Πόλυς Χαραλάμπους

Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες, όσοι ζήσαμε από πρώτο χέρι τα χθεσινά γεγονότα στο Τσίρειο, δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε σαν… πουλάκια. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι φλερτάρουμε επικίνδυνα με την… ανοσία και την αναισθησία. Η αλήθεια είναι ότι πριν 10, 20, 25 χρόνια, ήταν πιο έντονη η διατάραξη του… εγκεφαλικού μας συστήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όποτε αναγκαζόμασταν να μπούμε στην διαδικασία, να μετατραπούμε απο αθλητικογράφοι... σε αστυνομικούς ρεπόρτερ.

Ξέραμε πάντως τότε, ότι υπήρχαν αιτίες και αφορμές, για το ότι γινόντουσαν χουλιγκάνοι οι οπαδοί κάποιων ομάδων. Τους «όπλιζαν» τα χέρια και τους «θόλωναν» τα μυαλά, όποτε εμφανίζονταν μπροστά τους, μερικοί εντεταλμένοι του «συστήματος» και «έκαιγαν» με διάφορους τρόπους τις ομάδες τους.   

Τώρα δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Το πλέον ανησυχητικό, είναι ότι ο περιβόητος νόμος περί καταπολέμησης της Βίας (Κάρτα Φιλάθλου) που ψήφισαν πριν μερικά χρόνια, όχι απλώς δεν εφαρμόζεται, αλλά φαίνεται ότι «μπάζει» από παντού…

Δικαιολογημένα είναι… εξοργισμένος πολύς κόσμος που αγαπά πραγματικά το ποδόσφαιρο, για το ότι η Πολιτεία, αδυνατεί να βρει τους τρόπους να διαφυλάξει την τάξη και την ομαλότητα, πριν, στην διάρκεια και μετά τους αγώνες.

Συμφωνούμε επίσης με όσους λένε/γράφουν, ότι η κατάσταση με τα επεισόδια και τις συμπεριφορές βίας στο νησί, μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη. Όπως και για το ότι έχουμε άμεσα ή έμμεσα ευθύνη όλοι, για να φτάσουμε σε τόσο άσχημα επίπεδα…

Για όσους δεν είναι στην… ομάδα φίλων του υπογράφοντα στο Facebook, παραθέτω και τις πρώτες σκέψεις που έκανα, μόλις σηκώθηκα από το κρεβάτι πριν μερικές ώρες:  

«Μην χωρίζεστε σε κίτρινους και μπλε, για τα χτεσινά. Δεν είναι εκεί η ουσία. Το βασικότερο ζήτημα είναι ότι "οπλίσαμε" μερικά απο τα παιδιά μας με θράσος, θυμό, ενίοτε με μίσος έναντι άλλων ανθρώπων. Με πολλούς και διάφορους τρόπους έγινε αυτό. Μηδέν σεβασμός στο νόμο. Φτάσαμε στο σημείο να φοβάται η αστυνομία να εφαρμόσει τους νόμους...

Να φοβάται η αστυνομία, αυτούς που φορούν κουκούλα. Η κοινωνία μας η ίδια, τους οδήγησε, στο να κρύβουν το πρόσωπο τους. Παλιά τα επεισόδια μέσα και έξω απο τα γήπεδα, είχαν... πρόσωπο, αιτία και αφορμή».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής… -ThemaSports
16/10 @ 08:20

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής…

Έγινε σάκος του μποξ, από ένα σημείο και μετά, η Εθνική και απέναντι στην Γεωργία στην Τυφλίδα. Το επιχείρημα που προέταξε, μετά από προηγούμενες ήττες ο Τιμούρ Κετσπάγια, δεν μπορεί να σταθεί…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ