Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών αλλά πρόλαβε να κάνει πετύχει πολλά πράγματα στη ζωή του και να αφήσει πίσω του ιστορικές ατάκες. Διαβάστε μερικές από εκείνες που σημάδεψαν τον σπουδαίο Σέρβο παίκτη και προπονητή.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αυτά που έκανε και έλεγε ανά καιρούς ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, αρκετοί συμφωνούσαν και άλλοι τόσοι διαφωνούσαν μαζί του, το σίγουρο όμως ήταν πως λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του και της άρνησής του να ακολουθεί την οδό της διπλωματίας, μόνο απαρατήρητος δεν περνούσε.

Έτσι, με τον θάνατό του στα 53 του μόλις χρόνια να αποτελεί γροθιά στο στομάχι του ποδοσφαιρικού κόσμου, πολλοί είναι εκείνοι που θα τον θυμούνται και θα τον μνημονεύουν και για τις φλογερές ατάκες του, με τον φημισμένο Σέρβο παίκτη και προπονητή να έχει εκστομίσει ουκ ολίγες που έμειναν στην ιστορία.

Διαβάστε μερικές χαρακτηριστικές φράσεις του:

Για την αρρώστια:

  • "Θα πρέπει να τους επιτεθούμε ψηλά στο γήπεδο και να σκοράρουμε. Εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την ίδια τακτική που μου αρέσει παίζοντας ποδόσφαιρο. Τον αγώνα με την λευχαιμία θα τον κερδίσω. Για όλους όσους με αγαπούν. Για μένα".

  • "Ανακάλυψα ένα μέρος του εαυτού μου που δεν γνώριζα. Ζω τα πάντα πιο έντονα. Απολαμβάνω κάθε στιγμή και έχω μάθει να μετρώ μέχρι το 6-7, πριν θύμωνα, ξέρω ότι μπορώ να φτάσω στο 8. Μην μου ζητάτε να φτάσω ως το 10, δεν γίνεται αυτό για μένα".

  • "Δεν πιστεύω ότι είμαι ήρωας αλλά ένας άνθρωπος με θετικά και αρνητικά. Αντιμετώπισα αυτό το πράγμα όπως ξέρω εγώ αλλά ο καθένας μπορεί να το αντιμετωπίσει όπως θέλει. Ουδείς πρέπει να ντρέπεται που είναι άρρωστος και να κλαίει".

Για τον πόλεμο:

  • "Πριν τον πόλεμο, για να πάω στους γονείς μου, έπρεπε να περπατήσω 1,4 χιλιόμετρα αλλά χωρίς γέφυρες ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε γύρω στα 80 χλμ. Για μήνες, οι άνθρωποι υπέφεραν άδικα. Βόμβες σε νοσοκομεία, σχολεία, πολίτες: τα πάντα διαλύθηκαν και αυτό δεν έκανε διαφορά για τους Αμερικανούς".

  • "Ξέρω για τα εγκλήματα πολέμου που καταλογίζουν στον Μιλόσεβιτς αλλά τη στιγμή που η Σερβία δέχεται επίθεση, εγώ υπερασπίζομαι τον λαό μου και όποιον τον εκπροσωπεί".
  • "Το Κόσοβο είναι Σερβία. Τελεία. Δεν μπορούν να διώξουν τους Σέρβους από τα σπίτια τους. Δεν είναι σωστή η ανεξαρτησία για μένα".

Για το ποδόσφαιρο:

  • "Με τον Μουρίνιο δεν μπορώ να μιλήσω για ποδόσφαιρο επειδή δεν έχει παίξει ποτέ του και δεν μπορεί να καταλάβει".

  • "Εάν δεν είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο θα έκανα τον κλέφτη, τον πυγμάχο, τίποτα καλό".

  • "Τις μπάλες είτε τις έχει κάποιος είτε δεν τις έχει. Όμως τον προπονητή πρέπει να τον ακούς. Είμαι σίγουρος πως αν πω στους δικούς μου να πέσουν από την ταράτσα, πρώτα θα το κάνουν και μετά θα με ρωτήσουν το γιατί".

  • "Όπως λέει ο Βουγιαντίν Μπόσκοφ: "ένα γήπεδο χωρίς κόσμο είναι σαν μία γυναίκα χωρίς στήθος".

Για την οικογένεια:

  • "Όταν μιλούν για όνειρα, δεν σκέφτομαι να σηκώσω το Champions League ή ένα πρωτάθλημα. Το δικό μου είναι αδύνατο: να μπορέσω να αγκαλιάσω τον πατέρα μου (σ.σ. είχε πεθάνει σε ηλικία 69 ετών από καρκίνο στον πνεύμονα).
  • "Όταν είδα για πρώτη φορά τη γυναίκα μου, την κοίταξα και σκέφτηκα: εάν έκανα παιδιά μαζί της, ποιος ξέρει πόσο όμορφα θα ήταν... Γεννήθηκαν πέντε παιδιά, το ένα ομορφότερο από τα άλλα".

  • "Πιστεύω πως οι γυναίκες είναι πιο δυνατές: η σύζυγός μου έφερε στον κόσμο πέντε παιδιά και στο σπίτι κάνει κουμάντο εκείνη. Είναι μία γυναίκα με μπάλες, ίσως έχει περισσότερες από μένα. Και δεν είναι εύκολο".

 

sport24.gr

 
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 10 παίκτες της Γιουνάιτεντ που μένουν σίγουρα στο «Ολντ Τράφορντ» - Έρχονται... ηχηρές αποχωρήσεις!-ThemaSports
25/04 @ 19:00

Οι 10 παίκτες της Γιουνάιτεντ που μένουν σίγουρα στο «Ολντ Τράφορντ» - Έρχονται... ηχηρές αποχωρήσεις!

Ολικό «λίφτινγκ» στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται το καλοκαίρι, μόλις 10 ποδοσφαιριστές θέλει να διατηρήσει σε κάθε περίπτωση ο Έρικ Τεν Χαγκ στο «Ολντ Τράφορντ»!

Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα: «Το πρότζεκτ δεν έχει τελειώσει» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 17:54

Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα: «Το πρότζεκτ δεν έχει τελειώσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζοάν Λαπόρτα, ο Τσάβι επιβεβαίωσε την παραμονή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άλλαξε την απόφαση του.

Κοντά σε συμφωνία με τον Γκρέιαμ Πότερ-ThemaSports
25/04 @ 15:18

Κοντά σε συμφωνία με τον Γκρέιαμ Πότερ

Μία ανάσα πριν αναλάβει τη θέση του προπονητή στον Άγιαξ βρίσκεται ο Γκρέιαμ Πότερ, αφού οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία. Αισιοδοξία από πλευρά των Ολλανδών για άμεση υπογραφή συμβολαίου.

Παικταράς και... εκτός γηπέδου: Η εντυπωσιακή σύντροφος του Τζουντ Μπέλιγχαμ-ThemaSports
25/04 @ 10:10

Παικταράς και... εκτός γηπέδου: Η εντυπωσιακή σύντροφος του Τζουντ Μπέλιγχαμ

Η Daily Mail αποκάλυψε τη σχέση του Τζουντ Μπέλιγχαμ, την εντυπωσιακή Λάουρα Σέλια.

Τι συνέβη με Ρούνεϊ και Φαν Ντάικ; Η «σπόντα» του αρχηγού της Λίβερπουλ και ο… εκνευρισμός!  -ThemaSports
25/04 @ 09:35

Τι συνέβη με Ρούνεϊ και Φαν Ντάικ; Η «σπόντα» του αρχηγού της Λίβερπουλ και ο… εκνευρισμός!

Τεράστιος εκνευρισμός του Γουέιν Ρούνεϊ στον «αέρα» του Sky Sports, μετά τις δηλώσεις του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για το… πρόγραμμα της Λίβερπουλ!

«Διέρρευσε» βίντεο από τα αποδυτήρια της Φέγενορντ με τον Σλοτ: Μιλάει… μόνο αυτός, χειροκροτούν όλοι!-ThemaSports
25/04 @ 08:57

«Διέρρευσε» βίντεο από τα αποδυτήρια της Φέγενορντ με τον Σλοτ: Μιλάει… μόνο αυτός, χειροκροτούν όλοι!

Βίντεο από τα αποδυτήρια της Φέγενορντ με τον Άρνε Σλοτ ως πρωταγωνιστή έχει προκύψει τα τελευταία λεπτά, με τον κόσμο της Λίβερπουλ να βλέπει έναν άνθρωπο γεμάτο πειθαρχία και… πίστη στους ποδοσφαιριστές του!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ