Στον διαφορετικό τρόπο που θα προπονήσει την εθνική ομάδα της Ολλανδίας σε σχέση με τον προκάτοχό του, Λουίς Φαν Χάαλ, στάθηκε ο Ρόναλντ Κούμαν.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Ρόναλντ Κούμαν, διάδοχος του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας από την 1η Ιανουαρίου, εξήγησε σήμερα (23/1) σε συνέντευξη Τύπου ότι θα είναι ένας «πολύ διαφορετικός» προπονητής από τον προκάτοχό του από άποψη τακτικής.
«Η ιδέα είναι να επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα, με τέσσερις αμυντικούς και όχι πλέον πέντε όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ», εξήγησε ο 59χρονος προπονητής που θα δουλέψει «με τις δικές του ιδέες και εμπειρίες».
Ο Κούμαν που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το Μουντιάλ 2026 σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό, δεν θεώρησε «αναγκαίο» να έχει μια συζήτηση με τον Φαν Χάαλ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
«Έμεινε αήττητος στα είκοσι ματς στη θέση του. Θα ήταν υπέροχο να το κάνω κι εγώ αλλά θέλω να το κάνω διαφορετικά», πρόσθεσε ο νέος προπονητής. «Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, υπήρξαν πολλές φορές που είπα στον εαυτό μου: Αυτό πρέπει να αλλάξει!».
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία έληξε στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Φαν Χάαλ δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι σε κανονική διάρκεια ή παράταση, καθώς η Ολλανδία αποκλείστηκε μόνο μετά από τη διαδικασία πέναλτι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, εναντίον της Αργεντινής.
Επομένως, η πρόκληση είναι τρομακτική για τον Κούμαν, ο οποίος κάνει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της «Οράνιε», με στόχο να κερδίσει το έπαθλο του «Nations League» (οι Ολλανδοί έχουν προκριθεί στο Final-4 με Ισπανία, Ιταλία και Κροατία) ή μια μεγάλη διοργάνωση», το Euro-2024 στη Γερμανία ή το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026.
Είχε ήδη εργαστεί ως ομοσπονδιακός προπονητής μεταξύ 2018 και 2020, φτάνοντας στον τελικό του Nations League και εξασφαλίζοντας πρόκριση για το Euro 2020. Ωστόσο, δεν είχε οδηγήσει την Ολλανδία κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης, προτιμώντας να ενταχθεί στη Μπαρτσελόνα.
Η Γαλλία θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Ολλανδίας στα προκριματικά του Euro 2024, στις 24 Μαρτίου στο Παρίσι.
«Αναγκαστικά παρακολούθησα τους αγώνες της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο με ιδιαίτερο μάτι. Με την πεποίθηση ότι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με άμυνα τεσσάρων ατόμων», εξήγησε ο Κούμαν.
Πηγή: www.to10.gr
Γλυκόπικρη γεύση άφησαν σε ΑΕΚ και Ομόνοια, τα παιχνίδια της Πέμπτης (06/11) κόντρα σε Αμπερντίν και Λωζάνη αντίστοιχα, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
07/11 @ 01:17
Δείτε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στη βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς της Πέμπτης (07/11) σε Europa και Conference League.
07/11 @ 00:50
Δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης (06/11) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League, αλλά και τη βαθμολογία.
06/11 @ 22:14
Η Σάμροκ προηγήθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι, η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 90' και έμεινε στο 1-1, πετώντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την πρόκριση και βλέποντας την 8άδα του Conference να απομακρύνεται!
06/11 @ 18:41
Δείτε την ενδενκάδα της Αμπερντίν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
06/11 @ 13:06
Η Γαλατάσαραϊ θέλει να «ταράξει τα νερά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι με τετράμηνο δανεισμό!
06/11 @ 12:19
Ο Κώστας Φορτούνης γράφει ιστορία στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Έλληνας άσος έγινε ο πρώτος παίκτης της Αλ-Καλίτζ που κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη του μήνα στη διοργάνωση.
BEST OF THEMASPORTS