923 και το 2006. Το 1965 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και ήταν φιναλίστ στην ίδια διοργάνωση το 1976, ενώ το 1999 κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο. 

Περισσότερα για τη Γουέστ Χαμ, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Δείτε το ρόστερ της Αγγλικής ομάδας:

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαν Ντάικ: «Θέλω να είμαι μέρος της Λίβερπουλ και μετά την αποχώρηση Κλοπ»-ThemaSports
07/05 @ 11:50

Φαν Ντάικ: «Θέλω να είμαι μέρος της Λίβερπουλ και μετά την αποχώρηση Κλοπ»

Δήλωση... παραμονής από τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ.

Κεραυνοί Κάραγκερ κατά Καζεμίρο: "Το ποδόσφαιρο τον έχει εγκαταλείψει, ας του πουν ότι πρέπει να σταματήσει"-ThemaSports
07/05 @ 11:20

Κεραυνοί Κάραγκερ κατά Καζεμίρο: "Το ποδόσφαιρο τον έχει εγκαταλείψει, ας του πουν ότι πρέπει να σταματήσει"

Με σκληρά λόγια εκφράστηκε ο Τζέιμι Κάραγκερ κατά του Καζεμίρο μετά την απογοητευτική του εμφάνιση στη βαριά ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 από την Κρίστα Πάλας.

Το… γύρισε στην υποκριτική ο Πογκμπά μετά την υπόθεση ντόπινγκ-ThemaSports
07/05 @ 09:53

Το… γύρισε στην υποκριτική ο Πογκμπά μετά την υπόθεση ντόπινγκ

Αφού δεν μπορεί να αγωνιστεί σε κάποιον σύλλογο, λόγω της τετραετούς ποινής που του επιβλήθηκε, ο πρωταθλητής κόσμου με τη Γαλλία το 2018 αποφάσισε να αποδεχθεί τη σχετική πρόταση.

Τεν Χαγκ μετά τη συντριβή με 4-0: «Είμαι ο κατάλληλος προπονητής για τη Γιουνάιτεντ»-ThemaSports
07/05 @ 09:19

Τεν Χαγκ μετά τη συντριβή με 4-0: «Είμαι ο κατάλληλος προπονητής για τη Γιουνάιτεντ»

Ο Έρικ Τεν Χαγκ επέμεινε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη συντριβή με 4-0 από την Κρίσταλ Πάλας.

Αυτή δεν είναι η… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Την «διέσυρε» η Κρίσταλ Πάλας με 4-0!-ThemaSports
06/05 @ 23:59

Αυτή δεν είναι η… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Την «διέσυρε» η Κρίσταλ Πάλας με 4-0!

Αυτή δεν είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει τεράστιο θέμα. Πάει να χαθεί ολόκληρη η σεζόν. Μπορεί να μην βρεθεί καν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη νέα χρονιά το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ. Βίωσε ένα βράδυ που δύσκολα θα ξεχαστεί. Η Κρίσταλ Πάλας την «πάτησε», επικράτησε με 4-0, θυμίζοντας εποχές… 1972!

Ουντινέζε - Νάπολι 1-1: Ισοπαλία-θρίλερ, που δε… συμφέρει κανέναν! -ThemaSports
06/05 @ 23:56

Ουντινέζε - Νάπολι 1-1: Ισοπαλία-θρίλερ, που δε… συμφέρει κανέναν!

Μετά την ισοπαλία με 1-1 στο «Φρίουλι», Νάπολι και Ουντινέζε βλέπουν ολόκληρες τις χρονιές τους να απειλούνται περισσότερο από ποτέ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ