Δημοσιογραφική διάσκεψη παραθέτουν σήμερα (29/09) το πρωί από κοινού στο Οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών, ο ΠΑΣΠ, ο Σύνδεσμος προπονητών Κύπρου, ο Σ.Δ.Κ. και ο όμιλος παλαιμάχων Λευκωσίας, με θέμα: «ο ρόλος, οι θέσεις και οι απόψεις των πρωταγωνιστών του Κυπριακού ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα θα ειπωθούν:

ΑΝΤΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΡΗΣ (Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Κύπρου): «Οι προπονητές μαζί με τους άλλους συνδέσμους, έκαναν πολλές συναντήσεις και σαν πρωταγωνιστές θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Πρόσφατα ο Πέπης Ιακώβου ανέλαβε πρωτοβουλία για νέα συνάντηση για το καλό του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην βελτίωση του αθλήματος. Θα καλέσουμε σε συνάντηση φορείς, όπως η ΚΟΠ, ο ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας, για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Να φανούμε χρήσιμοι σαν επαγγελματίες που ορίζουν την πορεία του αθλήματος».

Για το γεγονός ότι κλήθηκαν ΚΟΠ και ΚΟΑ, αλλά δεν έδωσαν το παρών τους: «Να απευθυνθείτε σε αυτούς. Είχαν πρόσκληση. Εμείς θα ζητήσουμε συναντήσεις με τον καθένα ξεχωριστά».

ΣΠΥΡΟΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ (Εκτελεστικός Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Π.): «Ανακοινώνουμε τη συνεργασία των συνδέσμων για θέματα των μελών μας και τους ποδοσφαίρου. Θα επισημοποιηθεί με μνημόνιο συνεργασίας με δέκα παραμέτρους, το οποίο θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της φωνής των Συνδέσμων. Επιβάλλεται η συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε πρωταγωνιστές και έχουμε λόγο και δύναμη. Για τη διαφθορά, είναι τεράστια η συνεισφορά του red button».

Για την ΚΟΠ: «Ο κόσμος να κρίνει αν είναι απέναντι μας. Κλήθηκαν στη σημερινή διάσκεψη. Εμείς θέλουμε διάλογο και εξαρτάται από αυτούς αν τον θέλουν και να προχωρήσουμε. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα δούμε πως προχωράμε».

* Ο κ. Νεοφυτίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του, για το γεγονός ότι φέτος η ΚΟΠ όρισε ματς παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ θύμησε και τον ορισμό αγώνων πέρσι τη Δευτέρα του Πάσχα και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση.

Συγκεκριμένα είπε: «Γίνεται η ΚΟΠ να ορίζει παιχνίδι παραμονή Χριστουγέννων και Δευτέρα του Πάσχα; Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που ορίστηκε παιχνίδι παραμονή των Χριστουγέννων και Δευτέρα του Πάσχα. Είμαστε και Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Και ερωτώ, εσείς μπορείτε να πάτε παραμονή Χριστουγέννων στην Πάφο να κάνετε ρεπορτάζ και την επόμενη μέρα να έχετε θέμα στην εφημερίδα; Πότε ξαναέγινε αυτό το πράγμα;».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΣ (Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών): «Ο Σύνδεσμος μας είναι πάντα θετικός σε συνεργασίες για ένα πιο υγιές πρωτάθλημα. Αρχίζουμε με θετικότητα για έχουμε αποτελέσματα. Στόχος να συνεργαστούμε πρώτα με την ΚΟΠ και να περάσουμε τα μηνύματα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Στέλνουμε μηνύματα κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Θα είμαστε αμείλικτοι στον καθένα παράγοντα που ενδεδειγμένα έχει εμπλακεί στα θέματα αυτά. Από μέρους μας, έχουμε ετοιμάσει πλάνο για τη διαιτησία με σκοπό την εφαρμογή του, βασιζόμενο στην συμφωνία ένταξης της διαιτησίας στην ΚΟΠ, τους κανονισμούς της διαιτησίας και άλλων βασικών δεδομένων με σκοπό την κατοχύρωση των μελών του που είναι ενεργοί και μη ενεργοί διαιτητές και σε επέκταση να διασφαλίσουμε την οντότητα των διαιτητών και την κατοχύρωση των εργασιακών καθηκόντων. Με τέτοιο πλάνο, ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί θα είμαστε βασικοί συντελεστές στο ποδόσφαιρο με σκοπό την ομαλότερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Ζητήσαμε την ορθή διαχείριση των διαιτητών, ώστε να υπάρχει διαιτησία στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Υπάρχει αδυναμία. Ο στόχος μας είναι να μεταφέρουμε τις απόψεις μας. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ικανοί νέοι διαιτητές, περισσότεροι από 15. Παλαιότερα υπήρχαν 22 ικανοί και δεν έρχονταν από το εξωτερικό».

* Ο κ. Πάπουτσος ρωτήθηκε για την απόδοση των Κύπριων διαιτητών μέχρι τώρα, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως δεν είναι στα θέματα της σημερινής διάσκεψης.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΤΣΙΑΣ (Πρόεδρος Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας): «Στόχος είναι η βελτίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Εμείς οι παλαίμαχοι ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Είναι οδυνηρό να διαπιστώνουμε ότι μετά από λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν παλαίμαχοι. Ποιοι θα παίζουν στην Εθνική; Από τους 20.000 μικρούς των Ακαδημιών μόνο το 8% θα παίξει στην Α΄ κατηγορία».

ΒΑΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ (Επίτιμος Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών): «Μέσα στις συνθήκες που δεν είναι και οι καλύτερες, ότι και να συμβαίνει, στα εύκολα δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι όταν υπάρχουν προβλήματα. Να ενώσουμε δυνάμεις και να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν ή που μέλλει να υπάρξουν. Θερμά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία σας και εύχομαι με υπομονή και επιμονή να λυθούν τα όποια προβλήματα».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κι άλλος στο ταμείο ανεργίας!-ThemaSports
07/10 @ 19:36

Κι άλλος στο ταμείο ανεργίας!

Ο Όρι Γκούτμαν πληρώνει το... μάρμαρο των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στην ΕΝΠ καθώς ο Ισραηλινός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των βυσσινί.

Νέο ΣΟΟΥ Κάκκουφα: Επικές ατάκες για Καμορανέζι, Αραδίππου, Χριστοδούλου και όχι μόνο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
07/10 @ 15:12

Νέο ΣΟΟΥ Κάκκουφα: Επικές ατάκες για Καμορανέζι, Αραδίππου, Χριστοδούλου και όχι μόνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο απολαυστικό βίντεο από τον δημοφιλή κωμικό και συνεργάτη του ThemaSports, Μιχάλη Κάκκουφα, με επικές ατάκες!

Τα εισιτήρια για το φιλικό με Εθνικό-ThemaSports
07/10 @ 13:06

Τα εισιτήρια για το φιλικό με Εθνικό

Ενημέρωση από την Ανόρθωση, για τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα με τον Εθνικό Άχνας

Την Τρίτη (08/10) το Εφετείο για το Απόλλων-ΑΕΛ-ThemaSports
04/10 @ 10:53

Την Τρίτη (08/10) το Εφετείο για το Απόλλων-ΑΕΛ

Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει το Εφετείο για να εξετάσει την έφεση της ΑΕΛ κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για την τύχη του αγώνα με τον Απόλλωνα.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα παφίτικο ΠΑΡΤΙ στη Μολδαβία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/10 @ 00:34

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα παφίτικο ΠΑΡΤΙ στη Μολδαβία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πάφος νίκησε 1-4 (Lungu 26' πεν./Κορέια 33', 52', Ζάζα 36', Ναμ 84') την Πετροκούμπ στην Μολδαβία για την 1η αγωνιστική της league phase του Κόνφερενς Λιγκ. Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Από δύο έγιναν πέντε!-ThemaSports
04/10 @ 08:01

Από δύο έγιναν πέντε!

Παναγιώτου και Λοΐζου ήταν στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας, ενώ ακόμα τρεις εισήλθαν στο ματς με την Βίκινγκουρ ως αλλαγή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ