Να δείξει... σφυγμό ο ΑΠΟΕΛ, με φόρα από... τ' όνειρο η Πάφος!
Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Πάφο για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ΓΣΠ με τις δύο ομάδες να προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, έχοντας κοινό στόχο την νίκη.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Για τον προπονητή της πρώτης ομάδας: «Ο Χένινγκ Μπεργκ παρακολουθεί τις ακαδημίες. Θέλουμε να προωθήσουμε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, δεν είναι τυχαία επιλογή ο κύριος Μπεργκ. Ανέδειξε νεαρούς ποδοσφαιριστές στην Ομόνοια».
Για τους στόχους:«Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά η εικόνα που βγάζει η ομάδα είναι για μεγάλα πράγματα. Βλέπουμε βήμα-βήμα, πέρσι μπήκε η βάση με την είσοδο στην εξάδα και φέτος οι στόχοι είναι για πιο ψηλά.
Ο κόσμος της Πάφου διψά για ποδόσφαιρο, να βλέπει μια ανταγωνιστική ομάδα, έρχεται στο γήπεδο περισσότερος κόσμος».
Για την συμμετοχή πολλών κοινοτικών/ξένων παικτών στην β' ομάδα: «Όσο ανεβαίνει το επίπεδο της πρώτης ομάδας θέλουμε να ανέβει και η ακαδημία. Αν θεωρούμε ότι μπορούμε να δώσουμε κίνητρα στους Κύπριους ανεβάζοντας το επίπεδο χρησιμοποιώντας ξένους θα το κάνουμε. Αν αξιολογήσουμε ότι μπορούν να παίξουν άμεσα Κύπριοι θα το κάνουμε. Προσπαθούμε μαζί να ανεβάσουμε το επίπεδο της Κ19.
Το ενδιάμεσο βήμα για να ανεβάσουμε Κύπριους είναι να φέρουμε και παίκτες από το εξωτερικό αν χρειάζεται».
«Εμείς βλέπουμε τους παίκτες καθαρά ποδοσφαιρικά. Μακάρι να είχαμε Κύπριους που να ανταποκρίνονται, να είστε σίγουροι ότι θα τους χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει η παγκοσμιοποίηση, δεν είναι μόνο στην Κύπρο, έχω δουλέψει στο εξωτερικό. Βλέπουμε τους Κύπριους παίκτες και ποιοι έχουν την προοπτική, υπάρχει όμως το ενδιάμεσο βήμα για να αναδειχθούν».
«Αν είχαμε 20 Κύπριους παίκτες στο επίπεδο που θέλουμε, θα τους χρησιμοποιήσουμε, μακάρι. Για να βελτιωθούν οι Κύπριοι σε θέματα, αγωνιστικά και νοοτροπίας πρέπει να παίζουν με καλύτερους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον και είναι τεράστιο κίνητρο. Καταλαβαίνω την μουρμούρα που υπάρχει. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε τα ερωτήματα που υπάρχουν».
«Ρωτούν αν θέλω να αναδείξουμε Κύπριους ποδοσφαιριστές. Σαφώς το θέλω. Αν αναδείξουμε ξένους δεν θα πει κανείς κάτι καλό για μας, όμως εμείς θέλουμε να πιεστεί για να γίνει καλύτερος ο Κύπριος».
«Στην Κύπρο υπάρχει η κλασσική δικαιολογία ότι παίζουν οι ξένοι. Δεν γίνεται να φταίει πάντα ο άλλος. Βρίσκουμε δικαιολογίες ότι δεν έχουμε μέσο να μας πάρει στο γήπεδο. Στην Αγγλία θέλουν μιάμιση ώρα για να πάνε στο γήπεδο. Εργάστηκα στην Αγγλία και την Ολλανδία και υπάρχουν παραδείγματα, στην Κύπρο βρίσκουμε ένα εμπόδιο και τα παρατάμε.
Η πρόοδος των νεαρών θα γίνει μόνο με το να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες. Μόνο μέσω αυτού του περιβάλλοντος μπορούμε να δημιουργήσουμε χαρακτήρες και παίκτες που να μπορούν να ανταποκριθούν αλλά και άτομα έτοιμα για την κοινωνία. Υπάρχουν αδικίες, όμως πρέπει να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις και θα παλέψεις ή αν θα φύγεις».
«Οι εγκαταστάσεις και οι επενδύσεις που γίνονται θα μείνουν στην ακαδημία. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις σε κάθε προβλήματα».
«Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες, όμως υπάρχουν παίκτες των ακαδημιών των Κ16, Κ17, Κ19 πήγαν στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και προσπαθούμε να προωθήσουμε Κύπριους ποδοσφαιριστές».