ΑΠΟΕΛ: Επίσημη τοποθέτηση για Βραζιλιάνους επενδυτές και Ελ Αραμπί
Με ανακοίνωση του ο ΑΠΟΕΛ, τοποθετείται επίσημα για τους Βραζιλιάνους επενδυτές, αλλά και για το θέμα με τον Ελ Αραμπί.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ένα ντέρμπι με τα όλα του στη Σεβίλλη, εκεί όπου έγινε ο μεγάλος τελικός και... έσπασαν καρδιές. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα τα έδωσαν όλα και ο τίτλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Για τους νικητές ο Έντι Ταβάρες ξεχώρισε με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 κοψίματα, ο Ντζάναν Μούσα είχε 19 πόντους και οι επίσης καθοριστικοί Σέρχιο Γιουλ και Γκάμπριελ Ντεκ 14 και 15 πόντους αντίστοιχα.
Για την Μπαρτσελόνα ο Σερτάκ Σανλί έβαλε 21 πόντους, ο Νίκο Λαπροβίτολα 12 μαζί με 14 ασίστ και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις 11 πόντους.
Βρήκε ρυθμό η Μπαρτσελόνα
Ανταγωνιστικό ήταν το παιχνίδι από την αρχήν με τη Ρεάλ πάντως να διατηρεί τα ηνία και τον Σανλί να σκοράρει τους 11 πρώτους πόντους της Μπαρτσελόνα για το 19-15 της πρώτης περιόδου.
Κι εφόσον έμεινε κοντά στο σκορ η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και με τους Βέσελι, Κούριτς και Κάλινιτς έφτασε στο +10 (27-37), λίγο πριν το ημίχρονο.
Το γύρισαν, μία σου και... μία μου
Η Μπαρτσελόνα διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα (36-47), όμως η αντεπίθεση της Ρεάλ δεν άργησε να έρθει. Με δυνατή άμυνα, τον Ταβάρες να δίνει το έναυσμα και τον Γιούλ να πετυχαίνει τρία σερί τρίποντα η «βασίλισσα» έτρεξε σερί 15-0 για το 55-49 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, αποκτώντας έτσι και αυτοπεποίθηση.
Η διαφορά πήγε στο +7 (58-51), όμως η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και βρίσκοντας σκορ με τους Κάλινιτς και Σανλί έκανε το 58-59, κάνοντας το ματς και πάλι ντέρμπι, ενώ ο Ρούντι αποχώρησε με χτύπημα στον καρπό. Πλέον οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, με τις μάχες στο παρκέ να γίνονται ακόμα πιο δυνατές.
Στο τελευταίο λεπτό ο Ταβάρες αφού έκοψε τον Λαπροβίτολα, έβαλε τις βολές του για το 71-69, όμως ο Τόμπι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και στα 16’’ πριν το φινάλε ισοφάρισε με κάρφωμα, ενώ ο Ντεκ αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο.
Ταβάρες και βολές έκριναν τον τίτλο
Το ντέρμπι… καλά κρατούσε και στην παράταση. H Ρεάλ πήγε το ματς ως το 81-78, η Μπάρτσα επέστρεψε για το 83-83 στο 45’ με τον Γιοκουμπάιτις, αλλά οι Γιαμπουσέλε και Ντεκ ήταν αλάνθαστοι στις βολές τους (87-83) ενώ ενδιάμεσα υπήρξε ένα (ακόμα) μεγαλοπρεπές στοπ του Ταβάρες.
Δεκάλεπτα: 17-15, 29-37, 55-49, 71-71 (κ.δ.), 89-83.
Δείτε ΕΔΩ την στατιστική του αγώνα.
Πηγή: sdna.gr