Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απόλαυσε την εμπειρία της συμμετοχής με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Παρά την καταπόνηση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως απόλαυσε τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ, στη media day των Μπακς. Ο 28χρονος σούπερ σταρ, μάλιστα, θεωρεί πως η Εθνική ομάδα έδωσε νέα πνοή στο μπάσκετ στην Ελλάδα.
«Καίγεσαι λίγο, παίζεις πολύ μπάσκετ. Χρειάζεται ένα διάλειμμα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο εκτός παρκέ, να είσαι με την οικογένειά σου, να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, να φας Doritos. Το χρειάζεσαι για να έχεις μία καλή χρονιά. Όμως ήταν εκπληκτική εμπειρία να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Το διασκέδασα. Ήταν η πρώτη φορά που τόσος κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο κόσμος είχε ελπίδα. Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Παρότι μείναμε ένα παιχνίδι μακριά από τα μετάλλια. Ζητωκραύγαζαν για εμάς και τη σημαία. Έβλεπαν τα παιχνίδια εκατομμύρια άνθρωποι κι αυτό είναι τέλειο. Είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και πνευματικά. αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά», ανέφερε ο Greek Freak που μετρά πλέον αντίστροφα για την έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ.
Παράλληλα μίλησε για τις διαφορές του παιχνιδιού μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ. «Στην Ευρώπη είναι πολύ πιο δύσκολα από το ΝΒΑ. Δεν θέλω να δείξω ασέβεια, προφανώς το ταλέντο στο ΝΒΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά οι χώροι που έχεις είναι λιγότεροι και η ένταση μεγάλη. Σε πιέζουν σε όλο το γήπεδο, σε παίζουν double-team, man-to-man… Είναι πιο physical. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή το ταλέντο είναι λιγότερο και χρειάζεται περισσότερη ένταση, αλλά είναι πιο δύσκολα. Όταν παίζω στην Ευρώπη με τέτοια ένταση και σε μικρότερους χώρους, αυτό με βοηθά να καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι. Τώρα όποτε πάω σε ματς ΝΒΑ, νιώθω πως υπάρχει περισσότερος χώρος για μένα και για να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου».
Πηγή: www.sport-fm.gr
Η Ομόνοια έδειξε αδυναμίες στα φιλικά παιχνίδια αλλά εκείνο που μετράει είναι τα επίσημα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/07 @ 19:42
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Ολυμπιακού για νέο διετές συμβόλαιο με μικρότερες απολαβές, με το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους» να βρίσκεται στον αέρα.
14/07 @ 17:40
Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Pressing», με τον Λούη Νικολάου, μίλησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Ανδρέας Μουζουρίδης.
14/07 @ 10:56
Στην Κύπρο θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο καλαθοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού πριν το FIBA EuroBasket 2025!
08/07 @ 23:33
Ο Εβάν Φουρνιέ κάνει giveaway και δίνει τρεις φανέλες σε οπαδούς του Ολυμπιακού που είχαν δώσει το παρών στην άφιξή του στην Ελλάδα πέρυσι.
08/07 @ 20:53
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας επέλεξε να διατηρήσει άπαντες στο... σκοτάδι και σε αγωνία αναφορικά με το μέλλον του, τις πιθανότητες παραμονής στο Ντένβερ ή τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.
14/07 @ 21:22
Κάθε λογής επιλογές από την Ελλάδα στο επερχόμενο ΝCAA, που αποτελεί καταφύγιο για παιδιά όπως ο Αβδάλας ή ο Ζούγρης.
BEST OF THEMASPORTS