Στην παρουσίαση του ως τον νέο προπονητή της Ομόνοιας, μίλησε ο Γιανίκ Φερέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Πάνε 9 μήνες από τότε που ήμουν προπονητής στη Σαουδική Αραβία και ανυπομονώ για αυτό το νέο ξεκίνημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ξανά την ευκαιρία να είμαι ξανά προπονητής στην Ευρώπη, σε ένα σύλλογο τέτοιους υψηλούς στόχους. Έχω μεγάλο κίνητρο. Το πρωί κάναμε την πρώτη μας προπόνηση, είδα ότι οι ποδοσφαιριστές μας ανταποκρίνονται. Ανυπομονώ για την παρουσία μου εδώ».

Αν είναι έτοιμος για την πίεση: «Είχα παρόμοια εμπειρία όταν ήμουν 34-35 χρονών, όταν ήμουν στην Στάνταρ Λιέγης, η οποία είναι στην τρίτη σειρά ομάδα σε κατακτήσεις τίτλων στο Βέλγιο. Ασφαλώς σε κάθε ομάδα όταν δεν κερδίζεις, ο κόσμος δεν είναι χαρούμενος. Γνωρίζω για την πίεση, έχω ανάλογη εμπειρία και είμαι έτοιμος για αυτό. Αν δεν ήμουν έτοιμος δεν θα ερχόμουν στην ομάδα».

Για την διαφορά της Ομόνοιας από την κορυφή: «Πιστεύω πως υπάρχει πολλή ποιότητα στην ομάδα. Πιστεύω πως δεν είδαμε την καλύτερη εικόνα της ομάδας αυτή τη σεζόν. Αν καταφέρουμε να δούμε την καλύτερη έκδοση της Ομόνοιας, τότε ίσως να έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τη διαφορά. Οι 11 βαθμοί είναι σίγουρα δύσκολοι, όμως μαθηματικά δεν είναι ακατόρθωτο. Εφόσον υπάρχουν πιθανότητες εμείς θα τις παλέψουμε. Όμως η φιλοσοφία μας είναι να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Στη δική μας περίπτωση, όσον αφορά τα αποτελέσματα που είχαμε και την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να βγούμε από αυτήν την δύσκολη κατάσταση».

Για το πως η ομάδα θα έρθει στην καλύτερη της μορφή: «Δεν θα επιχειρήσω τώρα να πω αρκετά πράγματα, διότι προτιμώ να τα δείξουμε μέσα από το γήπεδο. Να τα δείξουν οι παίκτες μέσα από τη δουλειά τους. Έτσι έμαθα να δουλεύω. Κάποια βασικά πράγματα όπως ο δυναμισμός, να είμαστε πεινασμένοι όσον αφορά τις επιτυχίες, τη δουλειά. Αυτές είναι οι βασικές αξίες πάνω στις οποίες θα πρέπει να κτίσουμε και ακολούθως θα έρθει και το τακτικό κομμάτι. Θα αρχίσουμε να βάζουμε λεπτομέρειες όσον αφορά την τακτική μας, όμως το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος σκέψης που εκεί πρέπει να εστιάσουμε στην αρχή».

Για το ρόστερ της Ομόνοιας: «Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Όλοι οι προπονητές στη θέση μου θα έλεγαν πως μπορούμε και καλύτερα, αυτό θα πω και εγώ. Είδαμε όλα τα παιχνίδια της ομάδας τα φετινά. Ακόμη και στις νίκες πιστεύω πως η ομάδα θα μπορούσε να ήταν πιο κυριαρχική. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα να μην φοβάται κανέναν στο γήπεδο. Αρχίζουμε από την Πέμπτη. Αναγνωρίζουμε πως η Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι μια μεγάλη ομάδα και ίσως να μην μπορούμε εμείς να είμαστε κυρίαρχοι στον αγώνα, αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα: «Βλέπαμε ατομικές ενέργειες και βαθιές μπαλιές πίσω από την άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε περισσότερους αυτοματισμούς στην ομάδα και περισσότερες επιλογές όταν η ομάδα επιτίθεται. Πνευματικά γίνεται δύσκολο για τους παίκτες όταν δεν σκοράρεις σε 1-2 παιχνίδια. Με την καθημερινή δουλειά θα μπορούμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, το προσωπικό, ο σύλλογος, οι ποδοσφαιριστές».

Για το ότι θα λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκό όμιλο: «Είναι κάτι που ονειρευόμουν εδώ και χρόνια. Όταν κατέκτησα το Κύπελλο με την Στάνταρ Λιέγης το 2016. Εδώ και 7 χρόνια ζούσα με την απογοήτευση. Τώρα μου έρχεται η ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη».

Για τον αν θα έχει μαζί του κάποιο συνεργάτη: «Θα έχω έναν βοηθό μαζί μου. Ήταν μαζί μου στην Σαουδική Αραβία και ήταν ποδοσφαιριστής μου στο παρελθόν. Είναι από την Γαλλία και είναι 31 χρονών. Ο ρόλος του θα είναι να δουλεύει και να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές».

Για τους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες: «Έχω διαπιστώσει πως υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα όπως ο Λοΐζου, Χαραλάμπους, Κακουλλής και Παναγιώτου. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές είναι ικανοί και ταλαντούχοι παίκτες. Σε κάθε ομάδα που ήμουν εμπιστευόμουν την ακαδημία και είχαμε μία καλή συνεργασία. Συχνά προσκαλούσα ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα. Αυτό θα κάνουμε και στην Ομόνοια. Θα δουλέψουμε στην ακαδημία για να δημιουργήσουμε τους νέους Λοΐζου, Κακουλλή, Παναγιώτου, Χαραλάμπους».

Αν θεωρεί πως αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του: «Σίγουρα η Ομόνοια είναι μία πρόκληση για μένα. Αναλογικά με το επίπεδο της κάθε ομάδας που έχω προπονήσει όσον αφορά την παρουσία τις στις εγχώριες διοργανώσεις, η Ομόνοια σίγουρα είναι η μεγαλύτερη ομάδα καθώς είναι η πρώτη σε κατακτήσεις και επιτυχίες στην Κύπρο, ενώ η Στάνταρ Λιέγης ήταν η τρίτη στο Βέλγιο. Θέλουμε να αναπτυχθούμε όλοι μας μέσα από αυτήν την πρόκληση».

Για τους φίλαθλους: «Έχω γνωρίσει πολλά για τους φίλαθλους της Ομόνοιας και ανυπομονώ να τους γνωρίσω την Πέμπτη. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όπως κάνω πάντοτε ως προπονητής. Οι απαιτήσεις είναι ψηλές στην Ομόνοια. Όταν ξεκινάς σαν προπονητής έχεις και εσύ κάποια όνειρα».

Το Live Streaming:

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμφίβολοι Λανγκ και Φαμπιάνο, ανεβάζει ρυθμούς ο Φράνσον-ThemaSports
22/04 @ 22:24

Αμφίβολοι Λανγκ και Φαμπιάνο, ανεβάζει ρυθμούς ο Φράνσον

Στη νέα εκπομπή TOTAL GREEN έγινε αναφορά στα αγωνιστικά δεδομένα της Ομόνοιας εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Away Days: Η παρακάμερα με ΑΕΚ στην Αρένα (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
22/04 @ 17:45

Away Days: Η παρακάμερα με ΑΕΚ στην Αρένα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια παρουσιάζει την παρακάμερα της ήττας από την ΑΕΚ...

Ομόνοια: Ο Αναστασίου δεν είχε και αυτό το... αντίδοτο-ThemaSports
22/04 @ 19:32

Ομόνοια: Ο Αναστασίου δεν είχε και αυτό το... αντίδοτο

Η Ομόνοια ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ και βγήκε εκτός της κούρσας του πρωταθλήματος.

Ομόνοια: Τα εισιτήρια για το ντέρμπι αιωνίων! -ThemaSports
22/04 @ 11:54

Ομόνοια: Τα εισιτήρια για το ντέρμπι αιωνίων!

Ενημέρωση από την Ομόνοια, για τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Ομόνοια: Τα βρίσκει σκούρα κόντρα στην ΑΕΚ!-ThemaSports
22/04 @ 09:30

Ομόνοια: Τα βρίσκει σκούρα κόντρα στην ΑΕΚ!

Η Ομόνοια ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική και τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

ΕΚΤΟΣ / ΟΜΟΝΟΙΑ-ThemaSports
22/04 @ 08:23

ΕΚΤΟΣ / ΟΜΟΝΟΙΑ

Η Ομόνοια ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ