Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός στην Τσεχία, κινδύνευσε λόγω απουσίας λίμπερο και της πολύ μέτριας εμφάνισης του Κόβαρ αλλά 4 σερί μπλοκ του εκπληκτικού Πετρέα στο τρίτο σετ έδωσαν την πρόκριση στους πράσινους.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Παναθηναϊκός, αν και με μέτρια απόδοση στην Τσεχία, πήρε τη νίκη με 3-1 (25-15, 21-25, 21-25, 19-25) σετ και «σφράγισε» την πρόκρισή του στους "16" της διοργάνωσης, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την νορβηγική Μπέργκεν.
Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ξεκίνησε πολύ άσχημα το εναρκτήριο σετ, με την Οντολένα Βόντα να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει από πολύ νωρίς προβάδισμα ασφαλείας (8-4).
Οι Τσέχοι ήταν πολύ καλοί τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, βάζοντας δύσκολα στη υποδοχή του Παναθηναϊκού, φτάνοντας να προηγείται με 17-10 στα μέσα του σετ. Οι γηπεδούχοι, έχοντας το μομέντουμ, κατάφεραν να κλείσουν το σετ (25-15) και να πάρουν το προβάδισμα στην αναμέτρηση.
Στο δεύτερο σετ, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, ωστόσο και πάλι οι Τσέχοι στόχευσαν στα αδύναμα σημεία και μπήκαν σε θέση οδηγού (7-4).
Βέβαια, οι παίκτες του Δημήτρη Αδρεόπουλου δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να διευρύνουν την απόσταση στο σκορ, ισοφαρίζοντας σε 12-12, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ στη συνέχεια (14-17).
Από εκεί και πέρα, το τριφύλλι ισοφαρίστηκε δύο φορές (17-17 και 19-19) για να τρέξει επιθετικό σερί ικανό για να πάρει το σετ (21-25) και να ισοφαρίσει σε 1-1.
Παρόμοια έκβαση με το δεύτερο σετ είχε και το τρίτο σετ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να οδηγούν το σετ με double score (10-5), ενώ προς τα τέλη του σετ ήταν μπροστά με δύο πόντους (18-16).
Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε το ρυθμό του και με σερί 0-7 έφτασε δύο πόντους (18-23) μακριά από την κατάκτηση του σετ που θα του έδινε και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το 2-1 στα σετ έγινε με σκορ 25-21, με την πρόκριση στη φάση των "16" να πανηγυρίζεται μετά το τέλος του σετ.
Το τέταρτο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, όπως ήταν λογικό, ήταν τυπικό με τις δύο ομάδες να μην κυνηγούν κάτι. Οι «πράσινοι», πιο χαλαροί έχοντας κλειδώσει την πρόκριση, πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων, με οποίο έφτασαν πέντε πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ (16-20).
Το 25-19 υπέρ του Παναθηναϊκού διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στα σετ, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2/2 στις αναμετρήσεις κόντρα στην Οντολένα Βόντα.
Τα σετ: 25-15, 21-25, 21-25, 19-25.
Πηγή: sdna.gr
Μπορεί να συμπλήρωσε τα 38 του χρόνια ο Ελ Αραμπί, αλλά παραμένει ακόμα ένα δυνατό όνομα στο μεταγραφικό παζάρι, το οποίο δεν αφήνει ασυγκίνητο ομάδες, κυρίως από την Ελλάδα που γνωρίζουν από... πρώτο χέρι τις ικανότητες του στο σκοράρισμα, από την πενταετή (2019-2024) παρουσία του στον Ολυμπιακό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
20/06 @ 18:16
Η Εθνική Ανδρών βόλεϊ πάλεψε μέχρι τέλους με την Κροατία, γνώρισε την πρώτη της ήττα (3-2), αλλά εξασφάλισε την πρόκριση στο Final 4 του Golden European League με ρεκόρ 5-1.
18/06 @ 12:23
Ξεχωριστή ήταν για την Έλενα Γκρόζερ η αναμέτρηση της Τσεχίας με την Γερμανία, μιας και ήρθε αντιμέτωπει με την... θετή της κόρη.
05/06 @ 09:39
Οι εκπρόσωποι του ελληνικού βόλεϊ καλούνται να διαλέξουν τις διοργανώσεις στις οποίες θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν, ωστόσο ακόμα υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες που θα ξεκαθαρίσουν ως τις 16/6.
30/05 @ 11:50
Συνεχίζονται καθημερινά και σε εντατικούς ρυθμούς οι προπονήσεις στην Ακαδημία βόλεϊ της Νέας Σαλαμίνας.
27/05 @ 16:36
Σπουδαία διάκριση για τον Ιβάν Μίλκοβιτς, ο οποίος έπειτα από ψηφοφορία που έγινε, θα μπει στο βιβλίο της ιστορίας του παγκοσμίου βόλεϊ, καθώς θα ενταχθεί στο Hall of Fame!
19/05 @ 11:23
Με ανάρτηση της στο Facebook η σελίδα «Νέα Πόλις», αναφέρεται σε ένα ντροπιαστικό και... τριτοκοσμικό περιστατικό σε αγώνα βόλεϊ δεκατετράχρονων κοριτσιών.
BEST OF THEMASPORTS