Το κοινό τους αθλητικών υποτροφιών ανακοίνωσαν πρόσφατα σε διάσκεψη Τύπου ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης και η χορηγός εταιρεία Quadcode, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για το έτος 2023 επιλέχθηκαν δυο υποσχόμενοι ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, η Ευγενία Μαδιά και ο Ερρίκος Καρατζής, αμφότεροι στην κατηγορία Laser, δηλαδή την κατηγορία που αγωνίζεται ο Κοντίδης.

«Με τη συνεργασία που έχουμε θέλουμε να στηρίξουμε την κοινωνία και πιο συγκεκριμένα την ιστιοπλοΐα. Έτσι δημιουργήσαμε το πρόγραμμα με υποτροφίες από την Quadcode» ανάφερε ο 33χρονος ιστιοπλόος ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τους δυο νεαρούς που επιλέχθηκαν. «Πρόκειται για δύο πολύ ταλαντούχους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού που επιλέξαμε μαζί με την Quadcode να στηρίξουμε οικονομικά και πρακτικά» ανάφερε ο δις Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022 και συμπλήρωσε: «Έχουν και οι δυο πολύ καλή προοπτική, είναι κάτω των 18 ετών, και εύχομαι τα καλύτερα». Στη συνέχεια ο Κύπριος ιστιοπλόος παρέδωσε την επιταγή στους Καρατζή και Μαδιά, ενώ ενημέρωσε ότι θα τους δοθούν και ιστιοπλοϊκά πανιά ως τεχνική υποστήριξη.

Από την πλευρά του ο Ανώτερος Διευθυντής της Quadcode κ. Michael Gitsis, αφού εξέφρασε την χαρά του για τη συνεργασία της εταιρείας με τον Παύλο Κοντίδη, τον οποίο συγχάρηκε για την ανάδειξή του ως πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ανάφερε: «Ξεκινήσαμε με το καμπ που κάναμε τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουμε με αυτή την εκπληκτική πρωτοβουλία για να δώσουμε υποτροφία σε αυτούς τους νεαρούς μαθητές που είναι παράλληλα ταλαντούχοι αθλητές». 

Απευθυνόμενος στον Αργυρό Ολυμπιονίκη του «Λονδίνο 2012» τόνισε: «Είναι χαρά για εμάς που είμαστε συνεργάτες σου και μας δίνεις το κατάλληλο παράδειγμα με τις επιτυχίες σου».

«Η ιστιοπλοΐα θέλει αρκετή προσπάθεια»

Παίρνοντας τον λόγο η Ευγενία Μαδιά ευχαρίστησε τον Κοντίδη για τη βοήθεια, επισημαίνοντας ότι η ιστιοπλοΐα είναι ένα δύσκολο άθλημα και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, για να συνδυαστεί και με το σχολείο. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανεβούμε σε όσο πιο ψηλό επίπεδο μπορούμε για το καλύτερο για εμάς, την Κύπρο, τον Όμιλο και την αγάπη μας γι’ αυτό το άθλημα» σημείωσε. Όνειρό της οι διακρίσεις σε αγώνες και ακολούθως θα ήθελε να γίνει προπονήτρια ιστιοπλοΐας.

«Να ευχαριστήσω την Quadcode που μας έδωσε αυτή την υποτροφία, τον Παύλο Κοντίδη και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε από την πλευρά του ο Ερρίκος Καρατζής, που εξέφρασε τη σιγουριά ότι η υποτροφία θα τον βοηθήσει ως αθλητή, αλλά και ως μαθητή. 

«Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να φτάσω πιο κοντά στον στόχο μου, που είναι να είμαι στο καλύτερο που μπορώ να φτάσω και να φέρω αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό» είπε. Όσον αφορά για τη δυσκολία του αθλήματος, επεσήμανε: «Η ιστιοπλοΐα είναι ένα δύσκολο άθλημα που συνδυάσει πολλή γυμναστική και πολλές ώρες στη θάλασσα».

«Ευελπιστούμε να ανεβάσουν επίπεδο»
Στο πλαίσιο της συνεργασίας ο Παύλος Κοντίδης και ο η Quadcode έκαναν δώρο στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού ένα ακόμα ιστιοπλοϊκό πανί της κατηγορίας Laser για να το διαθέσει όπως κρίνει καλύτερα. Στη δική του τοποθέτηση ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Ναυτικού Όμιλου Λεμεσού, εξέφρασε την αισιοδοξία οι Μαδιά και Καρατζής να αποτελέσουν τους μελλοντικούς πρωταθλητές. 

«Να ευχαριστήσουμε την Quadcode για την ευγενή της χορηγία προς τους μέλλοντες πρωταθλητές και ευελπιστούμε ότι οι αθλητές θα ανεβάσουν επίπεδο στον αθλητισμό και δη στην ιστιοπλοΐα την Κύπρο μας» ανάφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παύλο, ένα παιδί δικό μας, ένα παιδί του ομίλου μας, για όσα έχει προσφέρει στην Κύπρο μας, όσο και προς τον όμιλό μας και για την ευγενή χορηγία προς τον όμιλό μας για το άθλημα της ιστιοπλοΐας».

Τέλος, ο Κοντίδης έκανε δώρο στην Quadcode ένα ιστιοπλοϊκό πανί με ιδιόχειρη αφιέρωση.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!-ThemaSports
24/04 @ 22:54

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!

Πρωταθλητής Ευρώπης και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες #Paris2024 για τον Μάριο Γεωργίου!

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 16:00

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025

Μαζεμένες ανακοινώσεις ορίων έκανε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, η οποία δημοσιοποίησε και τις επιδόσεις που θα πρέπει να υπερβούν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών του 2025, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:49

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025

Από τις σημαντικές διοργανώσεις για τους αθλητές και αθλήτριες του στίβου που μπαίνουν στην αγωνιστική ενηλικίωση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:41

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 τα όρια απευθείας πρόκρισης για το 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Άπουλντορν της Ολλανδίας, από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2025.

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ