Περισσότερες από 30 χώρες ζητούν από τη ΔΟΕ την απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση από το CNN πως Ρωσία και Λευκορωσία κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία!

Συγκεκριμένα οι HΠΑ αλλά και 30 ακόμη χώρες συμπράττουν σε αυτή την εκστρατεία καθώς θεωρούν πως ο αποκλεισμός των δύο ομοσπονδιών είναι μονόδρομος, τη στιγμή που η Αγγλία με τον Καναδά, εισηγούνται την παρουσία των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών με ουδέτερη συμμετοχή, κάτι το οποίο τελικά δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί.

Μάλιστα οι χώρες που έκαναν τη πρόταση για τον αποκλεισμό εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για εξίσωση του αθλητισμού και της πολιτικής στις δύο χώρες :

«Στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ο αθλητισμός και η πολιτική είναι στενά αλληλένδετες», τόνισε η κοινή δήλωση. «Έχουμε έντονες ανησυχίες για το πόσο εφικτό είναι για Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται ως «ουδέτεροι» – υπό τις συνθήκες της ΔΟΕ χωρίς ταύτιση με τη χώρα τους – όταν χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται άμεσα από τα κράτη τους.

«Οι ισχυροί δεσμοί και οι σχέσεις μεταξύ των Ρώσων αθλητών και του ρωσικού στρατού προκαλούν επίσης σαφή ανησυχία. Ως εκ τούτου, η συλλογική προσέγγισή μας σε όλη τη διάρκεια δεν ήταν ποτέ μια προσέγγιση διακρίσεων απλώς με βάση την εθνικότητα, αλλά αυτές οι έντονες ανησυχίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από τη ΔΟΕ».

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ