«Εσείς πηγαίνετε στο γήπεδο με το αυτοκίνητο, εμείς χρειαζόμαστε, τρένα κι αεροπλάνα». Μία από τις διαφορές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την συμπολίτισσα Σίτι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμα και σήμερα με την παγκοσμιοποίηση και του ποδοσφαίρου η Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα με την παγκόσμια δημοφιλία στα... ύψη, με τους οπαδούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης να ψάχνουν για ένα εισιτήριο στον ναό τους.

Το «Όλντ Τράφορντ», το δεύτερο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα (74.994 θεατές) γήπεδο της Αγγλίας μετά το Γουέμπλεϊ (90.000 θεατές).

Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ την περίοδο 1902-1927 Τζον Χένρι Ντέιβις, αποφάσε την κατασκευή γηπέδου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Γιουνάιτεντ στην περιοχή Bridgewater Canal. Η ιστορία του Ολντ Τράφορντ άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου 1910 με την αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ , διπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό «Trafford Park».

Η χωρητικότητα του γηπέδου τότε θα έφτανε τις 100.000, όμως λόγω κόστους μειώθηκε στις 60.000 θέσεις.

Κατά τη διάρκεια του Β' παγκόσμιου πολέμου το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του στρατού, βομβαρδίστηκε δύο φορές (22/12/40, 11/03/41) με αποτέλεσμα την μετακόμιση στο Main Road της Σίτι, μέχρι την ανακατασκευή του Ολντ Τράφορντ, χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία με την Γιουνάιτεντ... φιλοξενούμενη και με υπερβολικό κόστος ενοικίασης και μεγάλα ποσοστά από τα εισιτήρια.

Στις 24 Αυγούστου 1949 η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ επικρατώντας 3-0 της Μπόλτον σε ένα ματς που παρακολούθησαν 41.748 θεατές. Δέκα χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε φωτισμός ενώ το 1965 κατασκευάστηκε η κερκίδα North Stand, που ήταν η πρώτη με ιδιωτικές σουίτες στα αγγλικά γήπεδα, ενώ αυξήθηκε και η χωρητικότητα.

Λόγω του χουλιγκανισμού την δεκεατία του 70' τοποθετήθηκε φράχτης περιμεντρικά του γηπέδου, ενώ μετά την τραγωδία στο Χίλσμπορο οι αγγλικές ομάδες τοποθέτησαν καθίσματα με αποτέλεσμα το Ολντ Τράφορντ από 80.000 να μετατρέπεται σε γήπεδο χωρητικότητας 44.000 θέσεων.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η διοίκηση αναγκάστηκε να αυξήσει την χωρητικότητα εξαιτίας της δημοτικότητας της Μάντσεστερ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 διεξήχθησαν τρία ματς στην φάση των ομίλων, έναν προημιτελικό και έναν ημιτελικό, ενώ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 Γιουβέντους - Μίλαν το Όλντ Τράφορντ είχε χωρητικότητα 68.217 θέσεων.

Στην μνήμη των θυμάτων του Μονάχου διατηρήθηκε μέχρι σήμερα η αυθεντική έκδοση του τούνελ (Μunich tunnel) που περνούσαν οι παίκτες για να βγουν στο γήπεδο.

 

Για την ομάδα που ιδρύθηκε το 1878 από τους εργάτες της εταιρείας σιδηροδρόμων του Λανκασάιρ και του Γιορκσάιρ, το Ολντ Τράφορντ είναι το Θέατρο των Ονείρων (Theatre of Dreams) όπως είναι το προσωνύμιο που του έδωσε ο πρώην αστέρας και διοικητικό στέλεχος του συλλόγου, Μπόμπι Τσάρλτον. Ο δικός τους ΝΑΟΣ!

Τον Απρίλιο του 2020 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίμησε το εθνικό σύστημα υγείας και τις προσπάθειες των γιατρών στη Μεγάλη Βρετανία εν μέσω κορωνοϊού σβήνοντας τα περιττά γράμματα και διατηρώντας μονάχα το NHS (National Health Service - Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) και το ενωμένοι, μπροστά από το άγαλμα της «Αγίας Τριάδας» του συλλόγου.

 

 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ThemaSports (@themasports2022)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ThemaSports (@themasports2022)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ThemaSports (@themasports2022)

 

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αντίδραση των παλαιμάχων της Ομόνοιας μετά τον χαμένο τελικό-ThemaSports
19/05 @ 14:10

Η αντίδραση των παλαιμάχων της Ομόνοιας μετά τον χαμένο τελικό

Με ανάρτηση του στα social media ο Όμιλος Παλαιμάχων της Ομόνοιας την επομένη του χαμένου τελικού κυπέλλου κόντρα στην Πάφο, έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση ενόψει της επόμενης σεζόν.

Βγήκε μπροστά ο Παπασταύρου την επομένη του χαμένου τελικού - Δυνατό μήνυμα στον πράσινο λαό για τη νέα σεζόν-ThemaSports
19/05 @ 13:10

Βγήκε μπροστά ο Παπασταύρου την επομένη του χαμένου τελικού - Δυνατό μήνυμα στον πράσινο λαό για τη νέα σεζόν

Με ανάρτηση του στα social media ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, την επομένη του χαμένου τελικού κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφο, στέλνει μήνυμα στον πράσινο λαό ενόψει της νέας χρονιάς.

Ποστ Ομόνοιας με... αποδέκτη την Πάφος FC!-ThemaSports
19/05 @ 12:45

Ποστ Ομόνοιας με... αποδέκτη την Πάφος FC!

Με ανάρτηση της η Ομόνοια στα social media, συγχαίρει την Πάφος FC για την κατάκτηση του κυπέλλου.

«Άφαντος» κι ο Αναστασίου από το ΓΣΠ… -ThemaSports
19/05 @ 09:57

«Άφαντος» κι ο Αναστασίου από το ΓΣΠ…

Δεν ήταν μόνο οι παίχτες της Ομόνοιας, που δεν «πάτησαν» ψες στο τερέν του ΓΣΠ, αλλά και ο Γιάννης Αναστασίου ήταν λες ότι δεν «πέρασε» από το γήπεδο…

Ούτε αυτός...-ThemaSports
19/05 @ 10:08

Ούτε αυτός...

Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στον τελικό ο Γουίλι Σεμέδο.

Ότι έδωσε… πήρε!-ThemaSports
19/05 @ 08:22

Ότι έδωσε… πήρε!

Η Ομόνοια ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκε από την Πάφο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ