Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Μοτέγκι μπορεί αποδειχθεί καθοριστική.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπό τη συνεχή απειλή βροχής ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο για το Grand Prix Ιαπωνίας, με τον Τζακ Μίλερ της Ducati να είναι αυτός που ολοκλήρωσε στην κορυφή της κατάταξης στο FP1. Ο Αυστραλός στη διαδικασία των 75 λεπτών σημείωσε χρόνο 1:44,509 και ήταν 28 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του, Πέκο Μπανάια.

Οι διαφορές ήταν εξαιρετικά μικρές στις κορυφαίες θέσεις, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha στην 3η θέση να είναι λιγότερο από μισό δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον Μίλερ. Ακόμη ένας αναβάτης που βρέθηκε στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου με τον Αυστραλό της Ducati ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia με χρόνο στο 1:44,577 στην 4η θέση.

 

 

Η διαδικασία ήταν γεμάτη δράση, με τους αναβάτες και τις ομάδες να εκμεταλλεύονται τα χρονικά περιθώρια που είχαν στη διάθεσή τους. Ουσιαστικά, έπρεπε να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα δύο ελεύθερων δοκιμών σε μία. Από την αναγνώριση της πίστας οι αναβάτες συνέχισαν σε δοκιμές με πολλά καύσιμα. Όμως στα τελευταία 20 λεπτά είδαμε άπαντες να κάνουν προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Η πρόβλεψη του καιρού μιλά για βροχή το Σάββατο και ήταν σημαντικό για τους αναβάτες να είναι στην πρώτη 10άδα.

 

Εξαιρετική εμφάνιση για τις δύο Repsol Honda στον εντός έδρας αγώνα τους, με τους Μαρκ Μάρκεθ και Πολ Εσπαργκαρό να πάιρνουν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Μαζί τους ήταν οι αναβάτες της KTM, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Μπραντ Μπίντερ, ενώ το παζλ της πρώτης 10άδας, που περνά απευείας στο Q2, συμπλήρωσαν οι Λούκα Μαρίνι και Μάβερικ Βινιάλες.

 

Aν η βροχή κάνει την εμφάνισή της στο FP2 το Σάββατο και δεν επιτρέψει τη βελτίωση χρόνων, τότε οι παραπάνω αναβάτες θα πάρουν απευθείας πρόκριση για το Q2 στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η δράση συνεχίζεται στο Μοτέγκι για το Grand Prix Ιαπωνίας με το FP2 στις 4:50 ώρα Ελλάδος το Σάββατο τα ξημερώματα. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 9:05 ώρα Ελλάδος.

 

Αποτελέσματα FP1 GP Ιαπωνίας

 

 

 
Πηγή: www.gazzetta.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμός στο MotoGP: H βαθμολογία μετά το sprint της Μαλαισίας-ThemaSports
11/11 @ 20:07

Χαμός στο MotoGP: H βαθμολογία μετά το sprint της Μαλαισίας

«Φωτιά» έχει πάρει το moto GP αφού μετά το sprint η διαφορά των δύο πρώτων είναι 11 βαθμοί.

Θρίαμβος Μαρτίν στο Moto GP της Ταϊλάνδης-Στο -13 από την κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ)-ThemaSports
29/10 @ 11:56

Θρίαμβος Μαρτίν στο Moto GP της Ταϊλάνδης-Στο -13 από την κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ)

Ο Χόρχε Μαρτίν επικράτησε στο θρίλερ της Ταϊλάνδης και πλησίασε στο -13 από την κορυφή με τρεις αγώνες να απομένουν για το Moto GP.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάγωσε, όταν ο Μάρκο Σιμοντσέλι «έφυγε» νωρίς...-ThemaSports
23/10 @ 23:55

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάγωσε, όταν ο Μάρκο Σιμοντσέλι «έφυγε» νωρίς...

23 Οκτωβρίου 2011: Η μέρα που κόπηκε το νήμα της ζωής του ανερχόμενου ταλέντου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η εικόνα του 24χρονου οδηγού του Moto GP, Μάρκο Σιμοντσέλι, αναίσθητου στην άσφαλτο… πάγωσε το χρόνο.

Επίσημη η «βόμβα» στο στο MotoGP: Μαρκ Μάρκεθ τέλος από την Honda!-ThemaSports
04/10 @ 16:19

Επίσημη η «βόμβα» στο στο MotoGP: Μαρκ Μάρκεθ τέλος από την Honda!

Έναν χρόνο πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την Honda ο Μαρκ Μάρκεθ αποχαιρετά και επισήμως την ομάδα με την οποία σάρωσε τα πάντα στο διάβα του στο MotoGP.

Τρομακτικό δυστύχημα στο MotoGP Βραζιλίας με δύο νεκρούς αναβάτες - Σκληρές σκηνές (BINTEO)-ThemaSports
29/08 @ 08:12

Τρομακτικό δυστύχημα στο MotoGP Βραζιλίας με δύο νεκρούς αναβάτες - Σκληρές σκηνές (BINTEO)

Σοκαριστικό δυστύχημα στο MotoGP της Βραζιλίας, με δύο αθλητές να χάνουν τη ζωή τους μετά από τρομακτική σύγκρουση (με τον έναν εκ των δύο να έχει πέσει από τη μηχανή)!

«Αέρινος» Μπανάια, πήρε την πρωτιά στο Άσεν και ανέβασε τη διαφορά του! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
25/06 @ 19:15

«Αέρινος» Μπανάια, πήρε την πρωτιά στο Άσεν και ανέβασε τη διαφορά του! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Ο Πέκο Μπανάια πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο GP Ολλανδίας, ανεβάζοντας στους 35 βαθμούς τη διαφορά του από τον Χόρχε Μαρτίν!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ