Ο Μιλοράτ Μάζιτς, επί ευκαιρίας του σεμιναρίου διαιτησίας, θέλησε από το... βήμα, να δώσει τις δικές του τοποθετήσεις και σχόλια για τις κατηγορίες ομάδων κατά της διαιτησίας σε αυτές τις 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Συγκεκριμένα, ο Μάζιτς απαντώντας σε ερώτημα αθλητικού συντάκτη ανέφερε...

«Η ομοσπονδία συμφώνησε να αρχίσουμε με νέο αίμα, και αναλόγως δυσκολίας του αγώνα να φέρναμε κάποιους ξένους.

Η Κύπρος είναι μόνο 1 από τις 2 χώρες της Ευρώπης που χρησιμοποιούν ξένους, η άλλη είναι η Ελλάδα.

Η ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρη για αυτό. Μου έδωσαν άδεια να ζητήσω ξένους, όμως δεν είναι το απλό. Αυτές οι ανακοινώσεις που απαιτούν σε όλα τα ματς ξένους διαιτητές, δεν θα το κάνω αυτό.

Οι ομάδες αρχίζουν να παίζουν έξυπνα. Στέλνουν επιστολές και λένε δεν θέλω αυτόν και αυτόν τον διαιτητή. Η λίστα μας με διαιτητές, είναι μικρή και είναι όλοι νεαροί. Ίσως η νεαρότερη της Ευρώπης.

Δεν είμαι Άγιος Βασίλης, να μου στέλνουν γράμματα και να κάνω τα θελήματα τους. Είναι ξεκάθαρη τοποθέτηση από μέρους μου. Φέτος ξεκινήσαμε καλύτερα από ότι πέρσι. Θα συνεχίσουμε με ξένους αλλά αναλόγως αγώνα. Δεν είναι δυνατό να έχουμε σε όλα τα ματς ξένους.

Αν εξαιρέσουμε ένα διαιτητή όλοι οι υπόλοιποι είναι νεαροί. Έχουμε μια νέα γενιά διαιτητών. Το κριτήριο μου είναι οι απαιτήσεις ενός αγώνα και εάν χρειάζεται κάποιος διαιτητής ειδική διαχείριση.

Ακούω πολλούς να τους κατηγορούν ότι δεν έχουν προσωπικότητα. Μου λένε οι διαιτητές ότι παράγοντες τους περιμένουν στα πάρκινγκ και τους εκφοβίζουν. Τα μαθαίνω όλα και προσπαθώ να τους προστατεύσω.

Ήξερα που ερχόμουν, γεννήθηκα σε μια χώρα με περισσότερες δυσκολίες ίσως. Ο πρώτος όρος που μου έβαλαν όταν ήρθα ήταν να μένω εδώ και ο δικός μου όρος ήταν να βάζω τους δικούς ου όρους χωρίς παρεμβάσεις.

Τώρα υπάρχει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, από τα πιο ανταγωνιστικά στην Ευρώπη. Το επίπεδο εδώ είναι καλύτερο από Σερβία. Έχουμε νέους διαιτητές με μέλλον . Υπήρχε ένα ερωτηματικό το καλοκαίρι αν θα μείνω και τελικά αποφασίστηκε να μείνω και να συνεχίσει το έργο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι θέλουν αλλαγές και όταν αρχίζουμε να κάνουμε αλλαγές αυτοί δεν την θέλουν».

Για τις απειλές σε διαιτητές που ανέφερε και τι κάνει για αυτό: «Δεν είμαι οι ειδικές δυνάμεις. Μου λένε για τις απειλές, είμαστε στο 2022 και περιμένω να έχουν πιο σωστή αντιμετώπιση. Όταν όμως οι παράγοντες απειλούν, οι οπαδοί κτυπούν το βαν του VAR τότε τι περιμένεις. Πώς θα κάνουμε τα παιχνίδια χωρίς VAR. Κατηγορούν οι ομάδες τους διαιτητές για έλλειψη προσωπικότητας όμως δεν είναι εύκολο να δέχονται απειλές για την οικογένεια τους και όχι μόνο».

Για το goal line technology - Η θέση της ΚΟΠ: «Έχει τοποθετηθεί σε ΓΣΠ και Αρένα από την ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν είναι εφικτό να εγκατασταθεί σε όλα τα γήπεδα οπότε όπως αντιλαμβάνεστε δε γίνεται σε ένα ματς να υπάρχει το goal line και σε άλλο να μην υπάρχει, ενώ είναι και μεγάλο το κόστος».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ-ThemaSports
29/04 @ 21:45

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!-ThemaSports
26/04 @ 13:53

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 9ης (Α’ όμιλος) & 12ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 12:08

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ-ThemaSports
24/04 @ 09:48

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Η μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, η ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ! -ThemaSports
19/04 @ 11:42

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 8ης (Α’ όμιλος) & 10ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)-ThemaSports
18/04 @ 13:37

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 10ης  αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή για το β’ όμιλο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ