ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται σήμερα στην Τούμπα με το «δικέφαλο του Βορρά» να ποντάρει στη δύναμη της έδρας για να μειώσει τη διαφορά από το «τριφύλλι» που ψάχνει το 6Χ6 και ένα… μεγάλο «διπλό».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πιο σπουδαίο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League 1 διεξάγεται απόψε (2/10, 21:30) στην Τούμπα. Mε τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει (και) τις δύο ομάδες.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την -απρόσμενη βάσει εξέλιξης της αναμέτρησης- ισοπαλία με τον ΟΦΗ με σκορ 1-1, έχοντας, μάλιστα, ισοφαριστεί στις καθυστερήσεις.

Από την άλλη, είναι αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτεροι πίσω από το σημερινό τους αντίπαλο, στο -4.

Διαθέτοντας για μια ακόμα χρονιά ως «όπλο» την αμυντική συνοχή τους και έχοντας ως καταγεγραμμένη αδυναμία το σκοράρισμα…

Ο ΠΑΟΚ θέλει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, όπου «τρέχει» ένα αήττητο σερί εννέα αγώνων, προκειμένου να στείλει μήνυμα ότι… είναι εδώ, να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και να επανέλθει στις επιτυχίες, παρότι, φυσικά, είναι πολύ νωρίς για «συμπεράσματα».

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου πάντως να μην υπολογίζει στους τραυματίες Μπράντον Τόμας και Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλα ούτε και στον ανετοιμο τελικά Κώστα Κουλιεράκη.

Σε ό,τι αφορά το «τριφύλλι», τώρα, προέρχεται από την εύκολη επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 στη Λεωφόρο και είναι σε πολύ καλό μομέντουμ.

Κατεβαίνει στο παιχνίδι με στόχο προφανώς τη νίκη, προκειμένου πρωτίστως να πετύχει το 6Χ6, που θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα διατηρήσει το αήττητο σερί ενώ θα (από)δείξει ότι… μπορεί και μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης»!

Ενώ, παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σε ενδεχόμενη κατάκτηση του «τρίποντου», θα πάει τη διαφορά από το νυν αντίπαλό του στους επτά βαθμούς, έστω και αν βρισκόμαστε μόλις στην έκτη «στροφή» του πρωταθλήματος...

Εξυπακούεται πως το «διπλό» είναι μεν αυτοσκοπός, ωστόσο, με την πρόσφατη προϊστορία που υπάρχει στους αγώνες του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, ούτε και η ισοπαλία θα τον… χαλάσει.

Το ευχάριστο νέο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει να κάνει με το ότι, με εξαίρεση τον Γιάννη Κώτσιρα, που θα απουσιάσει, δεν υπάρχει άλλο σοβαρό πρόβλημα.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ντάντας, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ, Αϊτόρ.

Διαιτητής: Βάινμπεργκερ (Αυστρία)
Βοηθοί: Χάιντενραϊχ (Αυστρία), Τέλεκ (Αυστρία)
Τέταρτος διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
VAR: Σούτενγκρουμπερ (Βουλγαρία)
AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου)

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία-ThemaSports
03/05 @ 08:26

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία

"Ορφανός" ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδας και στο τιμόνι της για το προσεχές φιλικό με την Γερμανία αναμένεται να βρεθεί ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος.

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 08:01

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (3/5), με χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποθεώνουν την αποστολή των "ερυθρόλευκων" μετά την νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα.

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!-ThemaSports
03/05 @ 00:48

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της UEFA, μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League!

 Ο τελικός του Champions League μπορεί να είναι η υποβαθμισμένη έκδοση του 2013, οι 3 συνδετικοί κρίκοι κρατούν χάρτη...-ThemaSports
03/05 @ 10:32

Ο τελικός του Champions League μπορεί να είναι η υποβαθμισμένη έκδοση του 2013, οι 3 συνδετικοί κρίκοι κρατούν χάρτη...

Το γερμανικό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται στο αποκορύφωμα του, ωστόσο εκμεταλλεύεται κυνικά τις αδυναμίες των αντιπάλων.

Πρώτη φορά που ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική!-ThemaSports
03/05 @ 12:07

Πρώτη φορά που ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική!

Το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα δημιούργησε άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε «ένα» με τον κόσμο του Ολυμπιακού: Τρομερή αποθέωση στο Βίλα Παρκ! -ThemaSports
03/05 @ 09:35

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε «ένα» με τον κόσμο του Ολυμπιακού: Τρομερή αποθέωση στο Βίλα Παρκ!

Την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο Βίλα Παρκ γνώρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τον «θρίαμβο» των Πειραιωτών επί της Άστον Βίλα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ