Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, διαιτητές σε τοπικά πρωταθλήματα, θα φορέσουν κάμερα σώματος, σε μία κίνηση της αγγλικής ομοσπονδίας με το βλέμμα στο μέλλον!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάμερες σώματος θα φορέσουν δεκάδες διαιτητές σε τοπικές κατηγορίες της Αγγλίας, σε μία προσπάθεια της αγγλικής ομοσπονδίας να περιορίσει τα φαινόμενα βίας και απρεπούς συμπεριφοράς σε βάρος των διαιτητών!

Η αρχή θα γίνει από το Μίντλεσμπρο και στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν Λίβερπουλ, Έσεξ και Ουόρσεστερ, με απώτερο σκοπό της FA η συγκεκριμένη κίνηση να επεκταθεί με ακόμα μαζικότερο τρόπο μέσα στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

 
 



Επί της ουσίας, πρόκειται για μία σκέψη με το βλέμμα στο μέλλον, με τον διευθυντή της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, Μαρκ Μπούλινγχαμ να τονίζει πως αυτή η παγκόσμια καινοτομία αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών που οι διαιτητές αντιμετωπίζουν στα γήπεδα, τόσο μέσα, όσο και έξω από το χορτάρι.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν στο Νησί, ένα τεράστιο ποσοστό των διαιτητών δηλώνει πως φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ περίπου το ένα τρίτο υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα σωματικής κακοποίησης από οπαδούς, παίκτες, προπονητές και παράγοντες.

Ο πρόεδρος της ένωσης διαιτητών, Πολ Φιλντ υποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι κάμερες σώματος να περιορίσουν τα περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας, καθώς οι ζωές και η ψυχική υγεία των διαιτητών εκτίθενται σε κίνδυνο.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην επιφάνεια οι συνομιλίες για το γκολ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ στο clasico: «Δεν έχουμε απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 11:04

Στην επιφάνεια οι συνομιλίες για το γκολ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ στο clasico: «Δεν έχουμε απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια η συνομιλία μεταξύ διαιτητή και VAR για την μη κατακύρωση του γκολ του Λαμίν Γιαμάλ στο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Νότιγχαμ: Σκέψεις για μήνυση κατά Νέβιλ για τα περί «μαφιόζικης συμμορίας»-ThemaSports
23/04 @ 10:51

Νότιγχαμ: Σκέψεις για μήνυση κατά Νέβιλ για τα περί «μαφιόζικης συμμορίας»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του Sky Sports για την δήλωση του Νέβιλ περί «μαφιόζικης συμμορίας».

ΙΝΤΕΡ: Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο για την κατάκτηση του Σκουντέτο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
23/04 @ 09:50

ΙΝΤΕΡ: Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο για την κατάκτηση του Σκουντέτο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χιλιάδες φίλοι της Ίντερ ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μιλάνου για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του σκουντέτο, στήνοντας ένα μεγάλο πάρτι στην Πιάτσα ντελ Ντουόμο.

Το πιο… γλυκό πρωτάθλημα: Η Ίντερ κατατρόπωσε τη Μίλαν με 2-1 και «ράβει» δεύτερο αστέρι!  -ThemaSports
22/04 @ 23:47

Το πιο… γλυκό πρωτάθλημα: Η Ίντερ κατατρόπωσε τη Μίλαν με 2-1 και «ράβει» δεύτερο αστέρι!

Τα δύο «μεγαθήρια» του Μιλάνου έδωσαν «μάχη» στο Σαν Σίρο, με την Ίντερ να βγαίνει θριαμβεύτρια και ταυτόχρονα να κατακτά τη Serie A και μαθηματικά (22/04, 2-1). Πλέον η «νερατζούρο» φανέλα θα κοσμείται και με ένα δεύτερο ολόχρυσο αστέρι, συμβολίζοντας τα 20 συνολικά πρωταθλήματα Ιταλίας που φτάνει η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι πρωταθλητές, ενώ με 9 οι «ροσονέρι».

Youth League: Η χρυσή Βίβλος του θεσμού-ThemaSports
22/04 @ 20:55

Youth League: Η χρυσή Βίβλος του θεσμού

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο κλαμπ των κατακτητών του Youth League με τη νίκη του επί της Μίλαν στον τελικό.

Ανατροπή με Τσάβι; Το ξανασκέφτεται και ίσως συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα-ThemaSports
22/04 @ 13:39

Ανατροπή με Τσάβι; Το ξανασκέφτεται και ίσως συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Αλλαγή δεδομένων ίσως υπάρξει σχετικά με τον προπονητή της Μπαρτσελόνα καθώς ο Τσάβι φαίνεται ότι τώρα κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την αποχώρησή του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ