Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό στην Ισπανία, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν καλό πρόσωπο, να δημιουργούν ευκαιρίες και τελικά να παίρνουν και τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Χάντερσφιλντ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ιδανικά ξεκίνησε τα φιλικά που θα δώσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισπανία ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση και επικράτησε 2-0 της Χάντερσφιλντ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρουσίασαν αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, δημιουργώντας ευκαιρίες και παίρνοντας τη νίκη χάρη στα γκολ των Φορτούνη (37’) και Ελ Αραμπί (72’).

Πολύ καλά στοιχεία από τον... MVP Φορτούνη και τον πολύ δημιουργικό Μπιέλ, ενώ πολύ δραστήριος ήταν και ο Μαρσέλο, μέχρι να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί αναγκαστικά στο 60'.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» ο Μίτσελ, επιλέγοντας τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, τον Ανδρούτσο (φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού) δεξί μπακ, τον Μαρσέλο αριστερό και τους Ντόι, Ρέτσο δίδυμο στα στόπερ.

Ο Κασάμι πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στους Πειραιώτες, μαζί με τον Σαμασέκου στα χαφ, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας έναν πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Μπιέλ ήταν το δεξί εξτρέμ, ο Φορτούνης το αριστερό και ο Μπακαμπού ήταν ως μοναδικό σέντερ φορ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησε την πρώτη καλή του στιγμή με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, όταν ο Φορτούνης έβγαλε όμορφη πάσα στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Μπακαμπού δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Χάντερσφιλντ σε τετ-α-τετ, πλασάροντας ψηλά άουτ.

Οι Άγγλοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 4’, με τον Κουσούμου να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά να σουτάρει άστοχα υπό την αφυκτική πίεση του Ρέτσου.

Στο 8’, ο δραστήριος σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, Μαρσέλο, έπιασε μακρινό ευθύβολο σουτ, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ. Στο 13’ μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος μπακ, ο Κασάμι πήρε ολομόναχος την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Μπιλόκαπιτς.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, με τον Μπακαμπού να σπαταλάει δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 27’, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα του Φορτούνη.

Στο 37’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπιλόκαπιτς, ενώ στο 39’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, συγκλίνοντας από αριστερά και πιάνοντας πολύ ωραίο σουτ με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα της Χάντερσφιλντ, για το προβάδισμα των «ερυθρόλευκων».

Στο 42’ ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Μπακαμπού να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα από πολύ πλεονεκτική θέση, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σαμασέκου σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Τζολάκη να αντικαθιστά τον Κρίστινσον και τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να έχει την κατοχή. Στο 53’ ο Μπιέλ έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Φορτούνη, αλλά το σουτ του τελευταίου κόπηκε από τάκλιν αμυντικού, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μαρσέλο δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Λάιντνερ, αποχωρώντας κουτσαίνοντας, ενώ ο Μίτσελ πέρασε και στο ματς και τους Βρουσάι, Ελ Αραμπί, Μασούρα, Μπόουλερ, Μπουχαλάκη, στο 62’. Με τον ρυθμό να έχει πέσει και τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες, φτάσαμε στο 72’ για να έρθει ο Ελ Αραμπί και να διπλασιάσει τα τέρματα των Πειραιωτών, με ιδανικό κοντρόλ και δυνατό σουτ, μετά από πάσα του Βρουσάι.

Στο 76' ο Μασούρας πλάσαρε από πλάγια θέση δίπλα από τα δοκάρια, ενώ στο 81' έστρωσε με το στήθος στον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να σουτάρει άουτ.

Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο... τεστ των «ερυθρόλευκων» στη χειμερινή τους προετοιμασία, με το επόμενο φιλικό τους να είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 4/12 στις 16:00, κόντρα στη βέλγικη Σταντάρ Λιέγης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ, 4-3-3): Κρίστινσον (46' Τζολάκης), Μαρσέλο (59' λ.τρ. Λάιντνερ), Ρέτσος, Ντόι (70' Καλογερόπουλος), Ανδρούτσος (61' Βρουσάι), Σαμασέκου (61' Μπουχαλάκης), Κασάμι (70' Νταμπό), Αγκιμπού Καμαρά (70' Εμβιλά), Μπιέλ (61' Μπόουλερ), Φορτούνης (61' Μασούρας) και Μπακαμπού (61' Ελ Αραμπί).

Χάντερσφιλντ: Μπιλοκάπιτς, Αντζορίν, Ρούφελς, Κασούμου, Χόλμς, Ρουντόνι, Γουόρντ, Τζάκσον, Λις, Σπένσερ και Χέλικ.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Νίκολς, Μπετέ, Ρόουντς, Μαχόνει, Μπόιλ, Κέσλερ - Χάιντεν, Χαράτ, Χολμς, Καμαρά, Ντιαρά και Αγινά.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 «Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή-ThemaSports
17/04 @ 20:31

«Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Η UEFA πήρε θέση και έσβησε τη… φωτιά που είχε ανάψει με την είδηση πως Έλληνα παίκτης βγήκε θετικός σε ντόπινγκ τεστ. Η ΕΠΟ ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα.

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»-ThemaSports
17/04 @ 20:19

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!-ThemaSports
17/04 @ 16:41

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!

Η Κ19 του Ολυμπιακού αναχώρησε σήμερα για τη Νιόν της Ελβετίας με σκοπό να συμμετάσχει στο final-4 του Youth League.

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»-ThemaSports
17/04 @ 16:36

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»

Δεν είναι ο Φώτης Ιωαννίδης ο διεθνής, το δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό σε αντικανονικές ουσίες, σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Τρομερό γκολ με απευθείας φάουλ σε παιχνίδι μεικτών Κ14 -ThemaSports
17/04 @ 23:22

Τρομερό γκολ με απευθείας φάουλ σε παιχνίδι μεικτών Κ14

Απίθανο γκολ με εκτέλεση φάουλ σημειώθηκε στο Ηράκλειο-Μεσσηνία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων Κ14.

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός! -ThemaSports
17/04 @ 14:55

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με πληροφορίες σκάουτ των Στουτγκάρδη και Μπάγερ Λεβερκούζεν θα βρίσκονται στο «Σουκρού Σαράτσογλου» προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον Σαντιάγκο Έσε στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ