Όλα όσα είπε ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι μετά τις αποχωρήσεις Καταλά και Κονναφή.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για Κονναφή: «Ο Πέτρος Κονναφής ήταν από τους πιο στενούς μου συνεργάτες. Θέλω να τον ευχαριστήσω εκ μέρους του Απόλλωνα και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο στην συνέχεια»

Για Καταλά: «Όταν φέρναμε τον κύριο Καταλά στόχος ήταν να αλλάξει την εικόνα και το κακό κλίμα που υπήρχε πριν στην ομάδα. Δυστυχώς δεν το πέτυχε αυτό, νομίζω και ο ίδιος δημόσια παραδέχθηκε αρκετές φορές ότι η εικόνα στο γήπεδο δεν τον ικανοποιούσε, και παρόλο που υπάρχουν ελαφρυντικά αυτό που μετρά είναι τα αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους. Να του ευχωθώ καλή συνέχεια και να πω ότι δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το που βρίσκεται η ομάδα. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας, από εμένα μέχρι και τους παίκτες.»

Για Μακρίδη: «Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με τον νέο προπονητή, τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Εδώ και χρόνια είναι στην ομάδα, στις πιο μικρές ηλικίες και σαν βοηθός. Ξέρει καλύτερα από όλους τι γίνεται στα αποδυτήρια, ξέρει ακόμη καλύτερα τις προσδοκίες αυτής της ομάδας και είναι πολύ αισιόδοξος και πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει το καλύτερο από τους παίκτες και να παρουσιάσει τον Απόλλωνα όπως θέλουμε να τον βλέπουμε. Μπορεί να μην έχει τις εμπειρίες όμως οι γνώσεις του, η εργατικότητα του και η θέληση του με κάνουν αισιόδοξο ότι θα φέρει εις πέρας το έργο του. Ο Απόλλων μόνο ενωμένος μπορεί να οδηγηθεί σε επιτυχίες. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας για να πάρουμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».

Για το πότε θα αντικατασταθεί ο Πέτρος Κονναφής: «Είναι γρήγορα για να αποφασίσω τον αντικαταστάτη του Πέτρου Κονναφή, χθες έφυγε. Πιστεύω είναι νωρίς, είναι μία απόφαση που πρέπει να τη σκεφτώ και να δω πως θα προχωρήσει ο Απόλλωνας, αν θα παραμείνει με αυτό το μοντέλο ή όχι».

Αν τον φοβίζει που δεν έχει εμπειρία ο Μακρίδης: «Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Σ΄αυτή την ομάδα ήρθαν πολλές επιτυχίες με προπονητές με λιγότερη εμπειρία. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα τον στηρίξουμε με ότι μπορούμε. Όταν επιλέξει το δικό του τιμ τότε θα μπορέσουμε και εμείς να τον στηρίξουμε».

Για τη μεταγραφική Ιανουαρίου: «Να αφήσουμε τον Μακρίδη πρώτα να δουλέψει. Δεν θα αργήσει γιατί έβλεπε τους ποδοσφαιριστές. Ξέρει πολύ καλά σε ποιους θα δώσει και σε ποιους όχι την ευκαιρία».

Αν πιστεύει στο υλικό του Απόλλωνα: «Αν δεν το πίστευα δεν θα έκανα αυτές τις αλλαγές. Οφείλουμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια. Ο Απόλλωνας πάντα πάλευε μέχρι το τέλος για τον τίτλο τις προηγούμενες χρονιές. Πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν περίσσότερο».

Για το νέο γήπεδο: «Το γήπεδο είναι όλης της οικογένειας του Απόλλων. Θα μας δώσει τεράστιο πλεονέκτημα. Θα ξεδιψάσει ο κόσμος του Απόλλωνα που πηγαινοέρχεται και ταλαιπωρείται. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που παίζαμε εκτός έδρας ουσιαστικά στην Ευρώπη. Θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα και είναι ένα προσωπικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Από ώρα σε ώρα περιμένουμε να πάμε να υπογράψουμε με τον ΚΟΑ και μόλις γίνει η παράδοση το πρώτο Σ/Κ που θα γίνουν ματς είναι στις 25 με 27 Νοεμβρίου. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά αν καθυστερήσει μια δύο μέρες δεν είναι θέμα δικό μας. Ευελπιστώ ότι το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μας ματς στο Τσίρειο».

Για την ατάκα του το καλοκαίρι ότι "θα είναι φοητσιάρικο το έργο" και τον προγραμματισμό: «Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου. Ήταν πάνω στον ενθουσιασμό μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν για να εκτοξεύσω τους Απολλωνίστες. Ποτέ δεν το έκανα. Το ότι ζήσαμε στη Λεμεσό και με 11 συνεχόμενα sold out θα ήταν πραγματικά φοϊτσάρικο το έργο στο νέο γήπεδο με αυτή την ομάδα και αυτό τον κόσμο. Όλες οι ομάδες θα έλεγαν ”δεν θέλω να πάω να παίξω με τον Απόλλων στο νέο γήπεδο” Αυτό εννοούσα. Για τον προγραμματισμό παίρνω την ευθύνη. Δεν σημαίνει πως η υπέρβαση φέρνει και την άνοιξη. Δείτε το παράδειγμα του Μπίσεσβαρ. Δεν ήρθε καμία πρόταση ένας ποδοσφαιριστής που είπα ”όχι δεν τον φέρνω στην ομάδα γιατί είναι πολύ ακριβός”. Δεν υπήρξε ποτέ αυτό».

Για το μοντέλο της Πάφου και του Άρη και το αν αδράνησαν το καλοκαίρι στον προγραμματισμό: «Θέλετε να ακολουθήσω το μοντέλο της Πάφου που δεν πήγε Ευρώπη τα τελευταία έξι χρόνια; Ποιο είναι το μοντέλο της Πάφου και του Άρη; Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν η Πάφος και ο Άρης. Θεωρώ ότι μια ομάδα όπως ο Απόλλωνας πρέπει να εφαρμόσει το δικό του πλάνο και όχι να αντιγράψει μια ομάδα που ξόδεψε περισσότερα από εμάς και δεν πήρε τρόπαιο τα τελευταία έξι χρόνια. Όσον αφορά τον Άρη ο καθένας δουλεύει με τον δικό του τρόπο και κάνει εξαιρετική δουλειά. Φυσικά όταν υπάρχουν αποτυχίες πρέπει να κάνεις τον απολογισμό σου και κάποια πράγματα που κάνουν σωστά αυτές οι ομάδες να τα αντιγράψουμε κι εμείς. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό είναι το σωστό. Εγώ ασχολούμαι με τον Απόλλωνα και τη δική μου ομάδα». 

Για Τσόρνιγκερ: «Ο κύριος Τσόρνιγκερ επέμενε για κάποια πράγματα. Δεν θα μπορούσα εγώ και ο Πέτρος να του αλλάξουμε αυτά τα πιστεύω. Αν θέλετε να σας πω κατά λέξη τι είπε στον Τσόρνιγκερ μετά τη Μακάμπι. Του είπα νιώθω όπως ένας έφηβος ο οποίος περιμένει πως και πως να έρθει ο χορός των τελειοφοίτων για να πάω και να παρουσιαστώ όμορφος, ντυμένος. Ήρθε ο χορός των τελειοφοίτων μετά από τόσα χρόνια και πήγα γυμνός εγώ. Έτσι ένιωσα μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι.. Αυτό του είπα. Ο κύριος Τσόρνιγκερ ήθελε ομάδα, όχι παίκτες βεντέτες να το πω έτσι... Προβλήματα υπήρχαν. Ο ίδιος μετά τις τρεις μήνες χωρίς νίκη, ήρθε κοντά, έκανε αλλαγές και όλοι μαζί προχωρήσαμε. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα».

Για τη διαφωνία με Τσόρνιγκερ: «Ήταν μία διαφωνία που είχαμε με τον Τσόρνιγκερ ότι πήγαμε απροετοίμαστοι στα ματς με την Μακάμπι. Ήμουν μπροστά σε συζήτηση με τον Κονναφή που του έλεγε πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίτερα. Του έλεγε όχι ξέρω τι κάνω. Όμως ως εδώ. Δεν θέλω να συζητήσω περισσότερο για έναν άνθρωπο που κατέκτησε το πρωτάθλημα και γράφτηκε στην ιστορία».

Για το ρόστερ: «Το βάθος του ρόστερ δεν θα το δεις στην 10η αγωνιστική. Θεωρητικά οι 10 αγωνιστικές είναι εύκολες. Άστο που εμείς είχαμε 8 μεσοεπιθετικούς έξω εμείς. Το βάθος θα το δούμε πιο μετά και πόσο καλό είναι».

Για τα διαρκείας του Απόλλωνα και τις απαιτήσεις του κόσμου: «Μας γεμίζει με ευθύνη. Θέλουμε να τους προσφέρουμε πολλά. Ο κόσμος του Απόλλωνα ήταν λιγότερο απαιτητικός πριν από λίγα χρόνια;»

Για τη χωρητικότητα του νέου γηπέδου: «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το χτίσιμο του γηπέδου. Ήταν 12.000 περίπου η χωρητικότητα. Ήρθαν τα σχέδια και ξαφνικά αντιληφθήκαμε ότι η χωρητικότητα ήταν με καρέκλες πολύ πιο μικρές, πχ σε σύγκριση με αυτές του Τσιρείου. Με τις πρόνοιες του ΟΥΕΦΑ, έπρεπε να φύγουν καρέκλες και να γίνουν διαδρόμοι. Η επιλογή του να βάλουμε πιο λίγες καρέκλες αλλά να είναι πιο μεγάλες ήταν για να νιώθει ο κόσμος άνετα. Αν ξεκινούσαμε το πρότζεκτ πριν τρία χρόνια θα μιλούσαμε διαφορετικά για τη χωρητικότητα. Ας μην στεκόμαστε μόνο στο πράγμα που είναι αρνητικό. Το να το συζητώ κάθε μέρα δεν θα αλλάξει ξαφνικά. Πρόκειται για ένα γήπεδο... κούκλα και θα το δείτε κι εσείς».

Για Κονναφή: «Δυστυχώς και ορισμένοι από εσάς δημιουργούν κλίμα τοξικότητας. Ένα νόμισμα έχει δύο όψεις. Ναι να γράφουμε τα λάθη αλλά και τα σωστά που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια. Πολλά από αυτά φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Κονναφή. Αυτό ήταν άδικο. Κανείς δεν είναι αλάθαστος. Στη ζυγαριά για τον Πέτρο είναι περισσότερα τα καλά από τα κακά. Δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε σωστά. Εγώ δεν έχω απαίτηση να γράφετε μόνο καλά λόγια αλλά ζητώ να κάνετε σωστή δημοσιογραφία. Δίπλα από τα κακά που υπερτονίζετε να γράφετε και τα καλά. Αν θεωρείς εσύ ότι με την τοξικότητα και τις υπερβολές πουλάς, τότε δικαίωμα σου. Γράψτε όμως και πόσα εκατομμύρια μπήκαν στα ταμεία του Απόλλωνα από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών».

Αν θα εμπιστευτεί κάποιον άλλο εκτός από τον Κονναφή: «Πολύ δύσκολο. Επικρατεί ζούγκλα με τους παίκτες, τους μανατζερ και πάει λέγοντας».

Για επενδυτή: «Δεν ξέρω, μπορεί να φοβούνται να πλησιάσουν τον Απόλλωνα. Θέλουν ένα ”μαγαζί” πιο μικρό. Όταν είναι η ώρα η σωστή, γιατί σε όλους υπάρχει ένας κύκλος που κλείνει, να κοπιάσει και εγώ είμαι έτοιμος»

Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου - Πατήστε ΕΔΩ

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόλλων: Οι δύο που δύσκολα επιβιώνουν!-ThemaSports
19/04 @ 21:58

Απόλλων: Οι δύο που δύσκολα επιβιώνουν!

Μίχαλ Κρμέντσικ και Βαλεντίν Κοστάκε διατηρούν συμβόλαια και για τη νέα σεζόν.

ΚΙΡΖΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΗ-ThemaSports
19/04 @ 18:55

ΚΙΡΖΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΗ

Αποτυχημένη η φετινή σεζόν για τον Απόλλωνα, ο οποίος θα μείνει εκτός Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά.

Απόλλων: Έγινε ακόμη πιο δύσκολο του Εκπολό!-ThemaSports
19/04 @ 14:35

Απόλλων: Έγινε ακόμη πιο δύσκολο του Εκπολό!

Ο Απόλλωνας επιθυμούσε την παραμονή του Γκόντσγουιλ Εκπολό και ήταν σε συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή.

Γέρνει προς Χάγκεν ο Εκπολό… -ThemaSports
19/04 @ 12:58

Γέρνει προς Χάγκεν ο Εκπολό…

Η Σουηδική Χάγκεν ήθελε τον Εκπολό, πριν μερικές εβδομάδες, παρουσιαζόταν έτοιμη να δώσει λεφτά στον Απόλλωνα, για να κάνει άμεσα δικό της...

Το ποσό για Μάρκες-ThemaSports
19/04 @ 11:21

Το ποσό για Μάρκες

Με ένα ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες κάνει δικό του τον Πέδρο Μάρκες ο Απόλλωνας.

Ριζώνει στο λιμάνι ο Μάρκες!-ThemaSports
19/04 @ 11:04

Ριζώνει στο λιμάνι ο Μάρκες!

Προχωρά στην απόκτηση του Πέδρο Μάρκες ο Απόλλωνας, με τους κυανόλευκους να πληρώνουν ένα σημαντικό ποσό για να τον κρατήσουν μόνιμα στο λιμάνι της Λεμεσού.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ