Νίκησε και ανέβηκε 4η η ΑΕΚ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια...
Με μία αναμέτρηση έπεσε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Κανένας δεν «πυροβολεί» τον Αλεσαμί, για το ότι ήταν ο μοναδικός παίχτης που λάθεψε στην ρωσική ρουλέτα, με αποτέλεσμα το ακριβό εισιτήριο να πάει στα χέρια των γαλαζοκίτρινων.
Παρακολουθώντας τα σχόλια των Απολλωνιστών στα κοινωνικά δίχτυα, επανήλθαν οι κριτικές εναντίον του Μακρίδη, μερικοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι «δεν είναι κανονικός προπονητής». Αυτοί που κινούνται σε αυτή την σχολή σκέψης, προτάσσουν και την διαχείριση που έκανε ο Γιαννέφσκι, «βγάζοντας» ένα ματς 120 λεπτών με μόλις 13 παίχτες.
Ο 40χρονος κόουτς, φυσικά έχει μερίδιο ευθύνης, για το ότι η ομάδα αποχαιρετά νωρίς τον θεσμό του κυπέλλου. Όπως και για το ότι δεν κατάφερε να την… πάρει πιο κοντά στην διεκδίκηση ενός ευρωπαικού εισιτηρίου στον θεσμό του πρωταθλήματος.
Όμως, επιμένουμε ότι για να κινδυνεύει παρά πολύ σοβαρά η ομάδα να μείνει εκτός Ευρώπης, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, ο βασικότερος λόγος είναι τα… μαζεμένα λάθη στον σχεδιασμό και η διαχείρισης της περσινής διάκρισης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Έχουμε αναλύσει αρκετές φορές, τις επιλογές παιχτών που έγιναν, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Όχι μόνο ο Μακρίδης, αλλά και ο Καταλά (που έκατσε για 3 μήνες στο Κολόσσι), ίσως να πήγαν «θύματα» αυτών που είχαν το γενικό πρόσταγμα για το χτίσιμο της ομάδας.
Το σίγουρο είναι ότι κανένας εκ των δυο προπονητών στην μετά-Τσόρνιγκερ εποχή, δεν έχει την μεγάλη εμπειρία και την κατάλληλη προσωπικότητα. Γι’ αυτό και απέτυχε η προσπάθεια τους να κρατήσουν την ομάδα μέσα στους αρχικούς της στόχους.
Για να το κλείσουμε, δεν πρέπει να «πυροβολούν» κανένα Μακρίδη, οι οπαδοί του Απόλλωνα, ψάχνοντας τους λόγους και τα αίτια της αποτυχημένης χρονιάς. Οι «λογαριασμοί» που έρχονται ο ένας μετά τον άλλον, οφείλονται στα «θαλασσώματα» που έγιναν την εποχή του θέρους…