Θριαμβεύτρια του ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής ήταν η Αντβέρπ που πέρασε από την έδρα της πρωτοπόρου Γκενκ (0-1), τη στιγμή που η Σταντάρ γνώριζε ήττα-σοκ από την Κόρτραϊκ (0-2).
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έβγαλε αντίδραση και πήρε το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής η Αντβέρπ!
Η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της πρωτοπόρου Γκενκ (0-2) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Σεν Ζιλουάζ μείωσε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση στους έξι βαθμούς.
Απρόσμενη ήττα για την Σταντάρ στη Λιέγη από την Κορτράικ (0-2), χτίζει σερί η Άντερλεχτ που επικράτησε 3-1 στις Βρυξέλλες της Σεντ Τρούιντεν.
Στην «Τσέγκεκα Αρίνα» η Γκενκ επέβαλλε το ρυθμό της κόντρα στην Αντβέρπ ωστόσο έπεσε επάνω σε έναν εξαιρετικό Μπιτέζ.
Στο 28' ο Σαματά δεν σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία, όπως έκανε και δώδεκα λεπτά αργότερα ο Χάινεν με το 0-0 να μένει ως το τέλος του ημιχρόνου.
Έτσι, στο 58' η ομάδα του Φαν Μπόμελ έφτασε στο «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, γκολ με το τρομερό γκολ του Κερκ, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη.
«Τρίποντο» ανάκαμψης και για την Άντερλεχτ κόντρα στην Σεντ Τρούιντεν. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 66' με τον Μπενίτο Ράμαν.
Ο Σλιμανί στο 81' έκανε το 2-0 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντρέγερ τελείωσε το ματς διαμορφώνοντας το 3-0. Λίγο πριν το τέλος ο Μπρούνο μείωσε σε 3-1 για την Σεντ Τρούιντεν σκορ το οποίο έμεινε ως το τέλος.
Στο τελευταίο και σημαντικότερο ματς της ημέρας η Σταντάρ Λιέγης έκανε «χαρακίρι» στην έδρα της κόντρα στην Κορτράικ.
Έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο τα πλάνα των γηπεδούχων άλλαξαν καθώς στο 67' ο Βασίνσκι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 83' οι ελπίδες εξανεμίστηκαν καθώς ο Λαϊφης αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα παραχωρώντας πέναλτι και αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.
Ο Σελεμανί δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και με άψογη εκτέλεση έγραψε το τελικό 2-0 για την Κόρτραϊκ.
Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής
Παρασκευή (10/02)
Λέουβεν-Σερκλ Μπριζ 0-0
Κλαμπ Μπριζ-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-1
(43' Bάνακεν-24' Λαπουσέν)
Έουπεν-Μαλίν 2-1
(86' Εντρί, 90'+1' Μπάιγε-10' Βερστρέτ)
Σάββατο (11/02)
Βέστερλο-Γάνδη 3-3
(16' Ντε Κάιπερ, 35' Σαντλί, 47' Βαν Έινου- 14' Κάιπερς, 30' ,66' Ζιφτ)
Σαρλερουά-Σερένγκ 3-0
(18' Μπαγιό, 52' Μπαζέρ, 61' Μαρκό)
Κυριακή (12/02)
Γκενκ-Αντβέρπ 0-1
(58' Κερκ)
Άντερλεχτ-Σιντ Τρούιντεν 3-1
(66' Ράμαν, 81' Σλιμανί, 83' Ντρέγερ-88' Μπρούνο)
Σταντάρ Λιέγης-Κορτράικ 0-2
(67' Bασίνσκι, 84' Bάιζ)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Οστάνδη 1-1
(5' Γκανό- 75' Χόρνμπι)
Η επόμενη (26η) αγωνιστική
Παρασκευή 17/2
Μέχελεν-Γκένκ (21:45)
Σάββατο 18/2
Άντβερπ-Έουπεν (17:00)
Οστάνδη-Σαρλερούα (19:15)
Σερένγκ- Ζούλτε Βάρενχεμ (19:15)
Σεν Ζιλουάζ-Σταντάρ Λιέγης (21:45)
Κυριακή 19/2
Σερκλ Μπριζ-Κλαμπ Μπριζ (14:30)
Γάνδη-Λέουβεν (17:00)
Κορτράικ-Άντερλεχτ (19:30)
Σεντ Τρούιντερ-Βέστερλο (20:15)
Πηγή: sport-fm.gr
Μπορεί στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα της Ομόνοιας στη σεζόν 2023-2024 να μη... γέμιζε το μάτι και να δέχθηκε έως και ισοπεδωτική κριτική, όμως σταδιακά ανέβαζε την απόδοση του, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να διαψεύσει τους πάντες και να γίνει εν τέλει, βασικός και αναντικατάστατος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/06 @ 11:38
Ο Νεϊμάρ, όπως επιβεβαίωσε και η Σάντος, έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.
08/06 @ 10:58
Η Πεσκάρα επιβίωσε στα πέναλτι απέναντι στην Τερνάνα χάρη στον Αλεσάντρο Πλιτσάρι, ο οποίος παρότι τραυματίας κατάφερε να είναι ο «ήρωας» για την ομάδα του που επέστρεψε στη Serie B.
08/06 @ 09:58
Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο διέψευσε τις φήμες για την επιστροφή του στην Τότεναμ σύμφωνα με δηλώσεις του.
08/06 @ 09:45
Σύμφωνα με σημερινό (08/06) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας Sportime, θέλει να... εξαργυρώσει την πολύ καλή σεζόν του με την Στεάουα με την οποία κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.
07/06 @ 23:25
Έτοιμη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 24χρονου αριστερού μπακ, Ραγιάν Αΐτ-Νουρί από τη Γουλβς, είναι η Μάντσεστερ Σίτι!
07/06 @ 22:15
Η Αγγλία έπαιξε σε χαμηλό τέμπο, πέρασε με το… επαγγελματικό 1-0 από την έδρα της Ανδόρας και έκανε το 3/3 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
BEST OF THEMASPORTS