Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΑΕΛ Πάμπος Συμεού ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Capital Sports με τον Πόλυ Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Εγκαινιάσαμε το προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι με προσωπική συμβολή του προέδρου της εταιρείας Ανδρέας Σοφοκλέους. Ήταν κάτι που είχε ανάγκη η ακαδημία. Είναι ένα έργο στολίδι που θα βοηθήσει την ακαδημία μας. Φιλοξενούνται τα αγωνιστικά κλιμάκια, ενώ 250 παιδιά που αγωνίζονται στα grassroots προπονούνται στα γήπεδα του Αγίου Αθανασίου.

 

Όσο αφορά το Κολόσσι αντικραδασμικό πόστρωμα που μειώνει τα ποσοστά τραυματισμών, αναβαθμιστήκαν τα αποδυτήρια ενώ δημιουργήθηκε υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Ήρθε κλιμάκιο της UEFA για την πιστοποίηση. Στα grassroots έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών και ο αριθμός θα αυξηθεί περισσότερο στα επόμενα χρόνια».

«Οι Φραντζής, Νεοφύτου, Ανδρέου προέρχονται από την ακαδημία μας, ενώ οι 4 από τους 11 της Εθνικής Ελπίδων είναι από την ΑΕΛ. Αυτό που έχει σημασία είναι να καθιερωθούν στην α' κατηγορία. Ετοιμάζεται ένα πλάνο σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας και της εταιρείας, ούτως ώστε οι επίλεκτοι της ακαδημίας μας στο μέλλον να αποτελούν μέλη της πρώτης ομάδας».

«Λέγεται ότι κάποιοι στήνουν παιχνίδια, αυτό για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχουν προπονητές που ζητούν από τους παίκτες να χαρίσουν. Είμαστε ξεκάθαροι. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη δομή στα πρωταθλήματα. Η επιστολή στάλθηκε σήμερα. Οι 10 τεχνικοί διευθυντές παραθέσαμε στην ΚΟΠ τις απόψεις μας για το πως θα πρέπει να διεξάγονται τα πρωταθλήματα. Καταθέσαμε στην ΚΟΠ συγκεκριμένη πρόταση με εναλλακτικές επιλογές ούτως ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Κύπριου ποδοσφαιριστές. Πρόταση που ήταν συνυφασμένη με το εγχειρίδιο της ΚΟΠ για το προφίλ του Κύπριου ποδοσφαιριστή του μέλλοντος και την προώθηση τους στις εθνικές. Η φιλοσοφία ήταν αντίθετη με το εγχειρίδιο ανάπτυξης και την αγωνιστική φιλοσοφία των ομάδων. Η αγωνιστική φιλοσοφία είναι πχ να ξεκινά το ματς από τον τερματοφύλακα. Οι ομάδες επειδή θέλουν την νίκη δεν το χρησιμοποιούν, κάνουν καθυστερήσεις, μειώνεται ο καθαρός χρόνος με αποτέλεσμα να βλάπτονται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές».

«Διαφωνούν και οι ομοσπονδιακοί προπονητές με την σημερινή δομή των πρωταθλημάτων».

«Μας είπαν ότι θα συσταθεί επιτροπή για να σχεδιαστεί το πλάνο των πρωταθλημάτων, όμως κάτι τέτοιο ακόμα δεν έγινε».

«Έχω ακούσει ότι η UEFA δίνει χρήματα στην ΚΟΠ που τα προωθεί στις ομάδες για τις ακαδημίες όμως δεν γνωρίζει τα ποσά και που καταλήγουν».

Για την αντιμετώπιση παικτών της ΑΕΛ από τους προπονητές των εθνικών: «Ζητούμε να παρακολουθούν live τους παίκτες στα ματς των ακαδημιών. Ούτε από τα τηλέφωνα, ούτε από τα βίντεο. Πολλούν να προσλάβουν ακόμα 2-3 τεχνικούς για να έχουν την ευκαιρία να τους παρακολουθούν από κοντά. Δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά απλά να προτείνοτν προπονητές ομάδων. Ο Μιχάλης Κολιάς θα μπορούσε να κληθεί».

Για την συνεργασία με τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι: «Υπάρχουν παίκτες της ακαδημίας που είναι στην πρώτη ομάδα. Ετοιμάζουμε το πλάνο σχετικά με την προώθηση στην α' ομάδα αλλά και την παρακολούθηση και αξιολόγηση παικτών που θα παραχωρούνται δανεικοί. Είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές να έχουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια. Ακόμα και στην β' κατηγορία για να παίζουν. ».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17-ThemaSports
17/05 @ 08:36

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17

Σε ρυθμούς πρεμιέρας της τελικής φάσης του EURO U-17, της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Απόλλων: Τεχνικός διευθυντής των κλιμακίων Κ16 και Κ17 ο Φίλιππος Φιλίππου-ThemaSports
16/05 @ 16:17

Απόλλων: Τεχνικός διευθυντής των κλιμακίων Κ16 και Κ17 ο Φίλιππος Φιλίππου

Ο Απόλλων ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φίλιππο Φιλίππου στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή για τα κλιμάκια Κ16 και Κ17 του συλλόγου.

Ευρεία σύσκεψη για τα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα Κοριτσιών για τη σεζόν 2024-2025-ThemaSports
15/05 @ 19:31

Ευρεία σύσκεψη για τα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα Κοριτσιών για τη σεζόν 2024-2025

Η διοργάνωση των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων Κοριτσιών της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, συζητήθηκε σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U-17-ThemaSports
15/05 @ 14:24

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U-17

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U17.

Φιέστα Grassroots με το τρόπαιο του EURO U17 στην παρουσία της ηγεσίας και του προσωπικού της ΚΟΠ-ThemaSports
11/05 @ 14:03

Φιέστα Grassroots με το τρόπαιο του EURO U17 στην παρουσία της ηγεσίας και του προσωπικού της ΚΟΠ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γήπεδα Futsal του Παλαιού ΓΣΖ στη Λάρνακα η φιέστα των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots Mikel.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ