Την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά επικράτησε 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) του Ιταλού, Γιάνικ Σίνερ!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν για τέταρτη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) του Ιταλού, Γιάνικ Σίνερ, σε ένα πραγματικό ντέρμπι που διήρκησε τέσσερις ώρες!

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-0 σετ, δείχνοντας ικανός να ξεπεράσει με ευκολία το εμπόδιο του αντιπάλου του, ωστόσο στη συνέχεια ο Ιταλός αντέδρασε και μπόρεσε να επιστρέψει, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και οδηγώντας το ματς στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί, ο Στέφανος εμφανίστηκε συγκεντρωμένος και με πολύ καλή εμφάνιση, κατάφερε να κάνει ένα μπρέικ και να επικρατήσει με 6-3, πανηγυρίζοντας έτσι και την πρόκριση στα προημιτελικα της διοργάνωσης, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τσέχο, Γίρι Λεχέτσκα (Νο.71 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε με 3-1 (4-6, 6-3, 7-6 , 7-6) τον Αλιασίμ.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα και αφού έσωσε τέσσερα μπρέικ πόιντ στο δεύτερο έφτασε να προηγείται με 4-2. Ο Σίνερ απάντησε στα μπρέικ και έφερε το ματς στα ίσα, 4-4, αλλά ο «Στεφ» με άμεση αντίδραση πήρε το αίμα του πίσω και υπερασπιζόμενος το σερβίς του, έφτασε στο 6-4 και στο 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Στέφανο να κάνει μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, αλλά ο Σίνερ απάντησε άμεσα για την ισοφάριση (2-2), ενώ πήρε και το προβάδισμα με 3-2 και 4-3. Παρ’ όλα αυτά, ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα και πέρασε εκ νέου μπροστά , κάνοντας νέο μπρέικ στο ένατο γκέιμ (5-4), ενώ υπερασπίστηκε, έστω και δύσκολα, το σερβίς του για να φτάσει στο 6-4 και στο 2-0.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Σίνερ να παίρνει το πρώτο του γκέιμ και τον Τσιτσιπά να δυσκολεύεται, αλλά να ισοφαρίζει σε 1-1, υπερασπιζόμενος το σερβίς του. Στη συνέχεια όμως, ο Ιταλός κατάφερε να κάνει το μπρέικ και στη συνέχεια να πάρει προβάδισμα με 4-1, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 3-5, αλλά τον Σίνερ να επικρατεί με 6-3 και να μειώνει σε 2-1.

Ο Σίνερ πήρε ψυχολογία, ανεβάζοντας την απόδοσή του και απαντώντας με μπρέικ στο 1-0 που έκανε ο Τσιτσιπάς με love game στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του μέχρι το υπέρ του 6-4, με το οποίος έφτασε στην ισοφάριση (2-2).

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ, ο Τσιτσιπάς έφτασε μια «ανάσα» από το μπρείκ στο τέταρτο γκέιμ, αλλά σπατάλησε τριπλό μπρέικ πόιντ για το 3-1, όμως στη συνέχεια σέρβιρε, περνώντας εκ νέου μπροστά, με 3-2. Μάλιστα, στη συνέχεια έκανε και το μπρέικ για το 4-2, βάζοντας το.. νερό στο αυλάκι και παίρνοντας τελικά το σετ με 6-3 και τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, με 3-2 σετ!

Τα σετ: 3-2 (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3)

sport-fm.gr

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ-ThemaSports
16/05 @ 23:00

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ

Μίνι ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και την ομάδα του που βρισκόταν στο μποξ.

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
16/05 @ 22:53

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Παρότι προηγήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τον Νικολάς Τζάρι, μένοντας εκτός συνέχειας από τα προημιτελικά του Masters τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!-ThemaSports
12/05 @ 14:38

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο Masters της Ρώμης!

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 00:00

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και πήρε το εισιτήριο για τους «32» της Ρώμης!

Τζόκοβιτς: Του πέταξαν παγούρι στο κεφάλι ενώ υπέγραφε αυτόγραφα - Σωριάστηκε στο έδαφος (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
10/05 @ 23:29

Τζόκοβιτς: Του πέταξαν παγούρι στο κεφάλι ενώ υπέγραφε αυτόγραφα - Σωριάστηκε στο έδαφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγούρι στο κεφάλι την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα μετά το τέλος του αγώνα του στο Rome Masters δέχθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο τενίστα να σωριάζεται στο έδαφος.

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας: Μια Αθλητική Όαση στην καρδιά της  Λάρνακας.-ThemaSports
09/05 @ 11:30

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας: Μια Αθλητική Όαση στην καρδιά της Λάρνακας.

Ένα έργο, στολίδι, δημόσιας ωφελείας και δημοσίου συμφέροντος

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ