Μουντιάλ για όλα τα… γούστα; Εξαρτάται το πως το βλέπει κανείς, κάτω από ποιο τομέα, φακό, κτλ…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Σάββα Νεοκλέους

Την Κυριακή (20 Νοεμβρίου 2022) ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ) του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ.

Σίγουρα, από πλευράς εποχής, διαφορετικό, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα, μιας και αυτό είναι φθινόπωρο με χειμώνα, αντί όπως συνηθίσαμε να γίνεται καλοκαιριάτικα.

Το Themasports.com θα προσπαθήσει να σας δώσει τα δικά του… φώτα για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το… τιμ του αθλητικού τμήματος της ιστοσελίδας μας, ο καθένας ξεχωριστά, μας παρουσιάζουν τι περιμένουν από αυτό το περιβόητο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ανδρέας Χρίστου:

Η Αργεντινή και η… έκπληξη

Ένα Μουντιάλ αλλιώτικο, χειμωνιάτικο και ιδιαίτερο. Ιδιαίτερο γιατί ίσως να είναι ο τελευταίος χορός για μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια των τελευταίων ετών, όπως είναι οι Μέσι και Ρονάλντο.

Και επειδή είναι και χειμωνιάτικο οι παίκτες έχουν αγωνιστικό ρυθμό όμως οι ομάδες δεν θα προλάβουν να κάνουν πολλές μέρες προετοιμασίας μαζί οπότε κρύβει αρκετές παγίδες. Η προσωπική μου πρόβλεψη αλλά και... ευσεβής πόθος είναι να το πάρει η Αργεντινή με τον Μέσι ηγέτη και να μπορώ με επιχειρήματα να υποστηρίξω τη λέξη GOAΤ σε μεταγενέστερες συζητήσεις σε ποδοσφαιρικά πηγαδάκια.

Όντως την Αργεντινή την βλέπω να πηγαίνει μακριά και τη θεωρώ ως το πρώτο φαβορί (όπως και αρκετοί άλλοι), όπως και τη Βραζιλία που έχει ποιοτικό ρόστερ και τον Νεϊμάρ στα... καλά του. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξεγράψω τους Γερμανούς, σε όποια κατάσταση και αν είναι.

Αν πρέπει να διαλέξω και μια ομάδα-έκπληξη αυτή είναι η Σερβία που είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο.

Πόλυς Χαραλάμπους:

Τι θα μας λείψει, βλέποντας Μουντιάλ…

Είμαστε μερικά 24ωρα πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ. Νιώθουμε περίεργα, καμία σχέση με άλλες φορές, που ετοιμαζόμασταν να απολαύσουμε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν «ψηνόμαστε» τόσο πολύ, έχουν αναλυθεί επισταμένα…

Ακόμα κι αυτοί που… αφορίζουν τους πάντες και τα πάντα, επειδή δόθηκε το Μουντιάλ στο Κατάρ, δεν νομίζω ότι θα αφήσουν «κλειστές» τις τηλεοράσεις ή θα παρακολουθούν «Σασμό», «Παγιδευμένους» ή άλλες σειρές στο «Netflix», τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων. Αποκλείεται να μην μπουν στον πειρασμό, να παρακολουθήσουν τους Μέσι και Ρονάλντο στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας τους. 

Εκείνο που θα μας λείψει παραπάνω, εδώ στην… «κουκκίδα» του Μεσογείου, είναι ότι θα απολαμβάνουμε τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου φουτμπόλ, χωρίς το κλασικό μας «σπόρ». Να καταναλώνουμε παττίχα, χαλλούμι (έχω προτίμηση στο αλμυρό-λύσσα) και μπύρες τσακρί, καθισμένοι αναπαυτικά στις βεράντες των σπιτιών μας. Με κοντοπαντέλονο, ξεμάσχαλη φανέλα και τσιαρίκκια!

Αγωνιστικά, μην περιμένετε να σας κάμω πρόβλεψη ποιο είναι το μεγάλο φαβορί για να το… σηκώσει ή ποια ομάδα που να έλθει από την εξωτερική να κάμει την μεγάλη έκπληξη. Δεν συνηθίζω να μελετώ τις ομάδες και να κάνω τον «καθηγητή». Απλώς συμπαρατάσσομαι, με όλους εκείνους, που θέλουν να δουν τον επονομαζόμενο εξωγήινο Λίο Μέσι, να σηκώνει το ολόχρυσο τρόπαιο στον ουρανό του Κατάρ…

Γιάννος Ιωάννου:

Τελικός Αργεντινή-Ολλανδία!

Έφτασε η στιγμή για την έναρξη του 22ου Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Κατάρ και για πρώτη φορά... φθινόπωρο-χειμώνα αντί καλοκαίρι!

Η αυλαία θα ανοίξει σήμερα (20/11) και θα πέσει λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις 18 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης.

Ενός Μουντιάλ βέβαια, που σημαδεύτηκε από τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων στα έργα που έγιναν στο Κατάρ τα προηγούμενα χρόνια, για να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθεί η Αραβική χώρα τα εκατομμύρια φιλάθλων-οπαδών που θα ταξιδέψουν εκεί, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της Εθνικών ομάδων των χωρών τους...

Είθισται να λέμε, ότι τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, ουσιαστικά ξεκινούν από τη φάση των νοκ-άουτ, όταν θα γίνει το... "ξεσκαρτάρισμα" στη φάση των ομίλων.

Κοιτάζοντας τους οκτώ ομίλους, υπάρχουν φυσικά φαβορί και αουτσάιντερ. Ας τους δούμε μια ματιά, χωρίς να υπολογίζουμε το... στοιχείο της έκπληξης, το απρόβλεπτο που λίγοι περιμένουν, αφού δεν έχουμε "μαντικές" ικανότητες!

Στον 1ο όμιλο, η Ολλανδία είναι θεωρητικά πάντα το φαβορί για την πρώτη θέση και για τη 2η θα παλέψουν το Εκουαδόρ, το Κατάρ και η Σενεγάλη. Θα δίναμε ένα μικρό προβάδισμα στη Σενεγάλη, αν και δεν γνωρίζουμε πως θα... φερθούν οι διαιτητές στη διοργανώτρια χώρα, γιατί έχουμε δει σε παλαιότερα Μουντιάλ, να έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση οι οικοδεσπότες, με αποκορύφωμα το προ εικοσαετίας Μουντιάλ (το 2002), όπου πήγαν... "καροτσάκι" στα ημιτελικά τη Νότια Κορέα που ήταν συνδιοργανώτρια με την Ιαπωνία, που επίσης σπρώχθηκε από τους διαιτητές και έφτασε μέχρι τους "16"!

Στον 2ο όμιλο, η Αγγλία είναι το φαβορί για την πρωτιά, με Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλία, να έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την υπέρβαση...

Στον 3ο όμιλο, η Αργεντινή είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση και για τη 2η θα παλέψουν Μεξικό και Πολωνία, με τη Σαουδική Αραβία να έχει... ρυθμιστικό ρόλο. Είπαμε... Με βάση τη λογική!

Στον 4ο όμιλο, η... "πυραυλοκίνητη" Δανία και η Γαλλία, αναμένεται να πάρουν τα δύο εισιτήρια για τη φάση των "16", αφού θα πρέπει να... "γυρίσει ο κόσμος ανάποδα" για να μπουν σφήνα στην υπόθεση πρόκριση, είτε η Αυστραλία, είτε η Τυνησία.

Στον 5ο όμιλο, Γερμανία και Ισπανία παίζουν... χωρίς αντίπαλο για τα δύο εισιτήρια, με τις Κόστα Ρίκα και Ιαπωνία να παίζουν για την... τιμή των όπλων, διεκδικώντας την 3η θέση.

Στον 6ο όμιλο, κι εδώ θεωρητικά είναι φαβορί για τις πρώτες δύο θέσεις, δύο ευρωπαϊκές χώρες, το Βέλγιο και η Κροατία. Θα δώσουμε το προβάδισμα στο Βέλγιο για την πρωτιά, το οποίο έχει τρομερό ρόστερ και ψάχνει εδώ και χρόνια το... κάτι παραπάνω στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά θα δώσουμε πιθανότητες πρόκρισης μέσω της 2ης θέσης και σε Καναδά, Μαρόκο, αφού πιστεύουμε ότι μπορούν να κοντράρουν την Κροατία. Ο Καναδάς πάντως είναι ένα... μεγάλο ερωτηματικό, αφού επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από... 36 ολόκληρα χρόνια (σ.σ. η προηγούμενη και πρώτη του παρουσία, ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986) και δεν θα πάει στο Κατάρ για τουρισμό, αλλά όντας στην κορυφαία αγωνιστική κατάσταση στην ιστορία του, προερχόμενος από μία εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά, γι΄ αυτό και οι Καναδοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν... ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στα γήπεδα του Κατάρ!

Στον 7ο όμιλο, γκραν φαβορί για την 1η θέση είναι η Βραζιλία και για τη 2η θα παλέψουν με ίσες πιθανότητες, Σερβία, Καμερούν και Ελβετία.

Τέλος, στον 8ο όμιλο, Πορτογαλία και Ουρουγουάη έχουν προβάδισμα για τις δύο πρώτες θέσεις, με την Γκάνα να έχει τις δυνατότητες για να μπει... σφήνα, διεκδικώντας την πρόκριση στους "16", ενώ η Νότια Κορέα είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά δεν την ξεγράφουμε.

Από εκεί και πέρα, ας περιμένουμε να δούμε τα ματς των ομίλων και να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιες από τις ομάδες που θα πάνε στη φάση των "16", έχουν τις δυνατότητες για να πάνε ακόμη πιο μακριά.

Εξαρτάται φυσικά και από τις "διασταυρώσεις" στα νοκ άουτ...

Προσωπικά, θα θέλαμε να δούμε στον μεγάλο τελικό Αργεντινή και Ολλανδία, επειδή θεωρούμε ότι η ιστορία κάτι χρωστά και στις δύο χώρες, ειδικά στους «Οράνιε» από την εποχή που έπαιζαν το λεγόμενο Total Football τη δεκαετία του 1970, με τον αξεπέραστο Γιόχαν Κρόιφ και τους υπόλοιπους αστέρες της εποχής! Από την άλλη, είναι η «L’ Albiceleste» του σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι, ενός από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος λογικά λόγω ηλικίας, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο!

Κωνσταντίνος Αντωνίου:

Last dance για Μέσι Ρονάλντο και τα αρνητικά!

Παράξενο ή «καταραμένο», το πιο λαμπρό ποδοσφαιρικό φεστιβάλ ή γιορτή μετά τον θρήνο, ο θρίαμβος της παγκοσμιοποίησης του αθλήματος ή το «όπιο του λαού» σε δράση. Ανεξαρτήτως... ανάγνωσης το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο ετοιμάζεται να χαρίσει στους ποδοσφαιρόφιλους τη μαγεία του βασιλιά των σπορ, με προσκεκλημένους τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, τις περισσότερες από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του πλανήτη και τους φιλάθλους που περιμένουν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό event.

Το Κατάρ αγόρασε το Μουντιάλ για να παρουσιάσει ένα διαφορετικό τουρνουά που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου, με υπερσύγχρονα γήπεδα και χλιδή. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να κρύψει (όπως έπραξαν οι Καταρινοί υψώνοντας "τείχη" στις περιοχές του κρατιδίου που ζουν άνθρωποι στη φτώχεια κι "εκθέτουν" την γκλαμουριά που ετοίμασαν) ότι πίσω από την κουρτίνα υπάρχουν και οι νεκροί εργάτες, με την διοργάνωση να χαρακτηρίζεται ως «βουτηγμένη στο αίμα» και οπαδούς του ποδοσφαίρου ανά το παγκόσμιο να διαμαρτύρονται και να το μποϊκοτάρουν για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη συγκεκριμένη χώρα.

Στα του... φούρπου, πολλά είναι τα ερωτηματικά ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ. Πόσο θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές το γεγονός ότι θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς να προέρχονται από μια γεμάτη σεζόν; Έφτασε η ώρα του Λιονέλ Μέσι να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου; Το φαβορί που λέγεται Βραζιλία θα ράψει στο 5ο αστέρι μετά από 20 χρόνια; Ποια θα είναι η έκπληξη αυτού του Μουντιάλ;

Οι απαντήσεις των πιο πάνω και άλλων τόσων ερωτημάτων θα απαντηθούν επί χόρτου στον επόμενο μήνα, στο... last dance των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στα αρνητικά η απουσία κορυφαίων ποδοσφαιριστών της εποχής μας όπως ο Χάαλαντ ή ο Σαλάχ καθώς οι ομάδες τους αποκλείστηκαν, ή λόγω τραυματισμών όπως ο Καντέ, αλλά και το γεγονός ότι για δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα δούμε τους φινετσάτους και... πορωμένους Πρωταθλητές Ευρώπης να ψάλλουν χωρίς αύριο το «Fratelli d' Italia».

Κυριακή Μάρκου:

Όπως και να ‘χει είναι… απρόβλεπτο!

Απρόβλεπτο πρόκειται να είναι το φετινό μουντιάλ με την παρουσία νέων ποδοσφαιριστών κλάσης στη διοργάνωση. Οι «μάχες» θα είναι πολλές και η νικήτρια χώρα μία. Επομένως, η κάθε ομάδα θα πρέπει να δείξει το καλύτερο της πρόσωπο.

Τα φαβορί για τον τίτλο είναι αρκετά, με την Βραζιλία του Νεϊμάρ να κατέχει την νούμερο 1 θέση στις στοιχηματικές εταιρείες, ενώ πιστά πίσω της βρίσκεται η Αργεντινή του Μέσι.

Και ενώ πολλοί στηρίζουν πως μουντιάλ θα πει Αργεντινή ή Βραζιλία, εγώ θα ρίξω την ψήφο μου στην Γαλλία του Μπαπέ και στην Πορτογαλία του Ρονάλντο!

Σάββας Νεοκλέους:

Δεν λέμε όχι σε Αργεντινή-Βραζιλία, αλλά γιατί όχι και Ευρώπη

Και το τι δεν ακούσαμε, δεν διαβάσαμε για αυτό το Μουντιάλ. Άλλοι το περιμένουν πως και πως, άλλοι άντε αν θα ασχοληθούν για λίγο και άλλοι ούτε που θα… συγκινηθούν!

Πάντως, δεν έχει την… αίγλη, όπως σε προηγούμενες τέτοιες διοργανώσεις που ο καθένας μέσα στον ενθουσιασμό του, οργανωνόταν και κανόνιζε το πρόγραμμα του, σύμφωνα με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων.

Πάνε αυτές οι εποχές και αυτό ίσως να παίζει τον δικό του ρόλο ότι το φετινό Μουντιάλ γίνεται στο Κατάρ, ότι επίσης είναι μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη, αλλά και το ότι Εθνικές ομάδες να μην θυμίζουν τις ομαδάρες του παρελθόντος.

Όπως και να ‘χει, πάντως, η… άποψη ότι φέτος είναι η χρονιά για τον μεγάλο τελικό Αργεντινή-Βραζιλία, καλά κρατεί σε μία μάζα ποδοσφαιρόφιλων. Ακόμη και ο υποφαινόμενος πρόσφατα που βρέθηκε στην Ελλάδα σε… σύναξη αθλητικών συντακτών εκεί με συναδέρφους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, μιλώντας περί Μουντιάλ, πρόβλεψαν και αυτοί ότι φέτος στον τελικό θα είναι η κόντρα της παρέας του Μέσι με αυτή του Νεϊμάρ. Για να δούμε, όμως…

Εμείς ευελπιστούμε από τη δική μας σειρά να δούμε καλό ποδόσφαιρο από τις Εθνικές ομάδες και ναι γιατί όχι να μην έχουμε, όχι μία, αλλά περισσότερες εκπλήξεις. Αυτός που θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο ας πάρει και το χρυσό τρόπαιο. Βέβαια, θα χαρούμε να δούμε και τον τελικό με… χρώμα Λατινικής Αμερικής, Αργεντινή-Βραζιλία, αλλά δεν θα μας χαλάσει και μία ξέφρενη πορεία της ομάδας από τη χώρα της «τουλίπας», ή κάποιας άλλης από Ευρώπη μεριά που θέλει να στείλει τις δικές της απαντήσεις!

Καλό θέαμα και όσοι στοιχηματίζετε να γεμίσει το ταμείο σας!!!

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!-ThemaSports
05/09 @ 09:41

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!

Ατάκα που προκάλεσε αίσθηση από τον Λουίς Φαν Χάαλ, που έκανε την εκτίμηση πως ήταν προαποφασισμένο να πάρει η Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/05 @ 18:32

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ μίλησε στη σελίδα της ομάδας κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν 2022/23 και αναφέρθηκε στην νέα σεζόν.

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ-ThemaSports
29/03 @ 10:50

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ

Οι αρχές του Κατάρ άσκησαν ποινική δίωξη για τον θάνατο μετανάστη που εργαζόταν στα έργα για το Μουντιάλ.

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ-ThemaSports
22/03 @ 11:45

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ

Στην εξομολόγηση ότι δεν τρέφει και τα πιο... αγνά συναισθήματα για τον Ντίμπου Μαρτίνες προχώρησε ο Κόλο Μουανί, αναφορικά με την απόκρουση του Αργεντινού στον τελικό του Μουντιάλ.

Ιβάνα Κνολ: Ολόγυμνο το κορίτσι του Μουντιάλ του Κατάρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/02 @ 10:50

Ιβάνα Κνολ: Ολόγυμνο το κορίτσι του Μουντιάλ του Κατάρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ιβάνα Κνολ μοιάζει με μετοχή που ανεβάζει συνεχώς την αξία της και ... σαρώνει στα social media

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 - Κατάρ: Σκέψεις, ιδέες, απόψεις, παρατηρήσεις από τον Ανδρέα Μουσκάλλη-ThemaSports
08/02 @ 14:55

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 - Κατάρ: Σκέψεις, ιδέες, απόψεις, παρατηρήσεις από τον Ανδρέα Μουσκάλλη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διεξήχθη από 20 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ