Πόλυς Χαραλάμπους

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ομόνοια και την απόφαση του «Αμερικάνου» να απολύσει τον Λένον, φούντωσαν οι συζητήσεις στην διάρκεια της χθεσινής μέρας, πως και επιβιώνει ο Σίμος Ταραπουλούζης. Όσοι θεωρούν ότι θα πρέπει να… αποδεσμευτεί κι ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ, προβάλλουν την θέση ότι είχε λόγο στην επιλογή του Βορειο-Ιρλανδού τεχνικού τον Μάρτιο, αλλά κι ότι συμμετείχε στον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έχουν ένα point σ’ αυτό που λένε. Εκείνο που καταλαβαίνει ο υπογράφων, είναι ότι ο «Ταραπουλού» εξελίσσεται σε «ιερή αγελάδα» του προέδρου Παπασταύρου. Με την έννοια, ότι τον θεωρεί πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης και θα πρέπει να κάνει «μεγάλο έγκλημα» για να τον ειδοποιήσει να περάσει από το λογιστήριο, να πληρωθεί και να πάει σπίτι του.

Ξεκαθαρίζω, ότι έτσι αντιλαμβάνομαι τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Σίμος Ταραπουλούζης, σε σχέση με άλλους τεχνικούς υπεύθυνους στην ομάδα. Δεν ισχυρίζομαι ότι κατέχω αδιάσειστα στοιχεία, για το πόσο έχει ενδυναμωθεί η σχέση του με τον εργοδότη του.  

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γρηγόρη, πάει κάμποσος καιρός, που γίνεται «κόκκινο πανί» για πολλούς υποστηρικτές της Ομόνοιας. Ξέροντας όμως πόσο στενή και αδελφική είναι η σχέση του, με τον άνθρωπο που «έβαλε τα ριάλλια» μες στην ομάδα, οι περισσότεροι βαρέθηκαν να του ζητούν να τον «αποκεφαλίσει» ή να του κόψει τις όποιες εξουσίες έχει…

Το έλεγα και χθες στο ραδιόφωνο… Δεν πιστεύω, ότι ο Δημήτρης Γρηγόρη, παίρνει από μόνος του σημαντικές αποφάσεις για την ποδοσφαιρική Ομόνοια, χωρίς να ρωτήσει τον άνθρωπο που είναι… φιλαράκι του, από τα παιδικά τους χρόνια.  

Σημείωση: Μεταφορικά χρησιμοποιήσαμε την έκφραση… ιερή αγελάδα. Διαβάστε τι σημαίνει: «Η ιερή αγελάδα είναι ένας ιδιωματισμός. Είναι μια έκφραση ή φράση που χρησιμοποιείται χωρίς την κυριολεκτική έννοια ότι αφορά μια αγελάδα ή τη θρησκεία. Όταν λέγεται ή γράφεται σημαίνει ένα πρόσωπο ή μια πεποίθηση που έχει γίνει σεβαστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει γίνει ιερή και οι άνθρωποι τότε φοβούνται ή δεν θέλουν να την επικρίνουν ή να την αμφισβητήσουν...

Ο ιδιωματισμός βασίζεται στην τιμή που αποδίδεται στις αγελάδες στον Ινδουισμό. Πιστεύεται ότι ξεκίνησε στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα. Παρόμοιοι ιδιωματισμοί χρησιμοποιούνται σε πολλές άλλες γλώσσες. Το να λέτε "ιερή αγελάδα!" όταν αιφνιδιάζεστε μπορεί να είναι ένα άλλο παράδειγμα. Μια πραγματική "ιερή αγελάδα" ή ένας "ιερός ταύρος" είναι ένα πραγματικό ζώο που αντιμετωπίζεται με ειλικρινή σεβασμό σε συγκεκριμένες θρησκείες και τους εορτασμούς τους. Δεν μπορούν να φάνε το κρέας των αγελάδων επειδή είναι ιερό".

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ