Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτησίας και οι διαδοχικές παραιτήσεις διαιτητών δεν αποτελούν κάτι άλλο πέραν του αποτελέσματος όσων τεκταίνονται στο παρασκήνιο ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα στο χώρο της διαιτησίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι εκλογές του Συνδέσμου φαίνεται πως δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, οι διαφορές παραμένουν και με κάθε ευκαιρία βγαίνουν στην επιφάνεια ως προπέτασμα καπνού καλύπτοντας τα προσωπικά συμφέροντα.

Μια μικρογραφία των αρνητικών της κυπριακής κοινωνίας...

Αδικίες σε βάρος διαιτητών που διαθέτουν τα εφόδια να βοηθήσουν την διαιτησία να βγει από το βούρκο, εκθέσεις αναλόγως σχέσεων και... πόλεων, τσακωμοί σε γκρουπ στα social media, εξαναγκασμός σε παραιτήσεις μελών και άλλα πολλά που χρειάζονται φάκελοι για να χωρέσουν και αν δημοσιευτούν θα έχουμε νέο γύρο αντιπαραθέσεων που θα οδηγήσει την κυπριακή διαιτησία πιο βαθιά στην ανυποληψία.

Και όπως πάντα στην Μεγαλόνησο η ανάγκη καθόδου ξένου παράγοντα είναι επιτακτική για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ο Μίλοραντ Μάζιτς ήρθε από τα ξένα, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προηγούμενους ξένους αρχιδιαιτητές, με στόχο να διορθώσει όσο γίνεται την κατάσταση. Η κάθοδος ξένων και το VAR σαφώς βοήθησε την κατάσταση, όμως ουκ ολίγες λάθος επιλογές έφεραν νέες διαμαρτυρίες.

Η παρουσία Μάζιτς έφερε αλλαγές όμως ο κίνδυνος να γίνει μέρος του προβλήματος πάντα ελλόχευε. Ο Σέρβος προσπαθεί να βελτιώσει καταστάσεις μακριά από επηρεασμούς αξιολογώντας και βαθμολογώντας ο ίδιος με τους συνεργάτες τους διαιτητές τόσο της α' κατηγορίας όσο και των μικρών κατηγοριών.

Έτσι... ξαφνικά μπορεί να εμφανιστεί ένας διαιτητής που επί 7 χρόνια διαιτητεύει στις μικρές κατηγορίες και να επιλέγεται για να διαιτητεύσει στην α' κατηγορία για πρώτη φορά, επειδή ένας ξένος αρχιδιαιτητής τον αξιολόγησε και έκρινε ότι μπορεί να πάρει την ευκαιρία.

Ο Μάζιτς και ο κάθε Μάζιτς είναι ένας ξένος παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει χωρίς να σημαίνει ότι είναι πανάκεια για την κυπριακή διαιτησία. Υπάρχει μεγάλος δρόμος για να αλλάξει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η διαιτησία και την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ηγεσία της ΚΟΠ και η παλιά φρουρά της διαιτησίας στην Κύπρο.

Υπάρχουν παλιοί διαιτητές που μπορούν να προσφέρουν και μάλιστα ενισχύοντας την γνώση και την επιμόρφωση των διαιτητών σε ψηλό επίπεδο αλλά και άλλοι που θα έπρεπε ήδη να αποχωρήσουν...

Σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της διαιτησίας το τελευταίο διάστημα, ο ρόλος ενεργών διαιτητών είναι καθοριστικός και αναμένονται εξελίξεις καθώς σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεδομένο για Γκαγιέγο!-ThemaSports
05/05 @ 22:00

Δεδομένο για Γκαγιέγο!

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο στο διάστημα που ήταν στην Ανόρθωση, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής!-ThemaSports
05/05 @ 17:10

Ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές, Βοηθούς Διαιτητές και Παρατηρητές των αγώνων της 13ης Αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Πρωταθλήματος CYTA ημερομηνίας 07/08.05.2024 που έχουν ως εξής:

Για το πρώτο!-ThemaSports
05/05 @ 13:45

Για το πρώτο!

Ρικάρντο Σα Πίντο και Ραν Μπεν Σιμόν θα διεκδικήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Κύπρο

Πρωταθλητές... ΠΑΣΧΑ - Ποιοι έκαναν Ανάσταση στην κορυφή!-ThemaSports
04/05 @ 22:02

Πρωταθλητές... ΠΑΣΧΑ - Ποιοι έκαναν Ανάσταση στην κορυφή!

Ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε την πρώτη θέση καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία (72 βαθμοί) της ΑΕΚ και κάνει Πάσχα στην πρώτη θέση.

Σα Πίντο – Μπεν Σιμόν: Η σημαντικότερη παρτίδα…-ThemaSports
04/05 @ 12:55

Σα Πίντο – Μπεν Σιμόν: Η σημαντικότερη παρτίδα…

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στις 11 Μαΐου στο ΓΣΠ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική-ThemaSports
03/05 @ 15:14

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ