Με την πρωτοπόρο του Ολλανδικού πρωταθλήματος, Άλκμααρ, συνεχίζει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια ο πρωταθλητής Απόλλωνας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμα κι αν πήγαινε φουλ στην χώρα της τουλίπας, πάλι θα ήταν αουτσάιντερ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκει σε τρομερά καλή αγωνιστική κατάσταση την μεγάλη αντίπαλο του.

Αυτό που θα προσπαθήσουν να κάμουν οι παίχτες που θα επιλέξει ο Νταβίτ Καταλά, είναι πρώτα απ’ όλα να μην… γίνουν σάκος του μποξ στις όποιες ορέξεις θα έχουν οι αντίπαλοι τους.

Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι θα παίξουν σε μια καυτή έδρα. Περίπου 1100 Απολλωνίστες θα βρίσκονται απόψε στο «Afas Stadion» χωριτικότητας περίπου 20 χιλιάδων θεατών. Οι περισσότεροι οπαδοί πήγαν από μόνοι τους στην Ολλανδική πόλη. Καμιά 80αριά, πήγαν με την ναυλωμένη πτήση, με την οποία ταξίδεψε η ομάδα.

Ο κατάλογος των παιχτών που δεν πήγαν στην Άλκμααρ, είναι μακρύς. Οι δυο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί, Ρομπέρζ και Πέιμπερνς έμειναν στην Λεμεσό. Ο Γάλλο- Κύπριος άσος, ταλαιπωρείται από κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του και στο ντέρμπι της δευτέρας με την Ανόρθωση.

Ο Πέιμπερνς, είχε δεχθεί χτύπημα στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτης, έχασε και το ντέρμπι με την Πάφο. Τραυματίες είναι ακόμα οι Αλεσαμί, Ογκεντά και Φιλιώτης, ακόμα είναι ανέτοιμοι οι Ίλιεφ και Μαλεκκίδης. Δεν είναι δηλωμένοι στην ΟΥΕΦΑ, ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι Ρέθιο, Πινακάς, Ποντικός και Μαυρίας.

Ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, ξεπέρασε το πρόβλημα ίωσης που τον ταλαιπώρησε για 3-4 μέρες, βρίσκεται με την αποστολή στην Ολλανδία. Λογικά αυτός θα υπερασπίζεται την εστία της ομάδας. Δεξιά στην άμυνα η μοναδική επιλογή που υπάρχει είναι αυτή του Ευκλείδη Καμπράλ.

Πιθανότατα να πάρει φανέλα βασικού, εκτός αν αποφασίσει ο Καταλά, να παίξει με τριάδα στόπερ. Σε ένα τέτοιο σενάριο, θα αγωνιστούν μαζί οι Βουκάσιν Γιοβάνοβιτς, Παναγιώτης Αρτυματάς και Χάμπος Κυριάκου. Αν προτιμήσει σχήμα με δυο στόπερ, θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των Αρτυματά, Χάμπου. Σίγουρος για την αριστερή πλευρά είναι ο Χαμάς.

Όσον αφορά την μεσαία γραμμή ο Κολ δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει. Ίσως δούμε την τριάδα Χάμπου, Ντανίλο Σπόλιαριτς και Σαχάρ, αν αποφασίσει η τεχνική ηγεσία να αρχίσει με έναν επιθετικό κορυφής.

Ο Φέλιξ Βα, θα παίξει δεξιός εξτρέμ. Αριστερά στην μεσοεπιθετική γραμμή, επικρατέστερος είναι ο Γιόστεν, λίγες είναι οι πιθανότητες να δούμε τον Ζράντι βασικό, λόγω του μη ικανοποιητικού βαθμού ετοιμότητας του.

Αν είναι ένας ο φουνταριστός, λογικά θα πάρει την θέση ο Πίττας, χωρίς να αποκλειστεί η πιθανότητα να δούμε τον Εζεκιέλ Χέντι. Οι Ντιγκινί και Νταμπό είναι στην αποστολή, αλλά αποκλείεται να δούμε κάποιον βασικό.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θετικό κλίμα για Σωφρόνη!-ThemaSports
04/05 @ 19:45

Θετικό κλίμα για Σωφρόνη!

Ο Νίκος Κίρζης θα αποφασίσει μετά το Πάσχα για το μέλλον του Ματσίν.

Στο τραπέζι (και) του Ντόνιο…-ThemaSports
04/05 @ 15:49

Στο τραπέζι (και) του Ντόνιο…

Αρκετά είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την διοίκηση του Απόλλωνα και θα «πέσουν» στο τραπέζι τις επόμενες εβδομάδες.

ΑΠΟΛΛΩΝ / ΚΕΡΔΟΣ-ThemaSports
04/05 @ 13:31

ΑΠΟΛΛΩΝ / ΚΕΡΔΟΣ

Αποτυχημένη η φετινή σεζόν για τον Απόλλωνα.

Ανοικτό του Κολ…-ThemaSports
04/05 @ 09:50

Ανοικτό του Κολ…

Ο Ίσρα Κολ διαθέτει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με τον Απόλλωνα

Τσούγκρισμα αυγών και μετά ξεκαθάρισμα για Ματσίν… -ThemaSports
02/05 @ 13:08

Τσούγκρισμα αυγών και μετά ξεκαθάρισμα για Ματσίν…

Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης χθες είχε συνάντηση με τους Πάμπλο Ματσίν και Μάκη Παπαιωάννου. Έγινε ο απολογισμός της σεζόν (ο Ισπανός περί τα τέλη του 2023 έπιασε δουλειά στο Κολόσσι), οι δυο τεχνικοί υπεύθυνοι κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις.

«Ξό-Πασχα» θα κοιτάξουν το «σίριαλ» Φοίβου Βάκη… -ThemaSports
02/05 @ 07:56

«Ξό-Πασχα» θα κοιτάξουν το «σίριαλ» Φοίβου Βάκη…

Το ΔΣ του σωματείου απέφυγε να πάρει θέση, για το αν πρέπει να συνεχίσει ο Φοίβος Βάκη, να εκπροσωπεί τον Απόλλωνα στην Ομοσπονδία. Όπως γράψαμε προχθές εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος Γιώργος Αθηνής, να συναντηθεί τόσο με τον ίδιο τον Βάκη, όσο και με τους προέδρους της εταιρίας Νίκος Κίρζη και της γυναικείας ομάδας Αντρέα Μαραγκό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ