Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Ανδρέα Μουζουρίδη, την Τρίτη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτή τη φορά μίλησε στον ΣΠΟΡ FM.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν: 

Για το πόρισμα που έχει βγει για την χειραγώγηση αγώνων: Είναι πλήγμα για την καλαθόσφαιρα και γενικά για τον αθλητισμό αυτά τα γεγονότα τα οποία χρίζουν ιδιαίτερου χειρισμού και όλοι πρέπει να τα αναλύσουμε. Το όλο θέμα προέκυψε από τις έρευνες της ομοσπονδίας και τα στοιχεία δόθηκαν στην επιτροπή δεοντολογίας του αθλητισμού από πέρυσι. Αυτά τα στοιχεία προέκυψαν και πάλι από τις ενέργειες της ομοσπονδίας από το 2018 όπου με δικές μας ενέργειες έχουμε συνεργασία με μία εταιρεία που ασχολείται με την παρακολούθηση των στοιχηματικών δραστηριοτήτων. Όταν ήρθαν τα στοιχεία σε εμάς από την εταιρεία τα δώσαμε στην επιτροπή δεοντολογίας. Εμείς σαν ομοσπονδία βλέπουμε ότι το θέμα αυτό έχει 2 πτυχές. Η πρώτη είναι το ποινικό κομμάτι με τις ενέργειες που θα γίνουν και η 2η είναι η αθλητική γιατί αντιλαμβάνεστε πρέπει να δούμε και εμείς τα θέματα που αφορούν το άθλημα. Να πάρουμε το πόρισμα και να επιληφθούμε στα παραπτώματα.

Για το γεγονός ότι το πόρισμα είναι εις γνώση της επιτροπής αλλά και την συζήτηση που θα γίνει για το όλο ζήτημα απόψε αλλά και τις ενέργειες που θα γίνουν για πρόληψη όσον αφορά το στοίχημα: Πριν από 15 – 20 μέρες πήραν το πόρισμα στην επιτροπή. Εμείς θα πάρουμε πολύ σοβαρά τα ευρήματα του πορίσματος και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες που μπορούμε σαν ομοσπονδία. Μας ανησυχεί και μας ενοχλεί αυτό που λέγεται ότι εμπλέκονται και αθλητές. Πρέπει να δούμε αν υπήρξαν κενά στην διαδικασία πρόληψης και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διαπαιδαγωγήσουμε τους νεαρούς να βλέπουν το στοίχημα σαν παιχνίδι.

Για το αν υπάρχει τρόπος να γίνεται έλεγχος σε παράγοντες που αναμειγνύονται σε όλα αυτά: Υπάρχουν πιο ειδικοί από εμάς για να μας βοηθήσουν να κάνουμε τον οποιονδήποτε έλεγχο. Επαναλαμβάνω ότι από το 2018 ενέργειες έχουμε συνεργασία με μία εταιρεία που ασχολείται με την παρακολούθηση των στοιχηματικών δραστηριοτήτων και ευχαριστούμε τον ΚΟΑ που μας καλύπτει αυτό το κόστος. Το όλο θέμα θέλει ιδιαίτερο χειρισμό για να προλαβαίνουμε τα γεγονότα.

Για την χειραγώγηση που αποδείχθηκε ότι έγινε στο ΕΝΑΔ – ΑΠΟΕΛ αλλά και για τα στοιχεία που δεν υπάρχουν στο ΕΝΑΔ – ΑΠΟΠ και ΑΠΟΠ – ΕΝΑΔ για συγκεκριμένα πρόσωπα: Εγώ δεν μπορώ να τα γνωρίζω αυτά δεν είμαι αρμόδιος.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει: Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της προστασίας την Κυπριακής καλαθόσφαιρας για αυτό και έγινε άμεσα η καταγγελία στην επιτροπή.

Για το Ευρωμπάσκετ 2025: Να πούμε και κάτι ευχάριστο μετά από μία δύσκολη μέρα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο με όλους τους αρμόδιους φορείς όσον αφορά το θέμα της ανακαίνισης του γηπέδου και σε 3 μήνες θα ανακοινώσουμε κάποια αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα στις 14 Δεκεμβρίου θα γίνει η 1η συνάντηση της επιτροπής που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ για να τρέξει το όλο ζήτημα. Θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός από την ημέρα ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

Θέλω να πω ακόμα κάτι ευχάριστο ότι μετά από 2 χρόνια επιστρέφει το ALL STAR GAME το οποίο θα είναι και επετειακό, το 10ο. Θα έχει πάρα πολλές εκπλήξεις. Θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου η ώρα 17:00

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 19:58

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα όσα τον κατηγορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ΚΑΙ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»-ThemaSports
18/04 @ 19:33

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για στοχοποίηση του από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη-ThemaSports
18/04 @ 19:19

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες, στο ματς κόντρα στον Προμηθέα, στο οποίο επέστρεψε στη δράση ο Φιλίπ Πετρούσεφ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 80-69 και να στρέφει το ενδιαφέρον του στα playoffs της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα.

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν-ThemaSports
18/04 @ 17:05

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Εργκίν Αταμάν για την απώλεια του πατέρα του και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε με ένα emoji κάτω από την ανάρτηση των ερυθρόλευκων.

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague!  -ThemaSports
16/04 @ 18:00

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague!

Η σεζόν του Μάρκους Χάουαρντ στέκεται επάξια δίπλα στις κορυφαίες που έχουμε δει στην EuroLeague από άποψη σκοραρίσματος. Και υπάρχουν ορισμένοι ιδιαίτεροι αριθμοί που το αποδεικνύουν.

Μπορίς Ντιαό: H μορφή στη δαγκεροτυπία-ThemaSports
16/04 @ 22:44

Μπορίς Ντιαό: H μορφή στη δαγκεροτυπία

Χάλκινες πλάκες εμποτισμένες με ιώδιο διαμορφώνουν μέσω αναθυμιάσεων φωτοευαίσθητο ιωδίδιο του αργύρου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ