Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε ανώδυνα το άγχος της πρεμιέρας και ήταν απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνισή της κόντρα στην Γουέ Γουάν στο Australian Open.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ήμουν πολύ σταθερή», είπε αρχικά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στην πρώτη της συνέντευξη τύπου. «Ήταν καλύτερο από ό,τι περίμενα. Μπήκα σε μπελάδες στις αρχές του δεύτερου σετ, μετά από ένα πολύ κακό service game από την πλευρά μου. Ήμουν κάτω με μπρέικ, αλλά σκεφτόμουν συνέχεια ότι κάποια στιγμή θα είχα τη ευκαιρία να κάνω το μπρέικ μπακ και να κλείσω τον αγώνα. Το επίπεδό μου ήταν πολύ καλύτερο από ό,τι περίμενα».

Και συνέχισε: «Αισθανόμουν καλά με το παιχνίδι μου, διότι έκανα καλή προετοιμασία, έπαιξα τέσσερα καλά ματς (στο United Cup). Περίμενα ότι θα παίξω καλά, αλλά πίστευα ότι το άγχος θα με συγκρατούσε λίγο. Το πρώτο γκέιμ ήταν λίγο δύσκολο, αλλά μετά από αυτό το πρώτο σετ ήταν εξαιρετικό».

Πόσο την επηρέασε η ήττα από την Μαρτίνα Τρεβιζάν στο Σίδνεϊ; «Δεν έμεινα σε αυτή, γιατί - χωρίς να θέλω να παραπονεθώ - ήμασταν στο Περθ, ταξιδέψαμε 4.5 ώρες, είχαμε τρεις ώρες διαφορά και ήταν άσχημο. Κοιμήθηκα 2.5 ώρες και το σώμα μου είχε πεθάνει. Πήγα για πρωινό και είπα στα παιδιά ότι χρειαζόμουν κι άλλο ύπνο, ήμουν πολύ κουρασμένη. Στο Περθ ήταν καταπληκτικά, αλλά η πίεση ήταν έντονη, έπρεπε να κερδίσουμε όλα ματς τα ματς. Και το μεικτό στο τέλος ήταν πολύ συναισθηματικό, ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι. Αυτό πήρε πολλή ενέργεια από εμένα. Η Μαρτίνα έπαιξε πολύ καλά και υπήρχαν στιγμές που κι εγώ έπαιξα καλά, αλλά παίξαμε σε 20 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, σε γρήγορο court, βράδυ, ήταν ένα νέο τουρνουά μέσα σε μια μέρα». 

Ρωτήθηκε και αν νιώθει καλύτερα σε σχέση με άλλες χρονιές: «Το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να παίξω τέσσερα καλά ματς με παίκτριες του Top 100 ήταν πολύ καλό εν όψει Australian Open. Τα πάντα έτσι κι αλλιώς ήταν καλύτερο, αφού τελείωσα καλά τη σεζόν. Η ξεκούραση ήταν καλύτερη γιατί ήμουν χαρούμενη. Στην προετοιμασία είχα κίνητρο, η προπόνηση πήγε καλά, διότι ήξερα ότι ήμουν σε εξαιρετική φόρμα. Και ερχόμενη στην Αυστραλία ήμουν χαρούμενη που έπαιξα ένα νέο event, ένα ομαδικό event στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Και μετά, ήρθαμε εδώ σε αυτή την υπέροχη πόλη, αισθάνομαι πολύ καλά. Το συμπέρασμα είναι ότι το παιχνίδι μου είναι σε καλό σημείο». 

Στη συνέντευξη τύπου στα ελληνικά, δεν είχε πολλά να πει για την επόμενη αντίπαλό της, την Ντιάνα Σνάιντερ. «Πρώτη φορά ακούω το όνομά της, αλλά για να κέρδισε σήμερα θα είναι καλή παίκτρια. Αυτό είναι κάτι που θέλω να αρχίσω να σκέφτομαι από αύριο, γιατί σήμερα θέλω να χαλαρώσω και να το απολαύσω».

Μίλησε και για τις εντυπώσεις της από την επιστροφή της στη Rod Laver Arena. «Ήταν καλύτερο από ό,τι περίμενα. Και τενιστικά και εγκεφαλικά είναι δύο-τρία πράγματα που θα μπορούσα να κάνω καλύτερα, αλλά θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή αρχή και είμαι σίγουρη ότι αγώνα με αγώνα θα αισθάνομαι το παιχνίδι καλύτερα, τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο πολύ πιο άνετα. Είμαι πολύ θετική».

Aναφέρθηκε, τέλος, στη φυσική της κατάσταση και στη δουλειά που έκανε στην pre-season. «Έκανα ένα κλικ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Όπως είπα και στο γήπεδο, αν δεν είναι η φυσική μου κατάσταση εκεί που πρέπει να είναι, τότε το τένις μου είναι μέτριο. Κάθισα κάτω με την ομάδα μου, είπαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και δουλέψαμε σκληρά σε αυτά».

Πηγή: www.sdna.gr

 
 
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα-ThemaSports
29/04 @ 19:29

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα

Λευκός, όσο λευκότερος γίνεται, εμφανίστηκε για την αναγνωριστική βόλτα στο χορτάρι του Wimbledon.

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη-ThemaSports
27/04 @ 15:34

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σλόαν Στέφενς, κέρδισε την Αμερικανίδα με 2-0 σετ (1-6, 3-6) σε κάτι περισσότερο από μία και προκρίθηκε στους 16 του Madrid Open.

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
27/04 @ 14:20

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Μόντε Κάρλο και τον τελικό στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη.

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open-ThemaSports
25/04 @ 17:07

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) δεν άφησε περιθώρια στην Ντόνα Βέκιτς (Νο38) και με 2-0 σετ (3-6, 2-6) στην πρεμιέρα της στο Madrid Open προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open! -ThemaSports
21/04 @ 19:25

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει deja vu, με τον Κάσπερ Ρουντ να παίρνει τη ρεβάνς και να κατακτά με 2-0 σετ τον τίτλο του Barcelona Open.

Στον τελικό του Barcelona Open με επιβλητική ανατροπή ο Τσιτσιπάς!-ThemaSports
20/04 @ 20:10

Στον τελικό του Barcelona Open με επιβλητική ανατροπή ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέταξε με 2-1 σετ τον Ντούσαν Λάγιοβιτς στα ημιτελικά του Barcelona Open έπειτα από ανατροπή και με εντυπωσιακή εμφάνιση στο 3ο σετ. Ο Κάσπερ Ρουντ αντίπαλός του στον τελικό της Κυριακής (19:00).

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ