Παγκόσμια πρωτιά για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.
Ακολουθήστε μας στο Google news
H Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, είναι επίσης εκείνο που ακολουθείται περισσότερο από κάθε άλλο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προκύπτει από ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από την πλατφόρμα Football Benchmark, η οποία έλαβε υπόψη το άθροισμα των ακολούθων στο Facebook, το Instagram, το Twitter, το Tiktok, το Weibo και το Youtube, των 10 πιο δημοφιλών συλλόγων σε κάθε χώρα.
Η Premier League προηγείται με 856 εκατομμύρια ακολούθους , ακολουθεί η ισπανική LaLiga (822 εκατομμύρια) και η ιταλική Serie A καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο βάθρο, με 311 εκατομμύρια. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η γαλλική Ligue1 (4η / 253 εκατ), και η γερμανική Bundesliga (5η/ 214). Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τους ακολούθους των επίσημων προφίλ των πρωταθλημάτων-όπω αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας O Globo-, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική.
Σε μελέτη της πλατφόρμας, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, η LaLiga ξεπερνά την Premier League, αν και με μικρή διαφορά: 167 έναντι 166 εκατομμύρια, ενώ υπάρχει επίσης σημαντική διαφορά από την τρίτη θέση , όπου βρίσκεται η Bundesliga, με 36 εκατομμύρια ακολούθους. Αν ληφθεί υπόψη η δημοτικότητα των συλλόγων, το γερμανικό πρωτάθλημα δεν εμφανίζεται στο top 10.
Πηγή: www.to10.gr
Διαβάζοντας τις ειδήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, κατά το τελευταίο 24ωρο, ήρθε στο μυαλό μας, εκείνη πολύκροτη δήλωση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν πριν από 5 χρόνια, στην καθιερωμένη εκδήλωση των αρίστων της ΕΑΚ (Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/05 @ 21:27
Δείτε τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Απόλλωνας για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ.
11/05 @ 22:02
Οι καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση ΕΝΠ-Εθνικός για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.
12/05 @ 23:59
Το πανόραμα της 35ης αγωνιστικής, 9η των πλέι oφ της σεζόν 2024/25.
12/05 @ 00:01
Το πανόραμα της 33ης αγωνιστικής, 7η των πλέι άουτ της σεζόν 2024/25.
09/05 @ 21:06
Τα στιγμιότυπα από τον αγώνα Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση για την τελευταία αγωνιστική του Β' Γκρουπ.
07/05 @ 21:30
Δείτε τα στιγμιότυπα της ρεβάνς του ημιτελικού κυπέλλου ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πάφο.
BEST OF THEMASPORTS