Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:45) στην Ισπανία και πηγαίνει για την υπέρβαση σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ φιλοξενείται ο Παναθηναϊκός για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσει αυτή την εβδομάδα για τη διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από τη νίκη με 102-70 επί του Ιωνικού για τη 14η αγωνιστική της Basket League, αλλά και από τη σπουδαία εμφάνιση και επικράτηση επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (89-65) και βρίσκεται στο 8-13.

Το «τριφύλλι» πέταξε το πρωί της Τρίτης για την Ισπανία, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και την Παρασκευή την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Εκτός πλάνων του Ντέγιαν Ράντονιτς είναι οι τραυματίες Ματέους Πονίτκα και Λευτέρης Μαντζούκας, καθώς και ο ανέτοιμος Λευτέρης Μποχωρίδης.

Από την άλλη, το σύνολο του Τσους Ματέο βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έχει ρεκόρ 14-7 και μετρά τρεις σερί νίκες, οι δύο για την Ευρωλίγκα και η μία για το ισπανικό πρωτάθλημα, όντας στη δεύτερη θέση της καλύτερης διοργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη, έχοντας, βέβαια, ένα παιχνίδι λιγότερο από τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής των «μερένχες» δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αμπάλδε, ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Παναθηναϊκό.

«Και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Την περασμένη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός έβαλε επιθετικά προβλήματα απέναντι στη Ζαλγκίρις και πριν από αυτό έβαλε στον τοίχο τη Βίρτους. Έχουν τεράστιο επιθετικό ταλέντο, ο Μπέικον και ο Ουίλιαμς παίρνουν πολλές αποφάσεις στην επίθεση, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ονόματα όπως οι Ουόλτερς, Γκριγκόνις,Παπαγιάννης, Γκουντάιτις, Πονίτκα.

Έχουν μεγάλες δυνατότητες στο σκοράρισμα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να προσπαθήσουμε να κατευθύνουμε το παιχνίδι στον έλεγχό μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα στην οποία δεν μπορείς να δώσεις τίποτα. Πρέπει να συντρίψουμε την άμυνά τους και να ακολουθήσουμε το σχέδιο παιχνιδιού στην επίθεση»,
 ήταν τα λόγια του.

Στην προηγούμενη μεταξύ τους μονομαχία, στις 6 Οκτώβρη 2022, η Ρεάλ είχε φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας 71-68.

Πηγή: www.sport-fm.gr

 
 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλουν να... σκουπίσουν για να συγκεντρωθούν στο Final-4 οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ThemaSports
18/05 @ 09:00

Θέλουν να... σκουπίσουν για να συγκεντρωθούν στο Final-4 οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός κοντράρονται σήμερα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναζητώντας το υπέρ τους 2-0 για να πάρουν την πρόκριση και να κοιτούν πλέον στο Final-4.

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
15/05 @ 18:54

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!

Ο κόσμος... έλειπε, μαζί και η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο καθώς άπαντες είχαν το μυαλό τους στο Final Four. Ο Ολυμπιακός ξύπνησε στην επανάληψη, καθάρισε εύκολα την ΑΕΚ με 92-75 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Σλούκας: «Παναθηναϊκός, Ρεάλ οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη - Το πιο ξεχωριστό F4 της καριέρας μου»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
15/05 @ 16:07

Σλούκας: «Παναθηναϊκός, Ρεάλ οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη - Το πιο ξεχωριστό F4 της καριέρας μου»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 11 συμμετοχές σε Final 4 ο Κώστας Σλούκας εξηγεί γιατί αυτό με τον «μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης μαζί με τη Ρεάλ» είναι το πιο ξεχωριστό της καριέρας του!

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά...-ThemaSports
15/05 @ 14:58

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά...

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Όταν οι Γιαννακόπουλοι τίναξαν την μπάνκα στον αέρα για να δελεάσουν τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι, σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την ελπίδα πως ένα ακόμα τρόπαιο θα κοσμούσε τη βιτρίνα.

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις-ThemaSports
12/05 @ 22:35

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις

Στον Ολυμπιακό επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ, ωστόσο ο Σέρβος θα υποβληθεί σε εξετάσεις τη Δευτέρα (13/05) για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 20:37

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Στέφανο Σπάρταλη να κάνει μυθικό ματς (28π., 15ρ.), ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final 8 με σκορ 75-45, κατακτώντας έτσι το 4ο πρωτάθλημα Εφήβων στην ιστορία του!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ