Αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης»

Ακολουθήστε μας στο Google news

  • Αναμένεται συμμετοχή 200 περίπου σκοπευτών και σκοπευτριών 
  • Τεράστιες προσπάθειες της ΣΚ.Ο. Λευκωσίας να «αναστήσει» τον διεθνή αυτό θεσμό που παλαιότερα πρόβαλλε με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας! 

Ενώ αύριο / μεθαύριο Σάββατο, είναι η επίσημη μέρα άφιξης των ξένων αποστολών που θα πάρουν μέρος στο διεθνές “CYPRUS GRAND PRIX 2023”, την Κυριακή θα είναι η μέρα της επίσημης προπόνησης στα αγωνίσματα σκητ και τραπ ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων και βετεράνων. Στη φετινή διοργάνωση, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 ξένοι αθλητές και αθλήτριες, ενώ μαζί με τους Κύπριους, η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει ή να πλησιάσει τους 200 αθλητές και αθλήτριες. Αριθμός αρκετά ικανοποιητικός με βάση τα σημερινά δεδομένα, αλλά πολύ μακριά από τους αριθμούς που «κτυπούσε» την περασμένη 10ετία, ο συγκεκριμένος διεθνής αγώνας που εθεωρείτο ο μεγαλύτερος στο είδος του παγκόσμια, με συμμετοχές που έφταναν τους 450 και 500 κάθε χρόνο. 

Βεβαίως, μετά το πλήγμα που δέχτηκε ο θεσμός από την πανδημία, καθώς και τον παραγκωνισμό και την υποβάθμισή του από τους διοργανωτές του περσινού αγώνα, η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, διοργανώτρια της φετινής διοργάνωσης κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να «αναστήσει» και να ξαναζωντανέψει τον θεσμό, γεγονός που πέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό. Μεταξύ των ξένων συμμετοχών περιλαμβάνεται και 17μελής αποστολή (αθλητές και παράγοντες) του Σκοπευτικού Συλλόγου “Ο ΒΑΡΔΑΣ” Χανίων, την οποία θα φιλοξενήσει η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, μέσα στα πλαίσια της Αδελφοποίησης των δυο σωματείων. 

Με βάση το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, οι αθλητές και αθλήτριες του σκητ θα αγωνιστούν στους πρώτους 75 δίσκους, ενώ την Τρίτη θα ολοκληρωθούν οι αγώνες, με τους υπόλοιπους 50 δίσκους και τη διεξαγωγή των τελικών των ανδρών και γυναικών και την απονομή των επάθλων στους νικητές. Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας των ζευγαριών στο σκητ (Skeet Mixed Team), ενώ οι αθλητές και αθλήτριες του τραπ, θα αγωνιστούν στους πρώτους 50 δίσκους. Την Πέμπτη θα έχουμε τους ομαδικούς αγώνες στο σκητ και τους επόμενους 50 δίσκους στο τραπ ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων και βετεράνων, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τον αγώνα την Παρασκευή με τους τελευταίους 25 δίσκους και τους τελικούς τραπ ανδρών και γυναικών. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας των ζευγαριών στο τραπ (Trap Mixed Team) και την Κυριακή θα έχουμε τους αγώνες του ομαδικού τραπ, τους τελικούς και την απονομή των επάθλων στους νικητές. Η όλη διοργάνωση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με την επίσημη αναχώρηση των ξένων αποστολών.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
10/03 @ 16:40

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Την 5η θέση στη Σφυροβολία κάτω των 23 ετών, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, κατέλαβε το πρωί της Κυριακής (10/3/24) η Βαλεντινα Σάββα, έχοντας ως καλύτερη βολή της την έκτη στα 64,55μ.

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε  υποστηρικτές και  συνοδοιπόρους-ThemaSports
05/02 @ 09:32

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους τρεις τελευταίους δημάρχους της Λευκωσίας, στον Μέγα Χορηγό Μάριο Καποδίστρια και σε τέσσερις βετεράνους κυνηγούς-μέλη του συλλόγου.

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας-ThemaSports
09/07 @ 16:21

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυθροδόντα, οι διοργανωτές του 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας, απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές του τέταρτου φετινού αγώνα, που έγινε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης».

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
28/06 @ 14:54

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με το απόλυτο 50/50(!), ο σκοπευτής του Κυνηγετικού Συλλόγου «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου κέρδισε τον τέταρτο αγώνα του φετινού 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας και συνέβαλε ουσιαστικά και στη νίκη της ομάδας του Συλλόγου του, που επικράτησε στην ομαδική κατάταξη με 138/150, έναντι 137/150 της ομάδας του «Αετού» Πλατανιστάσας και 132/150 της Κυνηγετικής Ένωσης Λυθροδόντα. Το απόλυτο 50/50 πέτυχε και ο νικητής των βετεράνων σκοπευτών Χρίστος Παρασκευαΐδης.

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!-ThemaSports
20/06 @ 13:51

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!

Με αφορμή προσωπικές ίντρικες και αντιπαραθέσεις στα ΜΚΔ

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»-ThemaSports
14/06 @ 11:56

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»

Στον αγώνα σκητ που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη Περικλή Τάνου

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ