Πόλυς Χαραλάμπους

Πήραν την ρεβάνς από την… προβληματική Ομόνοια, στην χθεσινή αναμέτρηση στην «ΑΕΚ Αρένα». Πάτησαν κορυφή, αλλά θα μείνουν εκεί με την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής, σε περίπτωση που δεν νικήσουν ο ΑΠΟΕΛ (την Ανόρθωση) και η Πάφος (την Καρμιώτισσα).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα από τα κύρια συμπεράσματα της χθεσινής νίκης της ΑΕΚ, είναι ότι αυτοί που κάνουν κουμάντο (σε τεχνικό επίπεδο), έχουν… «σφυρηλατήσει» έναν δυνατό χαρακτήρα και νοοτροπία, που «μιλούν» μέσα στο γήπεδο, ακόμα και σε βραδιές που η ομάδα δεν κυριαρχεί σε μεγάλα διαστήματα του αντιπάλου της.

Είναι χιλιοειπωμένο ότι διαθέτει παίχτες, που έχουν την ποιότητα με μια-δυο ενέργειες τους, να «χτυπήσουν» τον αντίπαλο. Τούτη την ουσιαστική δουλειά, έκαμαν οι Φαράζ στο 1-1 και ο Ράφα Λόπες στο 2-1 (σπουδαία δουλειά έκανε στην φάση ο πολύπειρος Όϊερ που του έδωσε την ασίστ).

Για να μείνουν οι τρεις βαθμοί στην «ΑΕΚ Αρένα» χρειάστηκε να κατεβάσει τα ρολά, σχεδόν με την εκπνοή του χρόνου, ο Βόσνιος κίπερ Πίριτς. Και πριν δυο αγωνιστικές στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, πάλι είχε… φροντίσει να «καθαρίσει» αυτός, όταν υπήρξε έντονη πίεση στα τετράγωνα του.

Στο φετινό… αλλιώτικο πρωτάθλημα, δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν αμφιβολίες, αν έχει τα απαραίτητα συστατικά η ΑΕΚ, για να αντέξει μέχρι τέλους στο «ράλι» διεκδίκησης του τίτλου.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες δυο-τρεις εβδομάδες, που δείχνουν να «ξεφουσκώνουν» σε κάποιο βαθμό, οι… ανερχόμενες δυνάμεις Πάφος και Άρης, έχουν αυξηθεί αυτοί που βάζουν την ομάδα μέσα στα δυνατά φαβορί.

Για να δείχνει πιο έτοιμη φέτος η ΑΕΚ να χτυπήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, φυσικά παίζει ρόλο ο άνθρωπος που την προετοιμάζει και την καθοδηγεί από τον πάγκο. Ο Τσάβι Ρόκα, που τον επέλεξε πριν έξι μήνες, για αντικατάσταση του Μπαντία, φυσικά και νιώθει δικαιωμένος.

Οι εμπειρίες που αποκόμισε στα 20 και πλέον χρόνια που ήταν προπονητής σε ομάδα της πατρίδας του, προφανώς τον βοηθούν για να κουμαντάρει με μαεστρία το «καράβι» της ΑΕΚ.

Πόλυς Χαραλάμπους

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Τα τρία ραντεβού με την... ιστορία!-ThemaSports
18/04 @ 23:00

ΑΕΚ: Τα τρία ραντεβού με την... ιστορία!

Στην ΑΕΚ ζουν και αναπνέουν για τον πρώτο τελικό πρωταθλήματος...

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»-ThemaSports
15/04 @ 13:27

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της δραματικής νίκης της ομάδας του επί του Άρη στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!-ThemaSports
15/04 @ 11:35

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της τεράστιας εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με... δραματικό μάλιστα τρόπο.

Παραμένει στην… κονίστρα το «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα»! -ThemaSports
15/04 @ 08:44

Παραμένει στην… κονίστρα το «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα»!

Οι λίγοι οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο βόρειο πέταλο του «Άλφα Μέγα» μαζί με τους παίχτες που ήταν εκτός αποστολής, φώναξαν το σύνθημα «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα» μετά τη λήξη του αγώνα -θρίλερ με τον Άρη.

ΣΟΛ / ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 23:17

ΣΟΛ / ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χάρηκαν με την ψυχή τους τη νίκη επί του Άρη, στην ΑΕΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ