Με άμυνα που... δάγκωνε -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- ο Ολυμπιακός συνέτριψε 87-58 την ελλιπή Παρτίζαν, βάζοντας τέλος στο σερί των δύο ηττών.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τρίτη και… καλή για τον Ολυμπιακό!
Μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα οι «ερυθρόλευκοι»… έπνιξαν την Παρτίζαν των αρκετών απουσιών στο ΣΕΦ και συντρίβοντάς την 87-58, έβαλαν τέλος στο σερί των δύο ηττών και ανέβηκαν στο 5-2 στην Ευρωλίγκα.
Οι Πειραιώτες είχαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά οι Σέρβοι δεν τα… παρατούσαν (60-54) μέχρι το 28’. Εκεί, η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα, αλλά και οι οκτώ προσωπικοί πόντοι του Λαρεντζάκη τους έστειλαν στο +14 (68-54), στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτη, οι «ασπρόμαυροι» έμειναν από δυνάμεις και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επιμέρους σκορ 19-4!
Έξι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σλούκα να ήταν κορυφαίος με 17π. και 8 ασίστ. Στους 15π. σταμάτησε ο Βεζένκοφ, ενώ 14π. είχε ο Λαρεντζάκης.
Για την Παρτίζαν, η οποία υποχώρησε στο 3-4, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Πάντερ και Νάναλι με 14π. ο καθένας. Καλή εμφάνιση από τον Παπαπέτρου με 12π.
Το ματς
Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Εξαιρετική εκκίνηση από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μέσα από την καλή τους άμυνα έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και με πολυφωνία στην επίθεση πήγαν στο 14-4, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Παρά τα δύο γρήγορα προσωπικά φάουλ του Γουόκαπ, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ από νωρίς. Η αντίδραση της Παρτίζαν ήρθε με Πάντερ και Νάναλι, αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ και τα τρίποντα διατηρούσαν τους Πειραιώτες στο +10 (22-12), με τον Πάντερ να διαμορφώνει το 22-14 της πρώτης περιόδου.
Με την ίδια ενέργεια στην άμυνα στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου και τους Πίτερς και Σλούκα ο Ολυμπιακός πήγε στο +12 (30-28), στο 12’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν τα λάθη με τον Νάναλι να βρίσκει ρυθμό και να σπρώχνει την Παρτίζαν σε σερί 7-0 (30-25), μέχρι το 15’. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε με καλές άμυνες και καλάθια των Πίτερς και Βεζένκοφ για το +10 (39-29), στο 17’. Οι ΛεΝτέι και Παπαπέτρου κράτησαν επιθετικά τους Σέρβους, με τους Σλούκα και Βεζένκοφ να στέλνουν ξανά την ομάδα του Μπαρτζώκα στο +11 (45-34), στο 19’. Ωστόσο, τα πολύ φθηνά λάθη στο φινάλε έδωσαν εύκολους πόντους στους φιλοξενούμενους και έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 45-38.

Το τρίποντο του Παπανικολάου έστειλε τον Ολυμπιακό στο +10 (48-38), στην αρχή του δεύτερου μέρους, αλλά τα λάθη και η αστοχία έδωσαν αιφνιδιασμούς στην Παρτίζαν και εκείνη έκανε σερί 7-0 (48-45), στο 24’. Το τρίποντο του Βεζένκοφ «ξεκόλλησε» τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν το προβάδισμα, με τους Λεσόρ και Παπαπέτρου να είχαν κοντά τους φιλοξενούμενους (55-49), στο 27’. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα μίνι-ξέσπασμα μέσα από την άμυνά τους για το +11 (60-49). Ο Πάντερ αντέδρασε και κατέβασε τη διαφορά (60-54), ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο η εξαιρετική άμυνα και ο «καυτός» Λαρεντζάκης -με δικούς του πόντους- έστειλαν την ομάδα του Μπαρτζώκα στο +14 (68-54), στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Έπειτα από ένα στείρο πρώτο δίλεπτο και από τους δύο, το τρίποντο του Σλούκα έστειλε τον Ολυμπιακό στο +17 (71-54). Η μόνη αντίδραση της Παρτίζαν ήταν ένα καλάθι του Πάντερ (71-56). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Σέρβοι έμειναν από δυνάμεις με τους Λαρεντζάκη, Σλούκα και Βεζένκοφ να ωθούν τους Πειραιώτες σε σερί 16-0 για το +31 (87-56) και τον Παπαπέτρου να διαμορφώνει το τελικό 87-58.
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58
Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς


sport-fm.gr
Ενόψει του τελικού κυπέλλου της 24ης Μαΐου στο ΓΣΠ (20:00) ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Πάφο και την ΑΕΚ, ανοίξαμε τα... κιτάπια μας και επιλέξαμε τέσσερις από τους πιο συναρπαστικούς και δραματικούς τελικούς της τελευταίας 25ετίας, τους οποίους και σας παρουσιάζουμε, για να μπείτε για τα καλά στο κλίμα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/05 @ 13:38
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τόνισε ότι ελπίζει ο φετινός ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό AKTOR να είναι πολύ διαφορετικός για τη Φενέρμπαχτσε.
22/05 @ 12:52
Φοβερή απάντηση από τον Βασίλη Σπανούλη ενόψει του ημιτελικού του Final-4 στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα πρέπει η δική του Μονακό να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό και... βάζει δύσκολα για τα παιδιά του!
22/05 @ 12:39
Ο... ice-cold, Κέντρικ Ναν ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται ούτε στο ελάχιστο πίεση ενόψει της προσπάθειας του Παναθηναϊκού για το back-to-back στο φετινό Final-4 της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι.
22/05 @ 12:27
Ο Σάσα Βεζένκοφ πιστεύει στη δουλειά κι όχι στους... τίτλους προτού μπουν οι ομάδες στο παρκέ για την έναρξη του Final-4 της Euroleague. «Φίλος ο Βασίλης, μετά από 40 λεπτά θα είμαστε πάλι φίλοι».
22/05 @ 12:15
Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την παρουσία του με τον Παναθηναϊκό σε δεύτερο διαδοχικό Final-4 της Euroleague και... προειδοποίησε πως οι «πράσινοι» είναι πανέτοιμοι για νέο άθλο!
22/05 @ 12:01
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague και ευχήθηκε να είναι τυχερός φέτος, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του... αθλητή Βασίλη Σπανούλη!
BEST OF THEMASPORTS