Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο, έκανε μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μέρος, όμως τελικά δεν κατάφερε να φτάσει στην πηγή παρά την ηρωική αντεπίθεση και ηττήθηκε με σκορ 74-68.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το ματς
Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν με τη συγκέντρωση που έπρεπε στο παιχνίδι και η Μπαρτσελόνα γρήγορα με τρίποντα από Μίροτιτς και Λαπροβίτολα ξέφυγε στο +7 (11-4). Το ταιμ άουτ του Ράντονιτς δεν άλλαξε κάτι δραματικά στο ματς, στο «πάρτι» της ομάδας του Σάρας προστέθηκαν οι Ντα Σίλβα και Κάλινιτς, και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +16 του πρώτου δεκαλέπτου (28-12).
Στη δεύτερη περίοδο ο Χίγκινς με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +17 (31-14). Εκεί μπήκε στο πνεύμα του αγώνα ο Ματέους Πονίτκα, που παίζοντας… μόνος του μείωσε στους 11 (31-20). Η Μπαρτσελόνα είχε κολλήσει επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο και δεν έβρισκε τις λύσεις του πρώτου, όμως κι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ιδέες και έβρισκε λύσεις κυρίως με ατομικές ενέργειες. Τελικά η διαφορά ανέβηκε και πάλι με τον Σατοράνσκι στους 16 (41-25), πριν οι «πράσινοι» μειώσουν στο 43-30 του ημιχρόνου.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος, και με πρωταγωνιστή τον Αρτούρας Γκουντάιτις που πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους μείωσε γρήγορα στο 47-39. Η Μπαρτσελόνα επανήλθε γρήγορα όμως και με μπροστάρηδες Μίροτιτς και Σατοράνσκι επέστρεψε στο +14 (55-41). Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν τα παράτησαν και μείωσαν ξανά στους 9 με τον Μπέικον να ξυπνά, και τελικά η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με προβάδισμα της Μπαρτσελόνα 62-51.
Οι «πράσινοι» με ατσάλινη άμυνα ξεκίνησαν δυναμικά το τελευταίο δεκάλεπτο, μειώνοντας με τρομερό Μπέικον στους 6 (64-58). Η Μπαρτσελόνα απάντησε με τρίποντο του Γιοκουμπάιτις (67-58), όμως ο Μαντζούκας έγινε παράγων του αγώνα κι έφερε τη διαφορά στους 5 (69-64), πριν Μπέικον και Πονίτκα μειώσουν στον έναν (69-68). Σατοράνσκι και Βέσελι με μεγάλα σουτ έκαναν το 74-68, διαμορφώνοντας στην ουσία το τελικό σκορ του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 28-12, 43-30, 62-51, 74-68
sport-fm.gr
Παρακολουθώντας τα αποψινά παιχνίδια της ΑΕΚ και της Ομόνοιας απέναντι σε Μπραν και Βόλφσμπεργκερ, θυμηθήκαμε τον αείμνηστο Ίβιτσα Όσιμ, για την... πασίγνωστη ατάκα του για την μπάλα που είναι «πόρνη», που είπε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1993, μετά από ματς ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
21/08 @ 18:28
Το ESPN έκανε ranking με τους δέκα κορυφαίους NBAers του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ, τοποθετώντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
21/08 @ 17:30
Αδιανόητη ανυπομονησία από τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι «εξαφάνισαν» τα εισιτήρια για το ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο TELEKOM CENTER Athens πάνω από 4 μήνες πριν το τζάμπολ!
20/08 @ 23:37
Δείτε όσα ανέφερε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στη Λετονία.
20/08 @ 22:30
Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει πόσο ανεβάζει το ταβάνι της Εθνικής, η Ελλάδα διέλυσε 104-86 τη Λετονία στο ΟΑΚΑ, κάνοντας την καλύτερή της εμφάνιση στην προετοιμασία!
19/08 @ 14:14
Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το FIBA EuroBasket 2025 που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
19/08 @ 12:47
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης υπέγραψε επέκταση συμβολαίου ως το 2029 με τον Ολυμπιακό.
BEST OF THEMASPORTS