Σωφρόνης καλεί.... ΦΑΜΠΙΑΝΟ!
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει τον Φαμπι στην Εθνική
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ακόμα και σήμερα με την παγκοσμιοποίηση και του ποδοσφαίρου η Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα με την παγκόσμια δημοφιλία στα... ύψη, με τους οπαδούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης να ψάχνουν για ένα εισιτήριο στον ναό τους.
Το «Όλντ Τράφορντ», το δεύτερο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα (74.994 θεατές) γήπεδο της Αγγλίας μετά το Γουέμπλεϊ (90.000 θεατές).
Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ την περίοδο 1902-1927 Τζον Χένρι Ντέιβις, αποφάσε την κατασκευή γηπέδου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Γιουνάιτεντ στην περιοχή Bridgewater Canal. Η ιστορία του Ολντ Τράφορντ άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου 1910 με την αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ , διπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό «Trafford Park».
Η χωρητικότητα του γηπέδου τότε θα έφτανε τις 100.000, όμως λόγω κόστους μειώθηκε στις 60.000 θέσεις.
Κατά τη διάρκεια του Β' παγκόσμιου πολέμου το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του στρατού, βομβαρδίστηκε δύο φορές (22/12/40, 11/03/41) με αποτέλεσμα την μετακόμιση στο Main Road της Σίτι, μέχρι την ανακατασκευή του Ολντ Τράφορντ, χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία με την Γιουνάιτεντ... φιλοξενούμενη και με υπερβολικό κόστος ενοικίασης και μεγάλα ποσοστά από τα εισιτήρια.
Στις 24 Αυγούστου 1949 η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ επικρατώντας 3-0 της Μπόλτον σε ένα ματς που παρακολούθησαν 41.748 θεατές. Δέκα χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε φωτισμός ενώ το 1965 κατασκευάστηκε η κερκίδα North Stand, που ήταν η πρώτη με ιδιωτικές σουίτες στα αγγλικά γήπεδα, ενώ αυξήθηκε και η χωρητικότητα.
Λόγω του χουλιγκανισμού την δεκεατία του 70' τοποθετήθηκε φράχτης περιμεντρικά του γηπέδου, ενώ μετά την τραγωδία στο Χίλσμπορο οι αγγλικές ομάδες τοποθέτησαν καθίσματα με αποτέλεσμα το Ολντ Τράφορντ από 80.000 να μετατρέπεται σε γήπεδο χωρητικότητας 44.000 θέσεων.
Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η διοίκηση αναγκάστηκε να αυξήσει την χωρητικότητα εξαιτίας της δημοτικότητας της Μάντσεστερ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 διεξήχθησαν τρία ματς στην φάση των ομίλων, έναν προημιτελικό και έναν ημιτελικό, ενώ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 Γιουβέντους - Μίλαν το Όλντ Τράφορντ είχε χωρητικότητα 68.217 θέσεων.
Στην μνήμη των θυμάτων του Μονάχου διατηρήθηκε μέχρι σήμερα η αυθεντική έκδοση του τούνελ (Μunich tunnel) που περνούσαν οι παίκτες για να βγουν στο γήπεδο.
Για την ομάδα που ιδρύθηκε το 1878 από τους εργάτες της εταιρείας σιδηροδρόμων του Λανκασάιρ και του Γιορκσάιρ, το Ολντ Τράφορντ είναι το Θέατρο των Ονείρων (Theatre of Dreams) όπως είναι το προσωνύμιο που του έδωσε ο πρώην αστέρας και διοικητικό στέλεχος του συλλόγου, Μπόμπι Τσάρλτον. Ο δικός τους ΝΑΟΣ!
Τον Απρίλιο του 2020 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίμησε το εθνικό σύστημα υγείας και τις προσπάθειες των γιατρών στη Μεγάλη Βρετανία εν μέσω κορωνοϊού σβήνοντας τα περιττά γράμματα και διατηρώντας μονάχα το NHS (National Health Service - Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) και το ενωμένοι, μπροστά από το άγαλμα της «Αγίας Τριάδας» του συλλόγου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.