Μετά από απίστευτο θρίλερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Τσόριτς και ισοφάρισε για την Ελλάδα στο United Cup!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε ένα ματς θρίλερ και ισοφάρισε για την Ελλάδα στο United Cup!

Ο Ελληνας τενίστας, έμοιαζε... εξωγήινος στο πρώτο σετ με τον Κροάτηαλλά ο Τσόριτς όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά γύρισε τούμπα το παιχνίδι, φτάνοντας να έχει προβάδισμα 4-2 και 5-3. Στο τέλος όμως «μίλησε» το πείσμα του Στέφανου που πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (0-6, 7-6 (4), 7-5) ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την Ελλάδα.

Ο Τσόριτς έχοντας κερδίσει 3 φορές τον Τσιτσιπά, πήγε στην ίδια συνταγή: να πιέσει σε κάθε πόντο το μπάκχαντ του Ελληνα. Ομως ο Στέφανος έκανε το τέλειο ματς στο πρώτο και δεν έλεγε να χάσει χτύπημα με το μπάκχαντ, κάνοντας τον Κροάτη όχι απλά να τα βρει σκούρα, αλλά να... ισοπεδωθεί καθώς ο Στέφανος προηγήθηκε 5-0 σε 16 μόλις λεπτά!

Μετά το εύκολο 1-0, ο Κροάτης αναμενόμενα ανέβασε το επίπεδό του και πήγε σε ισορροπημένο σετ με τον Στέφανο. Κράτησε το σερβίς του, αλλά το ίδιο έκανε και ο Τσιτσιπάς που δεν του έδινε περιθώριο να φτάσει καν σε break point. Τελικά, αφού έσωσε δύο match point, ο Κροάτης ισοφάρισε και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ όπου ο Κροάτης έσπασε πρώτος το σερβίς του Τσιτσιπά και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά ο Στέφανος ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη στην αναμέτρηση.

Τρομερός Τσιτσιπάς, 6-0 με έξι χαμένους πόντους σε όλο το σετ!

Απίθανο ξεκίνημα είχε ο Στέφανος στο ματς, καθώς δεν έχασε πόντο στα πρώτα τρία games! Με love service game άνοιξε υπέρ του το σκορ και αμέσως έκανε break με 0, ξεκινώντας το ματς με ένα σερί 8-0 σε πόντους! Το σερί συνεχίστηκε και με άσο βρέθηκε μπροστά με 3-0.

Το σερί σταμάτησε στο 13-0 καθώς ο Τσόριτς στο 0-15 πήρε τον πρώτο του πόντο στο ματς με ένα καλό σερβίς. Ηταν και ο μόνος όμως γιατί ακολούθησαν άλλοι 4 του Στέφανου που έφτασε στο 4-0!

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να σερβίρει απίστευτα και έφτασε στο 5-0, έχοντας χάσει τρεις πόντους ως αυτό το σημείο!

Ο Τσόριτς βρέθηκε μπροστά με 40-0 στο επόμενο γκέιμ κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα γλιτώσει το… κουλούρι, ο Στέφανος ισοφάρισε σε 40-40 και μετά από άλλες τρεις ισοπαλίες, έβγαλε δύο πανέμορφα drop shot, ανάγκασε και σε ένα λάθος τον αντίπαλό του, για να πάρει το σετ με 6-0, έχοντας 3 αβίαστα λάθη σε όλο το σετ και μόλις 6 χαμένους πόντους!

Ο Τσόριτς έσωσε δύο match point και ισοφάρισε 1-1

Στο ίδιο μοτίβο ο Τσιτσιπάς πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο game στο δεύτερο σετ. Εκεί ήρθε και το πρώτο game που κατέκτησε ο Τσόριτς στο ματς. Το έκανε εύκολα μάλιστα με love service game χάρη σε 4 εξαιρετικά σερβίς. Ο Στέφανος απάντησε όμως και με άσο έφτασε στο 2-1.

Ενα από τα πολύ λίγα λάθη του στο φόρχαντ, έδωσε την ισοφάριση στον Τσόριτς, όμως ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 3-2 με το highlight του τουρνουά να παίζεται στον πρώτο πόντο του game, τον οποίο πήρε με λόμπα ο Στέφανος.

 

 

Ο Τσόριτς, έχοντας ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδό του, έφτασε εύκολα στην ισοφάριση, αλλά ο Τσιτσιπάς με τρεις άσους στο επόμενο game έφτασε στο 4-3.
Το 4-4 ήρθε για τον Κροάτη από χαμένο φόρχαντ του Στέφανου, που όμως με άλλους δύο άσους στο επόμενο γκέιμ έφτασε στο 5-4.

Το μπάκχαντ του Τσόριτς έφερε το 5-5, αλλά με ένα love service game, ο Στέφανος έφτασε στο 6-5 και εξασφάλισε τουλάχιστον το tie break. Εφτασε σε match point το οποίο έσβησε ο Κροάτης, όπως και το δεύτερο από χαμένο μπάκχαντ του Τσιτσιπά. Ο Κροάτης κατάφερε να οδηγήσει το σετ τελικά στο tie break.

Ο Τσόριτς με δύο δύσκολες άμυνες έκανε μίνι break, όμως το πήρε γρήγορα πίσω ο Στέφανος. Ο Κροάτης όμως πέρασε με 3-1 μπροστά και πήγε στο change με προβάδισμα 4-2.

Με άσο έκανε το 5-2 ο Τσόριτς και με επιστροφή winner έφτασε σε 4 σετ πόιντ. Τελικά το πήρε με 7-4 ο Κροάτης και ισοφάρισε στο ματς.

Το τρίτο σετ

Ο Κροάτης έχοντας ισοφαρίσει, μπήκε πιο αποφασισμένος στο τρίτο σετ και άρχισε με love service game. Δύο μεγάλα σερβίς στο 30-30 έφεραν την ισοφάριση για τον Τσιτσιπά, όμως ο Τσόριτς πήρε εκ νέου προβάδισμα, έχοντας βρει ρυθμό στο σερβίς του.

Για πρώτη φορά στο ματς έφτασε σε break point και μάλιστα τριπλό (0-40), καταφέρνοντας να πετύχει στην τρίτη προσπάθεια. Με το σκορ 4-1, ο Τσιτσιπάς μείωσε με ένα love service game, αλλά τα περιθώρια είχαν στενέψει και χρειαζόταν break.

Και αφού βρήκε δύο ευκαιρίες από ισάριθμα λάθη του Τσόριτς κατάφερε να πάρει πίσω το break μειώνοντας σε 4-3. Ομως ο Κροάτης βρήκε ξανά δύο break point, τα οποία έσβησε με την επιμονή του στο μπάκχαντ ο Τσιτσιπάς, για να ισοφαρίσει σε 4-4 σε ένα πολύ κρίσιμο game. Ο Τσόριτς με δύο άσους έφτασε στο 5-4 και ο Στέφανος πήγε να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Το υπέρ του 40-0 έγινε 40-40, αλλά με δύο μεγάλα σερβίς βγήκε και πάλι από την δύσκολη θέση, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Δύο εύκολα λάθη του Τσόριτς έφεραν διπλό break point για τον Στέφανο την κατάλληλη στιγμή. Τα εκμεταλλεύτηκε και από εκεί που βρέθηκε μια ανάσα από την ήττα, έφτασε να σερβίρει για το ματς, κερδίζοντας το μετά από 6 match point!

 

Πηγή: www.gazzetta.gr

 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σήκωσε στη Μαδρίτη ο Ρούμπλεφ-ThemaSports
05/05 @ 23:06

Το σήκωσε στη Μαδρίτη ο Ρούμπλεφ

Μετά από μια σκληρή «μάχη» ο Αντρέι Ρούμπλεφ λύγισε τον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Madrid Open.

Χώρισαν Τσιτσιπάς και Μπαντόσα!-ThemaSports
05/05 @ 22:05

Χώρισαν Τσιτσιπάς και Μπαντόσα!

Χωριστούς δρόμους αποφάσισαν να τραβήξουν η Πάουλα Μπαντόσα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπως ανακοίνωσε η Ισπανίδα.

Το «θρίλερ» της Μόνικα Σέλες και μία μαχαιριά, που... άλλαξε το τένις!  -ThemaSports
30/04 @ 21:47

Το «θρίλερ» της Μόνικα Σέλες και μία μαχαιριά, που... άλλαξε το τένις!

30/04/1993: Η Μόνικα Σέλες, το Νο.1 παγκοσμίως στο τένις, αντιμετώπιζε την Μαγκνταλένα Μαλέεβα στο πλαίσιο του Citizen Cup στο Αμβούργο. Η γενημμένη στην Γιουγκοσλαβία τενίστρια ήταν το απόλυτο φαβορί, όμως μια... μαχαιριά από τον Γκούντερ Πάρχε έμελλε να αλλάξει τόσο την πορεία του αγώνα, όσο και ολόκληρης της ζωής και μετέπειτα καριέρας της, συγκλονίζοντας τον κόσμο του τένις.

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα-ThemaSports
29/04 @ 19:29

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα

Λευκός, όσο λευκότερος γίνεται, εμφανίστηκε για την αναγνωριστική βόλτα στο χορτάρι του Wimbledon.

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη-ThemaSports
27/04 @ 15:34

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σλόαν Στέφενς, κέρδισε την Αμερικανίδα με 2-0 σετ (1-6, 3-6) σε κάτι περισσότερο από μία και προκρίθηκε στους 16 του Madrid Open.

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
27/04 @ 14:20

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Μόντε Κάρλο και τον τελικό στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ