Η Μπάγερν Μονάχου πήρε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, καθώς επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ Ντε Πρενς χάρη στο γκολ του Κομάν στο 53'. Δοκάρι ο Τσούπο Μότινγκ, δεν μέτρησαν δύο γκολ του Εμπαπέ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Μπάγερν έφυγε με τη νίκη από το Παρκ Ντε Πρενς και έκανε το πρώτο βήμα, αφού έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Oι Βαυαροί επικράτησαν 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στο γκολ του Κινγκσλέ Κομάν στο 53ο λεπτό.

Οι Βαυαροί που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτεροι, είχαν και δοκάρι με τον Τσούπο Μοτίνγκ. Οι Παριζιάνοι μετά την είσοδο του λαβωμένου Εμπαπέ πίεσαν, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να σκοράρει στο 83', αλλά το γκολ του να ακυρώνεται οριακά για οφσάιντ του Μέντες.

Η ρεβάνς της Allianz Arena θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου, ενώ θυμίζουμε ότι δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Μπάγερν ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο. Οι Βαυαροί κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να βρουν χώρους προς την περιοχή της Παρί. Οι Παριζιάνοι κατά κύριο λόγο αμύνονταν και προσπαθούσαν να τρέξουν στην κόντρα, όταν τους δινόταν η ευκαιρία.

Οι Βαυαροί είχαν πρώτη τελική στο 1ο λεπτό με σουτ του Τσούπο Μότινγκ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές τελικές κυρίως έξω από την περιοχή. Στο 30' είχε ξανά καλή στιγμή με κεφαλιά του Καμερουνέζου φορ, ενώ στο 43' μία βολίδα του Κίμιχ σταμάτησε στην αγκαλιά του Ντοναρούμα.

Η πρώτη τελική της Παρί σημειώθηκε στο 45ο λεπτό. Ο Μέσι εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο τείχος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, η Μπάγερν ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα. Ο Αλάμπα έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα αριστερά. Ο Κομάν έπιασε στο δεύτερο δοκάρι το πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, με ευθύνη και του Ντοναρούμα, ο οποίος δεν μπόρεσε να διώξει.

Οι Βαυαροί συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, όμως αυτή τη φορά ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν σωτήριος, ενώ ο Γκαλτιέ έριξε στο ματς και τον Εμπαπέ . Ο Μουζιάλα ανέβηκε εξαιρετικά από τα δεξιά. Έκανε το γύρισμα προς το πρώτο δοκάρι. Ο Τσούπο Μότινγκ έπιασε το σουτ, όμως ο Ντοναρούμα με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια απέκρουσε κεφαλιά του Παβάρ.

Μετά το 74ο λεπτό η Παρί Σεν Ζερμέν άσκησε ασφυκτική πίεση με την είσοδο του Εμπαπέ να της δίνει άλλον αέρα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρέθηκε απέναντι από τον Ζόμερ αριστερά της περιοχής, ωστόσο ο Ελβετός απέκρουσε.

Στη συνέχεια ο Νεϊμάρ έκανε δύο σουτ μέσα στην περιοχή. Ο Ζόμερ έπιασε το δεύτερο, με τον εκτεθειμένο Εμπαπέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το γκολ να μην μετράει.

Στο 83' η Μπάγερν καρδιοχτύπησε ξανά. Η Παρί βρήκε δίχτυα με τον Εμπαπέ, έπειτα από το γύρισμα του Μέντες. Ωστόσο, μετά την εξέταση από το VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Μέντες ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης, όταν έπαιρνε την μπάλα από τον Νεϊμάρ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνέχιζε να έχει την απόλυτη υπεροχή και πατούσε πανεύκολα στην περιοχή της Μπάγερν. Όμως πότε οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν άστοχοι, πότε ο νεοαποκτηθέντας Ζόμερ φώναζε ένα ηχηρό παρών. Κάπως έτσι, οι Βαυαροί διατήρησαν το προβάδισμά τους και στη ρεβάνς της Allianz Arena μπροστά στο κοινό τους θα έχουν το αβαντάζ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα – Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο Περέιρα (76’ Βιτίνια) – Χακίμι (46’ Κιμπεμπέ), Βεράτι, Ζαΐρ Εμερί (57’ Φαμπιάν Ρουίθ), Νούνο Μέντες – Μέσι, Σολέρ (57’ Μπαπέ), Νεϊμάρ.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ – Κίμιχ, Γκορέτσκα, Ζοάο Κανσέλο (46’ Ντέιβις), Σανέ (90’ Στάνισιτς), Μουσιάλα (87’ Γκράβενμπερχ), Κομάν (76’ Γκνάμπρι) – Σουπό Μοτίνγκ (76’ Μίλερ).

Πηγή: sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα 4 γκολ και οι καλύτερες φάσεις του Μπάγερν - Ρεάλ-ThemaSports
01/05 @ 00:05

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα 4 γκολ και οι καλύτερες φάσεις του Μπάγερν - Ρεάλ

Δείτε τα στιγμιότυπα της ματσάρας Μπάγερν – Ρεάλ, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου!-ThemaSports
30/04 @ 23:57

Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου!

Δύο γκολ του Βινίσιους και δύο λάθη του Τζάε-Μιν Κιμ έδωσαν στη Ρεάλ την ισοπαλία μέσα στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης: Πράξη ΠΡΩΤΗ στον ημιτελικό των... τροπαίων! (Πιθανές ενδεκάδες)-ThemaSports
30/04 @ 08:45

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης: Πράξη ΠΡΩΤΗ στον ημιτελικό των... τροπαίων! (Πιθανές ενδεκάδες)

Τη Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τρίτη (30/4) η Μπάγερν Μονάχου, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Σέντρα στις 22:00.

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 16:02

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα που κατέκτησε το Youth League στη Γενεύη.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!-ThemaSports
23/04 @ 12:41

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του τελικού του UEFA Youth League ανάμεσα στις ομάδες Κ-19 του Ολυμπιακού και της Μίλαν, όπου οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 10:02

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού

Μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό του Youth League με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μίλαν (3-0).

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ