Δανία και Τυνησία πήραν από έναν βαθμό στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2022. Οι δύο ομάδες είδαν να τους ακυρώνεται από ένα γκολ για οφσάιντ, ενώ η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ είχε και δοκάρι με τον Κορνέλιους στο 70'.
Η Τυνήσια με ένα μαχητικό πρώτο μέρος και αντοχή στην πίεση της Δανίας στο δεύτερο μέρος κατάφερε να εξουδετερώσει την επιθετική γραμμή του Κάσπερ Χιούλμαντ και να πάρει βαθμό στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022.
SPORT24
Οι Τυνήσιοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Τζεμπαλί να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κάσπερ Σμάιχελ στο 43ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος τα τρεξίματα των Τυνήσιων έπαιξαν και οι Δανοί πίεσαν για το γκολ.
Οι κορυφαίες τους στιγμές ήταν σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά ο Νταμέν στο 69' με ωραία επέμβαση σταμάτησε το ωραίο σουτ του Έρικσεν και παραχώρησε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης (από το κόρνερ), ο Αντρέας Κρίστενσεν με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Κορνέλιους και αυτός εξ' επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Στο άλλο ματς του τέταρτου ομίλου, η Γαλλία αντιμετωπίζει την Αυστραλία το βράδυ στις 21:00.
Το ματς
Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις. Η Τυνησία έπαιζε ψηλά και έβαλε δύσκολα στη Δανία με το παιχνίδι της. Μάλιστα απείλησε πρώτη με ένα δυνατό σουτ του Ντρέγκερ, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ στο 12'.
Σταδιακά η Δανία πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Νταχμέν. Η πρώτη της τελική ήταν ένα γυριστό σουτ του Άντερσεν στο 22ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Νταχμέν. Ο Τζεμπαλί σκόραρε ένα λεπτό μετά, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Οι Τυνήσιοι είχαν δύο ακόμα σημαντικές στιγμές πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 39' ο Λαϊντουνί με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 43' ο Τζεμπαλί ίσως από αντικανονική θέση, νικήθηκε από τον Σμάιχελ.
Στο δεύτερο μέρος οι Δανοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πήραν την κατοχή της μπάλας. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να αμύνονται καλύτερα. Η ομάδα του Χιούλμαντ σκόραρε και αυτή με τον Σκοβ Όλσεν στο 55', αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ντάμσγκααρντ στην αρχή της φάσης.
Η Δανία απείλησε ξανά με δύο καλές στιγμές στο 69' και το 70'. Αρχικά ο Έρικσεν με ένα δυνατό σουτ ανάγκασε τον Νταμέν σε μια καλή επέμβαση και ένα λεπτό μετά ο Κορνέλιους, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Αντρέας Κρίστενσεν, έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
Η Δανία εξακολουθούσε να πιέζει την Τυνήσια μέχρι το φινάλε, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Τυνήσιο κίπερ, Νταμέν και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Στο φινάλε οι Δανοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μεριά, ο διαιτητής ήλεγξε τη φάση στο μόνιτορ μετά από κλήση του VAR, αλλά δεν άλλαξε την απόφασή του.
Τις τελευταίες μια – δυο εβδομάδες, το όνομα του Αιτόρ, δεν «έπαιζε» πολύ στα ντόπια μήντια. Μετά τις πληροφορίες ότι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ρίχνει τις οικονομικές του απαιτήσεις, γίνεται ξανά «hot» στην μεταγραφική πιάτσα του νησιού…
Ατάκα που προκάλεσε αίσθηση από τον Λουίς Φαν Χάαλ, που έκανε την εκτίμηση πως ήταν προαποφασισμένο να πάρει η Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.
Στην εξομολόγηση ότι δεν τρέφει και τα πιο... αγνά συναισθήματα για τον Ντίμπου Μαρτίνες προχώρησε ο Κόλο Μουανί, αναφορικά με την απόκρουση του Αργεντινού στον τελικό του Μουντιάλ.