Ζωντανά από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) θα έχουν την ευκαιρία οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την 50ή Γιορτή των Αρίστων, την οποία διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) από το 1974 και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).
          Ακολουθήστε μας στο Google news
ΡΙΚ και ΕΑΚ έχουν άριστη συνεργασία εδώ και δεκαετίες, μεταξύ άλλων και για την Γιορτή των Αρίστων. Για την τελετή, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, το ΡΙΚ θα αναλάβει την παραγωγή και μετάδοση της 50ής Γιορτής των Αρίστων, της οποίας το κεντρικό θέμα θα είναι τα 50χρονα της ΕΑΚ.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έχει προαποφασιστεί ότι η διάρκεια της επικείμενης Γιορτής θα είναι μάξιμουμ τα 85 λεπτά, κάτι το οποίο τονίστηκε εξ αρχής μεταξύ ΡΙΚ και ΕΑΚ, στις συζητήσεις για τις λεπτομέρειες της παραγωγής.
Ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, σχολιάζοντας το γεγονός ότι το ΡΙΚ θα μεταδώσει ζωντανά την 50ή Γιορτή των Αρίστων, εξέφρασε τη χαρά του και τη σιγουριά ότι το αποτέλεσμα θα αφήσει άπαντες ικανοποιημένους: «Το ΡΙΚ αποτελεί το τηλεοπτικό ‘σπίτι’ της Γιορτής Αρίστων εδώ και δεκαετίες. Είμαστε ευτυχείς που το ΡΙΚ θα στηρίξει την ΕΑΚ και κατ’ επέκταση τον Κυπριακό Αθλητισμό, με την ανάληψη του σημαντικού κομματιού της τηλεοπτικής παραγωγής και μετάδοσης της φετινής επετειακής τελετής. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, που η διάρκεια της φετινής τελετής θα είναι τα 85 λεπτά, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό προϊόν», ανάφερε.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, κ. Θανάσης Τσώκος, τόνισε ότι το ΡΙΚ είναι πάντοτε δίπλα στους αθλητές και τον Κυπριακό Αθλητισμό γενικότερα και στηρίζει τη μεγάλη αυτή γιορτή. Ο κ. Τσώκος τόνισε ότι «αποτελεί μέρος της αποστολής του ΡΙΚ ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου, τόσο η στήριξη και επιβράβευση των αθλητών όσο και η κάλυψη αθλητικών γεγονότων και διοργανώσεων που αφορούν την κοινωνία και τον τόπο».
Τα Έπαθλα
Η Γιορτή Αρίστων της ΕΑΚ αποτελεί τη σημαντικότερη αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο, όπου βραβεύονται κάθε χρόνο οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες του έτους, ενώ δίνονται και μια σειρά από έπαθλα, σε ανθρώπους του κυπριακού αθλητισμού, με σημαντικότερο απ΄ όλα το Αριστείο της ΕΑΚ. Το Αριστείο απονέμει παραδοσιακά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για το 2022, θα το παραλάβει ο Κυριάκος Ιωάννου.
Στη διάρκεια της 50ής Γιορτής Αρίστων, θα δοθούν και τα Έπαθλα Ήθους και Προσφοράς, «Στέλιος Κυριακίδης» για άτομα που διαπρέπουν στο εξωτερικό, Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς, Ανερχόμενων Ταλέντων, Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Κορυφαίων Παρά-αθλητών, Special Olympics, τα Ποδοσφαιρικά Έπαθλα Cytavision, Ισότητας των Φύλων του ΚΟΑ, ενώ θα γίνει η ανακήρυξη του Πρεσβευτή Fair Play ΚΟΑ-ΚΟΕ για το 2023.
Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση της Γιορτής Αρίστων, καθοριστική είναι η στήριξη των χορηγών της ΕΑΚ. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκεται η τελετή. Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) για την τηλεοπτική παραγωγή και μετάδοση. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την καταμέτρηση της ψηφοφορίας των κορυφαίων.
            
              
                
                
                  
                  Συναινούν στην έκδοσή τους στην Κύπρο, όπου διώκονται για την υπόθεση δολοφονίας 49χρονου Κύπριου επιχειρηματία, οι δύο 28χρονοι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ισάριθμων ευρωπαϊκών ενταλμάτων.
                 
               
             
           
          
          
          
          
            ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
                
            
              
              30/10 @ 07:54
                Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ κατέγραψε ακόμη ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο επιτυχιών, με τρεις αθλητές μας να πετυχαίνουν χρόνους κάτω από τις 3 ώρες στους διεθνείς Mαραθωνίους Φρανκφούρτης και Δουβλίνου.
               
             
            
              
              29/10 @ 08:01
                Φιλοξενούμενος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ball Boyz», της Cablenet ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου.
               
             
            
              
              28/10 @ 21:00
                 Φιλοξενούμενος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ball Boyz», της Cablenet ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου.
               
             
            
              
              28/10 @ 17:58
                Φιλοξενούμενος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ball Boyz», της Cablenet ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου.
               
             
            
              
              27/10 @ 11:45
                Ανοιχτό Εργαστήριο για την Προπονητική και την Αθλητική Εκπαίδευση διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025 στη Λευκωσία.
               
             
            
              
              27/10 @ 10:57
                H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) ενέκρινε ύστερα από πρόταση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (KOE) την συμπερίληψη των αθλητών της Κολύμβησης Κάλιας Αντωνίου και Νικόλα Αντωνίου στο «Olympic Scholarships for Athletes Los Angeles 2028».
               
             
           
          
                  BEST OF THEMASPORTS