Τεράστιο κίνητρο και... ΠΙΣΤΗ για την υπέρβαση
Στο τελευταίο λεπτό της... 10λεπτης καθυστέρησης, η Πάφος δέχθηκε την ψυχρολουσία από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έχασε το πλεονέκτημα που κρατούσε στα χέρια της ενόψει του επαναληπτικού.
Ακολουθήστε μας στο Google news
EREDIVISIE- 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ουτρέχτη-Άλκμααρ 1-2
(90'+2' Σιλά/ 31' Φαν Μπρεντερόντε, 68' Σουγκαβάρα)
Η ονειρική σεζόν για την Άλκμααρ συνεχίζεται, αφού, μετά το "3 στα 3", στους ομίλους του Europa Conference League, η ομάδα του Γένσεν νίκησε και την Ουτρέχτη, 2-1 εκτός έδρας, επιστρέφοντας στην κορυφή της Eredivisie, ως η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα, μετά από 9 αγωνιστικές.
Στο 14', οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά, με χρήση VAR, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και στο 31', η Άλκμααρ άνοιξε το σκορ. Μετά από κακό διώξιμο της άμυνας, ο Μίρον Φαν Μπρεντέροντε έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ, εκτός περιοχής, νίκησε τον γκολκίπερ, κάνοντας το 0-1.
Στο 41' ο Παντελής Χατζηδιάκος έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Άλκμααρ και στο 64' η Ουτρέχτη είχε δοκάρι με τον Φαν Ντε Στρέεκ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, από ασίστ του Χατζηδιάκου, ο Γιουκινάρι Σουγκαβάρα διπλασίασε τα τέρματα της Άλκμααρ. Στις καθυστερήσεις, ο Μούσα Σιλά μείωσε στο τελικό 1-2.
Φέγενορντ-Τβέντε 2-0
(43' Κοκτσού, 64' Χάντσκο)
Η Φέγενορντ νίκησε 2-0 τη Τβέντε και, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Αϊντχόφεν, σκαρφάλωσε στη τρίτη θέση.
Στο 27', η ομάδα του Ρότερνταμ είχε τη πρώτη καλή στιγμή, με τον Τρονέ να πιάνει, ξεμαρκάριστος, την κεφαλιά, αλλά να μην βρίσκει στόχο. Τελικά, στο 43', με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Ορκούν Κοκτσού άνοιξε το σκορ για τη Φέγενορντ.
Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν η Τβέντε έμεινε με δέκα παίκτες, επειδή ο Τσέρνι αντίκρισε, απευθείας, κόκκινη κάρτα, για δυνατό μαρκάρισμα.
Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε, στο 64ο λεπτό, ο Νταβίντ Χάντσκο, που πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά "κλείδωσε" το τρίποντο για τη Φέγενορντ.
Γκόου Αχέντ Ίγκλις-Καμπούρ 0-0
Από ένα βαθμό πήραν Γκόου Αχέντ Ίγκλις και Καμπούρ, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0. Καλύτερη στιγμή αυτή του 10ου λεπτού, όταν ο Μπαλκ της Καμπούρ σημάδεψε το δοκάρι. Μετά από 9 αγωνιστικές, οι δυο ομάδες έχουν από 8 βαθμούς η κάθε μία.
Πηγή: aek365.org