Παρότι βρίσκεται στο επίκεντρο της φημολογίας για μια διοικητική θέση στη Red Bull Racing, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν είναι έτοιμος να κρεμάσει ακόμη τα αγωνιστικά του γάντια - και στις σκέψεις του είναι να δοκιμάσει την τύχη του στους αγώνες ράλι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από 16 χρόνια και τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1, ο Σεμπάστιαν Φέτελ σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κίμι Ράικονεν -και εν μέρει του Φερνάντο Αλόνσο- και να δοκιμάσει την τύχη του σε μια εντελώς διαφορετική μορφή αγώνων.

Ο 35χρονος, πρώην οδηγός των Toro Rosso, Red Bull, Ferrari και Aston Martin στη Formula 1, αποχώρησε από το σπορ στο τέλος του 2022. Στο τέλος αυτού του μήνα, ο Γερμανός θα λάβει μέρος για ακόμη μία φορά στον Αγώνα των Πρωταθλητών, όπου μεταξύ άλλων θα οδηγεί και ένα rallycar στους πάγους και τα χιόνια της Σουηδίας.

Ενόψει αυτής της εμπειρίας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της F1 είπε: "Για κάποιο λόγο πάντοτε μου άρεσαν τα ράλι. Αλλά μπορώ να καταλάβω ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση, διότι είναι τόσο διαφορετικά από ό,τι κάνουμε, από τους κλασσικούς αγώνες της πίστας. Οπότε δεν ξέρω, θα δούμε".

 

Ο Φέτελ συνέχισε λέγοντας ότι είναι πολλά τα ενδιαφέροντά του για τη ζωή μετά τη F1 – καθώς, πέραν του μότορσπορ, έχει και κοινωνικές ανησυχίες που αφορούν σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβάλλοντος και βιωσιμότητας: "Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρω ακόμα. Είναι φυσικό να κοιτάζεις άλλα πράγματα. Αρχικά, νομίζω ότι ανυπομονώ να μην κάνω τίποτα, αρχικά, κι έπειτα να δω τι θα μου συμβεί.

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο κεφάλι μου, ιδέες και ενδιαφέροντα μακριά από τους αγώνες. Είναι προφανές πως κάνοντας κάτι τέτοιο για τόσο πολύ καιρό, έχει κεντρική θέση στη ζωή μου. Οπότε, είναι δύσκολο να πω ότι δεν θα μου λείψει, αλλά τόσο θα μου λείψει και το αν θα αναζητήσω κάτι άλλο, θα το δούμε.

Βλέπω την αποχώρηση σαν μια ευκαιρία να μάθω πολλά για τον εαυτό μου, να τον βάλω σε μια θέση που δεν έχω βρεθεί στο παρελθόν και στην οποία δεν αισθάνομαι άνετα, καθώς μετά από τόσα χρόνια η αλήθεια είναι ότι ξέρεις πώς να κάνεις αυτή τη δουλειά. Πολλά πράγματα δεν σε εκπλήσσουν πια.

Οπότε ανυπομονώ να με εκπλήξει κάτι, και να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, να μάθω μαζί με αυτά. Θα είναι μια διαφορετική πρόκληση, σε διαφορετικούς ρυθμούς. Αρχικά θέλω να μην κοιτάζω το ημερολόγιο και έπειτα, προφανώς, κάποια στιγμή πρέπει να βρω πολλά πράγματα που θα με κρατήσουν απασχολημένο, διότι είναι πολυάσχολος, δραστήρια μέλισσα, πολυάσχολο μυαλό», κατέληξε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
25/04 @ 18:33

Πρώτη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Η μεγαλύτερη διοργάνωση που ανατέθηκε ποτέ στην ΚΟΕΑΣ είναι αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου έχει ψηλά στη λίστα των κορυφαίων διοργανώσεων υπό την ευθύνη της.

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!-ThemaSports
24/04 @ 22:54

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!

Πρωταθλητής Ευρώπης και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες #Paris2024 για τον Μάριο Γεωργίου!

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 16:00

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025

Μαζεμένες ανακοινώσεις ορίων έκανε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, η οποία δημοσιοποίησε και τις επιδόσεις που θα πρέπει να υπερβούν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών του 2025, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:49

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025

Από τις σημαντικές διοργανώσεις για τους αθλητές και αθλήτριες του στίβου που μπαίνουν στην αγωνιστική ενηλικίωση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:41

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 τα όρια απευθείας πρόκρισης για το 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Άπουλντορν της Ολλανδίας, από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2025.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ