Με όπλο (και) την παράδοση στο «Στέλιος Κυριακίδης»
Ο αυριανός αγώνας του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» αποτελεί κομβικό σημείο για τη συνέχεια της σεζόν.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Με ένα ρόστερ που αποτελείται αποκλειστικά από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, η Σαουδική Αραβία θα δώσει το παρών για έκτη φορά στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με δεύτερη σερί παρουσία. Φυσικά η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη, έχοντας πέσει και σε έναν ιδιαίτερα ζόρικο όμιλο, αλλά η ομάδα του Γάλλου τεχνικού Ερβέ Ρενάρ, που κλείνει μία τριετία στον πάγκο της, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν αξιόμαχο αντίπαλο τόσο για την Αργεντινή, όσο και για το Μεξικό και την Πολωνία που θα βρει μπροστά της. Στα προκριματικά άλλωστε οι Σαουδάραβες τα είχαν πάει εξαιρετικά, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου τους, πάνω από Ιαπωνία και Αυστραλία, με μεγάλο όπλο την άμυνά τους (6 γκολ σε 18 ματς). Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από το Κατάρ και την Κόστα Ρίκα, είναι η εθνική ομάδα με τη χαμηλότερη χρηματιστηριακή αξία του Μουντιάλ, που εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt).
Ερβέρ Ρενάρ: Ο πλέον πολυνίκης ξένος προπονητής στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, με 18 νίκες στο ενεργητικό του από το '19 που ανέλαβε τα ηνία. Στο προηγούμενο Μουντιάλ ο 54χρονος Γάλλος τεχνικός είχε οδηγήσει στα τελικά το Μαρόκο, χωρίς να κάνει κάτι τελικά στον όμιλο (0-1-2), τώρα το πετυχαίνει με έναν πιο αδύναμο αντίπαλο. Ιδιαίτερα πετυχημένος γενικός σε εθνικό επίπεδο με εξαιρετικό όνομα στην Αφρική, κατέκτησε το Κόπα Άφρικα τόσο με τη Ζάμπια το 2012, όσο και με την Ακτή Ελεφαντοστού το 2015. Πέρασε επίσης από Λιλ, Σοσό και εθνική Ανγκόλας.
Σαλέμ Αλ Νταουσαρί: Πρώτος σκόρερ (17 γκολ σε 70 συμμετοχές) της εθνικής ομάδας από τους 26 της αποστολής στο Μουντιάλ. Πρόκειται και για τον αρχηγό της Σαουδικής Αραβίας, γρήγορος εξτρέμ με ντρίμπλα, ο οποίος είχε σκοράρει και το γκολ της νίκης επί της Αιγύπτου στο Μουντιάλ 2018, της μόλις τρίτης που έχει πανηγυρίσει η εθνική του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προ τετραετίας είχε ένα αναιμικό πέρασμα ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ.
Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν να μπουν δύο εκ των τεσσάρων φορ της Σαουδικής Αραβίας. Πρώτος ο Σαλέχ Αλ-Σεχρί, με 10 διεθνή γκολ σε 19 συμμετοχές, τα επτά εξ αυτών στα προκριματικά. Από τους πλέον αξιόπιστους σκόρερ της ομάδας, που μπορεί να παίξει και ως περιφερειακός. Ο 29χρονος στράικερ έγινε το 2012-13 ο πρώτος Σαουδάραβας που βρήκε δίχτυα στην Ευρώπη, με τη φανέλα της πορτογαλικής Μπέιρα Μαρ.
Ακόμη υπάρχει ο Φιράς Αλ Μπουραϊκάαν, ο 22χρονος φορ της Αλ Φατέχ, με τα 6 γκολ σε 26 διεθνείς συμμετοχές, τα τρία στα προκριματικά που έδωσε η Σαουδική Αραβία. Διεκδικεί τη θέση στην κορυφή μαζί με τον Αλ-Σεχρί, δεν έχει βγει ποτέ εκτός χώρας.
Φαχάντ Αλ-Μουαλάντ: Ο βραχύσωμος εξτρέμ της Αλ Σαμπάμπ βρισκόταν στο αρχικό πλάνο του Γάλλου ομοσπονδιακού, ωστόσο υπάρχει εκκρεμής υπόθεση ντόπινγκ εναντίον του από τον περασμένο Φλεβάρη και υπό τον φόβο κυρώσεων, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του. Διαφορετικά θα βρισκόταν κανονικά στην 26άδα, αποτελούσε άλλωστε κανονικά μέλος της εθνικής ομάδας όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως και στα προκριματικά όπου είχε μάλιστα τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του, Προ τετραετίας είχε περάσει για λίγο και από τη Λεβάντε. Μετράει 17 διεθνή γκολ σε 74 συμμετοχές. Τη θέση του στην αποστολή πήρε ο συμπαίκτης του στην Αλ Σαμπάμπ, Ναουάφ Αλ Αμπέντ.
Τι βλέψεις μπορεί να έχει σε έναν όμιλο που δεσπόζει η Αργεντινή κι από πίσω υπάρχουν ομάδες με τη δυναμική που έχουν το Μεξικό και η Πολωνία; Προφανώς είναι το φαβορί για την τελευταία θέση του και οτιδήποτε άλλο θα συνιστά έκπληξη.
sdna.gr